Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2016 16:17 - 100 години български цирк
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Спас Симеонов

 

 

            Разбира се , веднага трябва да уточним , че заглавието е условно и даже алюзия с днешната българска действителност . Защото българският цирк е нещо съвсем сериозно и е уважаван по света . Думата цирк много често се ползва в преносен смисъл , че става дума за нещо смешно ,  и даже шоу. Иначе българския цирк може и да е и на повече от сто години ...

            Но да си дойдем на думата . Нашите управници ни предложиха поредния цирк- малка България се яви с двама кандидати за генерален секретар на ООН !!! Това е особен прецедент . Или както е казал народът : „ На гол тумбак - чифте пищови ”. За пореден път държавата България доказа , че няма външна политика и достойно поведение . Казано на спортен език – никой не сменя коня по време на състезанието. Месеци наред говорим , че имаме кандидат за шеф на ООН Ирина Бокова , а на финалната права се отказваме от кандидатурата си , и предлагаме Кристалина Георгиева . Пълна излагация ! Външния министър Митов каза , че Георгиева нямала време ,  и за пет дни не можала да се представи добре . Ами то си беше ясно . Не е нужно да си министър , за да се досетиш , че ще стане така .

            Управниците ни за пореден път доказаха , че не са на мястото си ,  и не знаят какво точно работят . За заплатите им няма да говорим . Ако те разсъждаваха нормално щяха да се сетят , че великите сили - членове на Съвета за сигурност ,  няма да допуснат две българки едновременно да са начело на ЮНЕСКО и ООН . Митът ,  които тръгна по медиите -  че бъдещият шеф на ООН ще бъде жена от източна Европа , се разби напълно . И тук вече трябва да се запитаме :  „Защо и трябваше на Георгиева да влиза в тази игра ? ” Дали не и стига заплатата на еврокомисар ,  или става дума за много силно его . Ако пък допуснем хипотезата , че беше избрана за шеф на ООН ,  какво щяхме да правим със сегашната и позиция ?  Вече имаме гафа с Румяна Желева .

            Толкова с въпросите  . В крайна сметка можем да кажем , че ако в правителството на страната има достойни мъже , поне външният министър трябваше да си хвърли шапката ,  и да си подаде оставката . Ако пък няма шапка , може да си купи. Защото станахме за смях на целия свят . Които не е съгласен с моята теза може да прочете нещо от класиците на българската литература , например разказа : „Меракът на чичо Денчо”-  за един , които искал да стане диригент , и да маа с пръчката …

   Впрочем ,  щях да забравя -  въпросния Митов е един от тримата министри в правителството на Борисов ,  посочени от Вашингтон . Какво да коментираме повече .




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322205
Постинги: 769
Коментари: 98
Гласове: 614
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031