Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2016 13:39 - Прикриването не решава Проблема . Става част от него ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
И така , надминавайки и моите очаквания по бързина и експедитивност / нещо толкова нехарактерно за институциите в страната ни / , не приличащата повече от две години вече на себе си дори !  -  КПУКИ ,  само за 20 /двадесет / дни си "свърши" работата , като прекрати Производството по подаденият от мен Сигнал  срещу кметът на Търговище - д-р Дарин Димитров за наличие на  конфликт на интереси .  Сигналът ми бе достатъчно принципен , като исках тази отдавна не много уважавана от мен Комисия аргументирано да даде отговор на въпроса : Законно  ли е д-р  Димитров да съвместява работата си като кмет , като едновременно с това по силата на сключен от него  Договор за заплащане на медицински услуги с РЗОК - Търговище ,  да продължава да приема и преглежда пациентки в частният си кабинет през свободното си време ,  или пък  в почивните си дни ?
    Този отговор потърсих от оторизираният орган - КПУКИ , като от взаимодействието си с нея чудесно да правех разликата в нейната ефективност преди и след т.нар. "афера" с тефтерчето на бившият председател Филип Златанов , довела до неговото  отстраняване и осъждане дори ...  От 03.10.2013 г.  тя вече  се "ръководи"  от ВРИД Председател - в лицето на Д-Р Николай Николов , поне от две / за мен абсолютно умишлено ! / ,  се държи в "не комплект" , т.е. след отстраняването на   Златанов и напускането на Сабрие Сапунджиева , тя е в състав от трима души - Катя Станева , Николай Николов и Паскал Бояджийски , а от почти нулевата си  ефективност напоследък и за мен / в Нета "бъка"  от обективни и разбиващи я отзиви / ,  тя се превърна на практика в Комисия за ПРИКРИВАНЕ , А НЕ ЗА РАЗКРИВАНЕ НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ! 
     Разбира се , че  ми бе "подсказано" от запознати  , че "от горе" ще направят възможното , и ще помогнат на кметът Дарин Димитров да излезе някак си от този за мен срамен и неморален казус , в които той сам и абсолютно съзнателно участва и до днес . Все пак тук е мястото да припомня , че д-р Дарин Димитров  положи клетва като Кмет на Община Търговище на 10.11.2015 г. , а от началото на 2016 г. работи за една от най-високите заплати за кмет на Община до 100 000 жители в страна ни  -  за 2 500 лева , при максимално разрешена в съответното постановление - 2 600 лв.  , с Решение на Общинският ни съвет .  Не е лошо на практика той да си докарва едни допълнителни от  1 200 до 1 400 лева на месец "за труда си - според него самият"  , но също така тук е мястото само да припомня , че на Мирев заплатата му  бе -  2 200 лева в четвъртият му мандат ! , а също така и факта  , че чл. 8 , от Глава Втора на ЗПУКИ - ЗАБРАНИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПУБЛИЧНА ДЛЪЖНОСТ  продължава да си е в сила и днес , нали ?   
    Такива са фактите , те са налице , и не могат да бъдат променяни със задна дата - дълбоко не приемам тази , на практика "меча услуга" от страна на КПУКИ , чрез нескопосаното си Решение да прекрати производството , без да даде отговор на въпроса ми : ИМА , ИЛИ НЯМА наличие на конфликт на интереси ?  Мога да заявя категорично , че ще изчакам да заработи новото ни  Анти-корупционно бюро  /  в резултат на приетият вече на първо четене от Меглена Кунева в Парламента нов Закон / , и ще внеса отново  пред него за едно  истинско ново  разглеждане , както  и произнасяне по този - отново заявявам , принципен казус ! 
      Убеден съм , примерно , че кметът на Разград / също бивш Герб депутат / , които е ветеринарен лекар , не практикува - и то с Договор !  ветеринарията в свободното си време , нито пък кметът на Шумен / бивш местен МВР шеф / ходи да помага на бившите си колеги в полицията , също срещу договорно заплащане , нали ?  Произволно давам тези двама кмета от т.нареченият ни доскоро "червен триъгълник" , но справката може да обхване всички останали , защото просто  Законът е за всички , и той трябва да се спазва и прилага особено от местните ни управници - като  пример за всички останали  !  
        Подчиняването , или превземането на всички изградени - по Закон НЕЗАВИСИМИ !  Контролни или  Регулативни Комисии и всевъзможни държавни  органи е едната част на отговорът на големият въпрос , задаван ни от Европейските ни партньори :       ЗАЩО СЛЕД КАТО БЪЛГАРИЯ Е ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАТА ЗА НАЙ-КОРУМПИРАНАТА  ДЪРЖАВА В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ , на практика НЯМА ВИНОВНИ ИЛИ ОСЪДЕНИ ЛИЦА ПО ЕДНА ДУЗИНА ЗНАКОВИ ДЕЛА И ДАЛАВЕРИ ?  Само с правителствен или местен ПИ АР нещата не могат да се заовалират или гримират без крайно , времето на тези откровени ЛЪЖИ , КАКТО  И ЛИЦЕМЕРИЕ  изтича неумолимо .  От всички нас /   поне от по-активните граждани или  местни политици  , ангажирали се от много години с РЕАЛНО  изобличаване на тези схеми и далавери по места ! / ,  се иска да бъдем малко по-смели ,  реагирайки  по съответният ЗАКОНОВ  ред или  начин , както и публикувайки  в свободното ни  медийно пространство , разбира се  .   Останалото е въпрос на НЕ  много време - убеден съм аз  ! 
      КУРАЖ И СВЕТЛИНА !


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341975
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930