Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2016 16:01 - Време за отчети, време за демагогия, и още нещо - част 3.
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 918 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В последната седмица на ноември 2016 г., якият Пи-ар екип на кметът Дарин Димитров буквално надмина и себе си дори! Започна се с едно програмно интервю с него от 28.10.2016 г. /понеделник/, публикувано едновременно на страниците на доскорошните бивши властелини флагмани на родният ни печат: вестниците "24" часа и "Труд", предхождащо редовното заседание на Общинският ни съвет, а в петък слагаческото поведение на местните "журналисти" от "Знаме" разби всичко живо на страниците на този 100 % общински местен официоз - демек на всички жители на общината ни, а не само на общинското ни ръководство в момента - както го разбират те, явно...  Както се казва, д-р Гьобелс ряпа да яде - уроците му са добре научени на местен терен, на принципа ни незабравен соц. и стар: "Бъдете готови - Винаги готови"!

Между другото - безкрайно любопитен за мен, както и много показателен за т.нар. от Димитров период на "начало на промяната" в Община Търговище продължава да бъде факта, около наемането в този силно пропаганден екип на г-жа Антоанета Марчева - дългогодишен изявен местен журналист. Определено сключеният от 01.01.2016 г. договор с в-к "Труд" за информационно обслужване на общината ни /10 000 лв. без ДДС за година, или по 1 000 лв. на месец!/ си е една много сериозна оценка и на нейният висок професионализъм, доказан през годините. Аз просто имам в предвид факта за нейните подобни ангажименти както в Областната ни управа при кабинета Орешарски - по времето на Расимова & Такоров там, така и личните и симпатии като цяло към "ерата" Мирев, ощетила, а и сериозно намалила атрактивната ни общинска собственост...

Смея да допусна, че тяхната логика е г-жа Марчева да бъде приютена в общината, и да работи за този управленски екип, а не по някакъв начин против него, както и че професионализмът и експертното начало ще побеждават във всяка една област, ще бъдат водещите принципи на тази "ОФ" местна управленска формула на кмета на Герб д-р Димитров: "всички партии в местната власт", потвърдена лично от него в края на това негово програмно интервю.

За самохвалството ИМ на първа, и основно на пета страница на в-к "Знаме" от 02.12.2016 г., ми е доста трудно да остана нецензурен - без да искам да им правя изобщо някаква реклама, които вече ги е видял, той е разбрал за какво иде реч! И понеже оценката ми е, че там взеха да надминават типичният за тях медиен слугинаж, характерен особено за последният мандат на Мирев, за сега не ми остава нищо друго, освен да направя предложение за неговото ново име: общински вестник "Знамето на Кмета". Точно и ясно!

И на целият този фон на това тяхно приповдигнато, празнично, както и самохвално тяхно си самочувствие отново държа да отбележа, че и това заседание на Общинският ни съвет, проведено във вторник /28.11.2016 г./, отново протече нормално за една нашенска си сесия /шеговито определена от преди като "стандарта Павлова"!/ - цял един час и цели 10 минути като време! На фона на провелите се заседания на постоянните комисии към съвета ни в понеделник - след обяд между 13 и 15 часа /някой от тях и без нужният кворум/, дори - очевидно е, че там цари пълен мир и красота!

На тази почти съвършена нашенска си хармония искам да отбележа също така, че битката срещу опита за налагане /от типа на 100 % "съшито с бели конци"!/ на изграждането на гаражи на пресечката между ул."Богомил" и "Тетевенска", в непосредствена близост до Първа гимназия от четиримата ни местни ВИП наши съграждани, вече ще се пренесе в Административният ни съд. Там е мястото, на което ще лъсне цялата порочна, и категорично незаконосъобразна според мен схема, изтъкана от дебели лъжи - обещана ИМ от старият екип: Мирев& арх. Стефанова, и приета на драго сърце да бъде окончателно завършена от новият подобен такъв, сега вече между Дарин Димитров & арх. Дарина Димитрова...

Съвсем скоро очаквам и отговора от Прокуратурата относно интересните факти и обстоятелства, изникнали както около цялата процедура за учредяване правото на строеж върху терена на бившата ни баня от, така и около финалната продажба на земята под нея тази година, на цена като за приятел...

Ако добавя и трагичното състояние на футбола ни през цялата 2016 година, краските ще станат още по-тъжни, нали? И за да парирам веднага някои емоционални, но неподготвени реакции уточнявам, че визирам състоянието на представителният ни мъжки футболен отбор, едната от тези три!!! наши си "СВЕТКАВИЦИ", подвизаваща се в аматьорската ни "В" футболна група, и успяла да спечели наскоро и първата си измъчена домакинска победа...  Безкрайно тъжна е тази хронология от последните няколко години за всички местни фенове, довела футбола ни от участието за първи път в над 90 - годишната си футболна история в "А" група през сезона 2011/2012 г., до безпрецедентният му срив и до това жалко живуркане в средата на таблицата в аматьорската ни "В" група...  Хронология, съдържаща конкретните имена на хората, с чието действие и бездействие бе постигнат и този безспорно "висок" спортен резултат. В момента - на цената на тези общо 75 000 лева, които отпуска всяка година бюджета на Общината ни, включително и за подпомагане на детските формации, където за щастие поне се оказва, че "има материал". Както и НАДЕЖДА все пак за едно по-добро бъдеще на този традиционен спорт за града ни, където нещата НЯМА ДА БЪДАТ ВСЕ ТАКА!

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322826
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031