Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2016 17:04 - ... пред кампанийни мои размисли и страсти .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 780 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Понеже достатъчно ценя ,  уважавам , както  и в никакъв случай  не подценявам  Президентската ни институция -  а и  като човек , достатъчно изкушен от политиката ни , очевидно  не мога на самият  старт  на  кампанията за  Изборите на 06.11.2016 г. -  съчетани този път с гласуване и за Националния Референдум , да не споделя някои неща . 
 На първо място е факт бързо променящият се , и  съвсем доскоро - поне   на пръв поглед ! ,  установен  ред в следвоенна Европа и светът като цяло   , както и навлизането в нов период на сериозно противопоставяне между Русия от едната  страна , и държавите  от ЕС , САЩ и НАТО  - от друга .  Без да имам  претенции за геополитик при това  , както и  не разбирам  сложните процесите около актуалният избор до вчера в ООН !  , но е повече от ясно на всеки непредубеден , че с икономика с показателите  на една Холандия или Италия  , например , а  и на фона на трайната тенденция в света  на ниски цени на петрола и газта за години напред / да не говорим пък за съотношението на  населението - близо 800 милиона срещу около 120 ! / , Русия и теоретично няма особени шансове за чутовен успех в опита си за някакъв реванш  ...
 За жалост , териториалната , както и сложна ни  историческа близост и отношения с нея  от Освобождението до наши дни / т.нар. от тях "близка чужбина" /  е гаранцията ,  че тя -  гонейки своя си  реванш , продължава активно да ни мисли , като ни се заканва и да ни купи   – според  лицето  Толстой , дори ...       Именно и поради това е особено важна фигурата на Президента ни  , които ще трябва да може да отстоява категорично вече  избраната външно политическа ориентация на страната ни - членството ни в ЕС и НАТО , независимо от трудните времена и промени  , през които неизбежно ще трябва да се  премине  . 
  Да погледнем сега и самите кандидати в тези 21 кандидат-президентски двойки .  След голямо чудене , отлагане и очакване , най-накрая Борисов посочи  кандидата на Герб  , в лицето на г-жа Цецка Цачева .  Определено  за мен това не е най-силната им фигура , но така или иначе там идеята   е ясна - от една страна на него му трябва послушен президент , още по-добре да е жена -  като каза на обявяването и -  на него  не му трябва мъж с  Его !  В изградената като управленска пирамида  партия Герб   няма почти никаква вътрешна демокрация ,  както и  директен избор на местни ръководства - организациите им могат да правят само номинации , а после Кой да бъде ...   решава   Той - пардон , май беше Изпълнителната им   комисия . Аналогията с  тоталитарната ни  БКП преди 10.11.1989 г. идва  от само себе си , но те там да си се оправят някак си ...  
  Разпадът на предварително и шумно обявеното обединение в ляво е пълен , което може да изхвърли кандидата на БСП/к/ ген. Радев от мечтаният от него  балотаж .  Провалът пък  тогава  на Корнелия Нинова ще бъде пълен , а вътрешната и опозиция с радост ще приеме оставката и като председател ...  Изобщо ,  битката между тези няколко вече леви  крила при тях за приза Кой официално да представлява : "Говорит Москва " в България , е много ожесточена -  но аз не мисля ,  че тепърва може да започне да  вълнува тепърва  много хора в страната ни за напред  . 
    Поредното доказателство , че  сценаристите и кукловодите на прехода ни от задкулисието в България  продължават да си играят тяхната игра , са дузината кандидати , за които  в абсолютно  пълна сила важи казаното простосърдечно  навремето от г-н  Нейчо Неев , от правителството на Любен  Беров  : " Егати държавата сме  , щом аз съм и станал  Вицепремиер ! ...  "
     Карикатурни и абсурдни  образи ,  като Митьо Пищова и Радо Шишарката , криминално проявеният Бисер Миланов - Петното , дори  отпадналите вече съвсем накрая Владо Кузов и Светльо Витков ,  категорично доказват тази теза според мен  .  Да не говорим пък за "изненадващите" включвания в този вот на  забравени лица ,  като един  Александър Каракачанов  / съвпадението на фамилията му с тази на Красимир Каракачанов явно ще   му носи " бонуса "  / , Жорж Ганчев и Александър Томов , както и на "офицера Енчев"  , например .  Въпреки , че за мен има голяма , и  съществена разлика между двамата  бизнес кандидат-президенти  -   в лицето на Веселин Марешки и Николай Банев , според мен едва ли те ще успеят да привлекат съществен процент от този т.нар. Протестен Вот .   Изненадалият пък дори и самият себе си ! , и   провален бивш премиер Орешарски ,  очевадно ще бъде отново в ролята на мюре , чрез когото ще се опита да изтъргува подкрепата си за неизбежният втори тур "почетен" лидер на ДПС - Ахмед  Доган . 
   Изобщо за мен изборите носят елементите на изненада , като големият въпрос ще бъде КОИ  ще са на балотажа на 13.11.2016 г.   Има достатъчно и сериозни кандидати при това  , нека всеки един от нас  да се опита през този месец добре да прецени , както и да реши кого да подкрепи - аргументирано и свободно , с мисълта  за по-доброто ни общо бъдеще и представяне пред света  в следващите ни 5 години  .
За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323677
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031