Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2016 16:55 - Време за отчети, време за оценки - част 2.
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 839 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Понеже завърших предишната част с конкретните числа относно заплатите на управата ни, логично е и сега да продължа с други едни конкретни, както и достатъчно показателни за ситуацията в община Търговище числа. Става въпрос за официално поисканата, както и получена от мен /по ЗДОИ/ информация за размера на общинският ни резерв. Цифрите /изнесени междувременно вече в публичното пространство/, са следните: в началото на 2016 г. той е бил: 601, 381 лв., а към 31.10.2016 г. налични в него са били: 161, 776 лв. Става ясно също така, че голямата част от тези: - 439, 605 лв. представляват дадени безлихвени заеми по проекти, ремонти, програми, както и за възникнали оперативни и текущи нужди, в което няма нещо лошо по принцип. Не съм икономист, но за всички ни е видна тенденцията, а тя не е никак радостна, просто казано, си е : "надолу"! Като едно директно потвърждение на тази моя тъжна констатация бих посочил екстремното връщане - предприето от управата ни в средата на 2016 година, на таксите за детските градини - които пък бяха направени великодушно от Мирев, както и предизборно на 100 % безплатни, с решение на Общинският ни съвет от месец март 2015 г. /подкрепено и от Герб тогава / ... "Мисия невъзможна" за Бюджета на общината ни, обаче, както се оказа една година по-късно. За съжаление, разбира се - но трябва да се работи с реалности, а не с местен партиен популизъм, както и с плитки лъжи за "социален рай", нали?

На този фон е време отново да припомня /както и да попитам!/ - какво последва до ден днешен, след като през март /април 2016 г. се установиха огромните загуби, нарушения, както и явни злоупотреби - общо за над 100 000 лева! , "излезли" след направената лично от зам.кмета Велчев финансова ревизия в 100 % общинският ни официоз - вестник "Знаме"? Всички тези нарушения на правила и закони, бяха извършвани в последните няколко години от управителката на вестника - г-жа Ива Парашкевова, тотално толерирано и прикривано от управлението на Мирев&Дечев и Ко .

След като бяха изнесени в медиите тези "високи" резултати, довели "Знаме" до пълен фалит, не стана ясно на обществеността ни дали резултатите от тази ревизия се предоставиха на Прокуратурата ни, която съответно да установи КОЙ е виновен за тези безобразия, както и да му бъде потърсена съответната съдебна отговорност. Не постъпвайки до днес по този логичен и правилен начин /никъде, както и никои не е обявил нещо подобно и публично до сега, мисля аз/, изводът е ясен - поредна сделка, както и прикриване на съответните длъжностни лица, допуснали всичко това...

За една година също така лично аз нито чух, нито пък разбрах! , дали вече управата ни успя да се запознае и с факта, че вече от няколко години стой "на никъде" проблемът с концесията на минералният ни извор, която бе прекратена със съдебно решение!, в резултат на несъстоятелността, настъпила след грандиозният фалит на бившият ни Хлебозавод, в които Общината ни така си и остана с едни 36 % дял... Ситуацията е достатъчно ясна там от години, решаването на този въпрос според мен не търпи повече селски сметки и номерца, характерни за предишният екип! Както се казва : "Пари няма, така че действайте, господа"!

Ще се опитам да посоча няколко примера, красноречиво говорещи сами по себе си по кой път продължава екипът на кмета Димитров. Става въпрос първо за казуса с имота ни, представляващ магазин от 49 кв.м. в центъра на с. Лиляк, които с цената на очевадни закононарушения и схеми, спечели ОКС на проведен търг преди няколко години. Целта на председателят му и до днес: г-н Йордан Ботунски бе повече от ясна тогава - с цената на всичко той да бъде елиминиран като конкуренция на магазина на ОКС, намиращ се от другата му страна, в центъра на с. Лиляк. След като най-накрая, след всички мъки и процедури, през които трябваше да премине тогавашният наемател, той бе изкаран с полиция в края на 2014 г. от магазина, на 14 януари 2015 г. с ОКС бе сключен нов договор за наем за срок от 10 години. От тогава само и единствено ТЕ си плащаха наема от 701 лв. /без ДДС/, а Ботунски няколко пъти и пред медиите ни даваше поредните светли обещания за предстоящо стартиране и на някаква търговска дейност - последно май бе за... дрогерия!!! И докато Мирев определено толерираше своят съпартиец и общински съветник Ботунски поне до изборите през октомври 2015 г., прикривайки го от справедливият протест на местните хора, за мен бе силно необяснимо, че това поведение продължи до средата на 2016 г. и "новата" ни управа. Няколкократно отново бе поставян пред тях този проблем, в резултат на което вместо веднага този Договор да бъде прекратен - поради НИКАКВОТО МУ ИЗПЪЛНЕНИЕ от страна на ОКС!, последва отправяне на предизвестие за неговото прекратяване, в последствие изземване на помещението по реда на чл. 65 от ЗОС, което пък на свой ред със своя жалба от 12.10.2016 г. г-н Ботунски обжалва пред Административен съд - Търговище... Красота!

За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА!


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337756
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930