Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2017 12:08 - Оптимистично и в бяло. Основно за наивници, обаче…
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1127 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По утвърдила се вече традиция в града ни, в първата седмица на всяка Нова година, кметът на Търговище дава по едно пространно интервю на местната ни преса - в случая това са частният вестник "Търговищки новини", и 100% общинският ни "официоз", в лицето на в-к "Знаме". Също така традиционно в тях се прави преглед и оценка на изминалата година, отчита се свършеното през нея, като се нахвърлят в общи линии основните теми и проблеми, по които ще работи управата на града ни през настъпилата вече нова 2017 година.
 Тук и сега обаче аз не мога да не споделя с Вас както огорчението си, така и своето неприемане - Протест, както и категоричното си несъгласие, относно наложената /естествено, неофициална/, но пък при това достатъчно ефективна цензура и забрана за отразяване на местните теми и проблеми, по които ефективно и от години аз продължавам да работя - на страниците и на двата вестника, в последната вече повече от една година!

Искам отново и публично отново да попитам: 100 % - та Общинският ни в-к "Знаме" /буквално спасен в последният момент миналата пролет от пълният си фалит, след установената с ревизия "скрити" задължения за над 100 000 лева!, в които го "вкара" предишната му управителка - г-жа Ива Парашкевова, с едни 35 000 лева от резерва на Общината!/ -  да не би да е станал  частен вестник на кмета на града ни ?
 От къде на къде, с какво право -  и то през 2016 /  2017 година , на тази 100% общинска и обществена трибуна на всички жители на тази Община, бе наложена  нейната  пълна "стерилност" -  отношение на отразяването и публикуването на критични, различни от "правилните" мнения, публикации, теми и проблеми - не дай си Боже!?!

Почти по същият начин мога да попитам и за другият местен  вестник - частното издание "Търговищки новини", въпреки че там все пак собственика му си има правото на своята преценка, поглед, както и на една самостоятелна редакционна политика .

Чудесно си давам сметка, че формален повод, както и причина за подобно тяхно отношение към моята – подчертавам изрично :  Обществено-политическа активност , и то от дълги години  , при това -  категорично  в полза на интереса на  местната  ни общност  ! , винаги може да бъде намерена, но за мен в този случай става въпрос просто за едно тяхно своеобразно съучастие в продължаване  на  манипулирането  на четящата  аудитория в Общината ни.

Опит, които в днешните времена на много и разнообразни електронни медии, сайтове, на един СВОБОДЕН, както и все по-достъпен домашен ИНТЕРНЕТ, ФЕЙСБУК, както и при наличието на силни социални местни групи в него, е напълно обречен на неуспех - но въпреки това за мен той е АБСОЛЮТНО НЕПРОФЕСИОНАЛЕН, както и тежко некоректен по отношение на тяхната основна роля и функция тук, на място - ОБЕКТИВНО да информират хората ни, но за ВСИЧКИ гледни точки все пак, нали ?

И след това насъбрало ми се емоционално и лирично отклонение, да погледна критично по-доброто /според мен/ интервю с кмета Димитров - това с главният редактор на "Търговищки новини" г-н Божидар Николов.

Споделени с него, личните му притеснения относно амплоато му на кмет не са някаква голяма изненада, а един чист факт и до днес, според мен - смайваща за мен е неговата преценка, относно "много високата скорост" на работа на екипа на Мирев!?! Ако ставаше въпрос за порочните МУ схеми, решения, замени, продажби и далавери до последно!, мога да се съглася - иначе това ми звучи цинично в устата на човека, които просто излъга хората, представяйки себе си пред тях за така силно очакваната и желана ПРОМЯНА в местната ни управа на МИ през октомври 2015 год.

С неговото признание, че на практика с изключение на няколко човека досега в управата ни, други смени просто няма и да има, истината за тази ПОДМЯНА просто придобива някак си едни по - реални очертания...

Да не говорим пък за споменаването от негова страна дори само на едно! от многото скандални решение на "ерата" Мирев & ДПС & БСП, с което той публично да обяви, че не е съгласен, както и че поне ще потърси някаква възможност за негова евентуална промяна - напротив, освен че ги приема "до едно", кмета Дарин Димитров официално се опита допълнително да ги обществено легитимира, употребявайки и унижавайки дори институцията "Почетен гражданин на град Търговище", лично удостоявайки с нея едно от имената - отговор на местният ни въпрос: КОЙ?

Говорейки за финансови проблеми и конкретни числа за бъдещи проекти, кмета Димитров удобно пропуска да спомене също така, че едни почти 3 000 000 лева!!! /представлявайки финансовата корекция от 25 %, наложена на Общината ни в началото на 2014 год. от МОСВ и програмата "Околна среда", и то поради допуснати груби нарушения при провеждане на процедурите покрай проекта за Водният цикъл на града/, изобщо и съвсем не са така да се каже, "отписани", а продължават да стоят на гърба на всички ни, респективно на Бюджета на Общината ни...

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!



Тагове:   политика,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338000
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930