Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2016 14:48 - " Ще строим ... гаражи наши ! " Част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1172 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не случайно перифразирам  популярното  клише от проваленият ни Соц.  : " Ще строим завод ! " , като приликата с онова време си е доста съществена - както за заводите ИМ беше важно да си  ги строим / както и живото ни нов ! /  , пък дори  и на една  планирана  загуба и за напред в годините  ! , така и при тази  порочна  схема за изграждането на гаражи в града ни през последните години  ,  на първо място се поставяше от градската ни  управа  интереса на няколко избрани -  в ущърб , както и  срещу този на обществото ни , разбира се .
 На няколко пъти  публично преди това в годините  , а така и официално -  в миналогодишната си  кампания на Местните Избори , като кандидат за Кмет  аз лично обявих , че Главният архитект / тогава / на Търговище - Арх . Дияна Стефанова ще бъде сред първите  , които автоматично ще  си отидат на "бързи обороти"  при мои  изборен успех .  За мен тя просто още с  назначението си преди няколко години  по някакъв начин прикри , както  и изтегли на "втора линия"  дотогавашният ни Главен архитект - в лицето на г-жа Елена Колева -  / срещу която се бе натрупало много сериозно напрежение и в партията и ,  дори ! / , като просто продължи същата роля , а именно - безпрекословно да  изпълнява   политическите поръчки от кабинетите на  "вторият етаж"   в  сградата на Общината ни . Още по-точно казано , правеше се всичко възможно да се "натъманят" що-годе , и  донякъде в законосъобразна форма различните мераци , схеми и далавери , касаещи апетитни градски  терени , както и   градоустройството ни  по принцип .
   Резултатът , както и последствията !  от тази  дългогодишна ТЯХНА  работа "на парче" ,  го виждаме и търпим всеки Божи ден - сериозен хаос и допуснато презастрояване на отделни апетитни зони и квартали в града ни , ориенталски изглед в района на кооперативният ни пазар , но за сметка на това "свършена работа" относно ПЪЛНАТА ПРОМЯНА на терена на бившият ни битак , странно превърнал се от Паркинг в ... пореден Търговски комплекс на Почетният  гражданин Хамди Илиязов ...   Разбира се , местната ни общественост разбра и за част от цената  на  тази добре свършена от Стефанова работа , разбира се - едни хубави пари за нея допълнително всеки месец / от порядъка на около 1 200 лева  /  , след като бе поименно  "наградена" точно  тя  да бъде Ръководител на един от големите ни проекти , реализирани наскоро в града ни .
     На фона на всичко това , кадровият и трансфер / на практика си е нейно  издигане ! / в края на миналата година  -  и то по изричната договорка между кметът ни Димитров и кметът Христов  на град  Шумен ! /  в резултат на което тя посрещна новата 2016 г. като Главен Архитект на Шумен / ,  лично мен / а и не само мен , мисля !  /  ме изуми , меко казано .  Отново стана за пореден път ясно , че и в нейният ресор принципът : " каквото можах , попилях - забравете ме ! " ,  ще бъде водещият при нас  - а думи като РЕВИЗИЯ на свършеното / или по-скоро на несвършеното от нея лично !  / през тези няколко активни и  "нейни"  години , през които  тя бе  Главен Архитект на града ни ,  ще останат абсолютно неизползвани от новата ни управа  . Отново !    
   Ето и един конкретен пример ,  като потвърждение на думите ми за сериозните "батаци"  и тежкото нейно  наследство и в тази сфера  , попаднал през последните  дни на вниманието ми .  Става въпрос за практиката от последните няколко години -  за мен неслучайни хора да се организират , и да поискат в определени места на града ни   / в този конкретен случай - зелена зона / да им бъде разрешено да си построят монолитни гаражи за своите автомобили . Едно благородно тяхно  намерение на пръв поглед , с начина на изпълнението на което те влизат  в сериозен и личен  конфликт ,   засягайки правата на останалите ни съграждани все пак  , за жалост . 
И така , става въпрос за намерението на четирима наши съграждани , живущи на ул. Богомил , и  поискали да си построят по едни гараж ,  чрез закупуване на правото на строеж от Общината ни :    "по съответният Законов ред" , разбира се .  Става въпрос за един терен /    пресечката на  ул."Тетевенска"  с  ул."Богомил"  / , в непосредствена близост и  с лицето на самият жилищен блок , както и пред изградените вече  гаражи на хората , живеещи  в него -  на ул."Тетевенска" № 8 .  Разбира се ,  разбирайки  за това евентуално  намерение и категорично несъгласни с него ,  те изготвят съответното си  Възражение  , което и подават в Общината ни -  с вх. № ТСУ - 94-00-936 / 20.04.2015 г.
    Регистрират си  го , като  започват чинно да чакат  да получат съответният отговор , изготвен от Арх  .  Стефанова .  И ето го сега вече  примерът на недобрата практика административна / много меко казано ! / - изготвеният отговор до тях от въпросната  госпожа  / ТСУ 94-00-1353 / 02.06.2015 г. ! / ,  е  изпратен .... може би с пощенски гълъб , но не и със задължителната за мен Обратна разписка / или пък ползване на куриерска фирма / , която да удостовери , че той е получен от подалият Възражението .  Разбира се , че  при подобно "изпращане" , той така и не е получен .  До миналата седмица , буквално , когато след нарочна проверка в Общината те разбират за него - 14 месеца по-късно , само ... 
    Разбира се , за мен това е направено просто нарочно !!! , за да бъдат лишени тези хора от също Законното си право да обжалват тази поредна "схема"  , скалъпена по този начин и "на тъмно"!!!  може би за  близки , или пък за "наши хора" / това съвсем скоро също ще стане ясно и поименно - Вие ще прецените дали са такива , не аз !  / . Последва ударна  работа на бързи обороти от другата страна  - зер мандата си отива ! - изготвя се Докладна Записка , с вносител Пламен Петров / Директор на Дирекция , тогава / , която се включва в Дневният ред на едно от последните заседания на бившият състав на Общинският съвет , като е приета автоматично на 28.08.2015 г.  Предполагам , че в резултат на това  е бил насрочен и също проведен и търга , на които "правилните"  хора даже и вече са закупили / както и платили ! / това лелеяно от тях право на строеж !   Засега и дотук  е това ...
     Очаквайте продължението на тази истинска Търговищка драма , а  дотогава  :  КУРАЖ И СВЕТЛИНА !


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1339865
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930