Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2016 15:49 - "Цирковете продължават" от Спас Симеонов
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 631 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди време писах  за българския политически цирк по повод предстоящите президенски избори. Не бива обаче да пропускам  неадекватното поведение на управляващите във външнополитически план . Или да кажем позиционирането на държавата България, когато става дума за сложни международни отношения, особенно но Балканите.

            Случаят е много показателен , защото е неясно формулиран . Става дума за т. нар. антируски черноморски флот на НАТО . Имаше и други формулировки . Странно е и появяването му , според различни медии идеята била на Румъния . Освен нея трябвало да участват България и Турция , евентуално и Украйна . Това е някакъв абсурд , да не кажем простотия да правим някакво малко НАТО , в рамките на голямото ... Президентът , Премиерът и военният министър тръгнаха да правят някакви разнопосочни изявления . Президентът е известен с антируските си изказвания и позиция , с което поведение само увеличава русофилите в страната ни , но очевидно малко е чел история , за дипломация и външна политика , да не говорим .

1.      Такова формирование не е нужно и не е ясно какво точно ще прави . Говорим за мир , а се готвим за война .

2.      Известно е , че три от държавите са членове на НАТО , Грузия и Украйна са си и про Натовски държави . Остава една Русия .

3.      Черно море е едно езеро , спрямо Средиземно или Северно море ,  например . И не е нужно да има чак толкова воени кораби и други подобни единици . Какво излиза , че ние ще правим някакъв съюз / комплот/ срещу Русия . Това е някакъв идиотизъм . Особено пък в този момент , когато и Борисов заговори отново !  за възраждане на проекти , като Южен поток , Белене и т.н. – в този смисъл явно  се държим като неадекватни младежи , които хем ги сърби , хем ги боли ...

4.      Заговори се и за присъствие на други бойни кораби , освен на споменатите страни . Нашите политици и управляващи очевидно не са чували за договора от Монтрьо – Швейцария от 1936г. , според които бойни кораби на страни , които нямат брегова ивица на Черно море ,  могат да престояват в него до три седмици . Какво ще свършат за това време , освен да замърсяват морето . После , Русия и Турция имат достатъчно бойни единици , които могат да поразят всяка цел в Черно море от сушата .

 

На този фон срещата между президентите на Русия и Турция в Санкт Петербург показа, че двете страни стоплят отношенията си ,  и въобще не мислят за война , стигат им другите проблеми както с  тероризма , така  и с войната ,  която се води в Сирия и околностите. Ние като гранична държава на ЕС също усещаме напрежението и трудното евентуално решаване на тези проблеми .


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323706
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031