Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2016 19:46 - Заб/Р/авени "схеми" - с . Лиляк & ОКС & Ботунски , и още нещо ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1384 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Продължавам с критичният си поглед върху тежкото наследство на "ерата" Мирев , напомнило още веднъж на всички ни в началото на тази седмица , когато след краткият , но проливен летен дъжд за има - няма един час време , отново бе открит плавателният ни  канал "Стамболийски" / бивш Смирненски / , блокирал за пореден път движението с автомобили  по посока кв. Запад 3 , и магазините  "Лидъл" и "Кауфланд"  ... Нерешен проблем от близкото ни минало нелепо , но в никакъв случай не оправдаващо кмета  Димитров , при положение че шахтите и тяхното състояние са чист ангажимент на Общината ни , а не на ВиК в този случай  / не че пък там е "цъфнало и завързало" , де ! , но за там някои друг път ще хвърлим повече Светлина ...  / .
     За пореден път вече  би трябвало да им е  станало  ясно на "уж"  новата ни управа / караща деветият си месец вече !  /  , че въобще не им  е сега  времето  за банкети , рязане на ленти по всякакъв повод , както  и самодоволно   поведение и държание от тяхна страна  -  нерешените ,  "притъпквани" от дълги години сериозни проблеми на Търговище са категоричен  техен ангажимент / за които са поели конкретни обещания миналата есен ! / ,  висят им  на главата , а  това   "тупкане на топката" от тяхна страна  , както и отказ да се "бръкне" сериозно и истински   в раните градски вече  започва все повече да изнервя и разочарова повечето  хора в града и общината ни ... 
    Ето и един конкретен  пример за подобна грозна саморазправа с едно работливо семейство от с. Лиляк / едно от най-големите ни в Общината / , държали 12 / дванадесет ! / години под наем в центъра на това село  помещение - магазин ,  частна общинска собственост ,  от страна на ОКС - Търговище  , което все още е председателствано  и до днес от г-н Йордан Ботунски .  Припомням само , че той беше до края на 2015 г.  два мандата общински съветник от БСП / част и от настоящата им листа за общ. съветници , но останал само като кандидат този път  ! /  , станал национално известен като сигурно единственият в страната ни , на  Два пъти обявяван в класически  Конфликт на интереси по два конкретни казуса !  С две думи , за мен става въпрос за едно  класическо елиминиране на неговата   неудобна  конкуренция в този конкретен случай / точно срещу този много силен търговски  обект в центъра на Лиляк  се намира магазина на ОКС ! , явно случайно !!!  / ,  използвайки влиянието си като  съветник от  тогавашното мнозинство , както и близък на Мирев & Ко .
  За  целта  със Заповед на Мирев  бе организиран публичен търг с тайно наддаване за това помещение с площ от 49 кв.м. , срок на наемане от 10 години !!! , и начална тръжна цена от 1 , 412 , 00 лева на година без ДДС , които бе проведен на 22.05.2012 г. / около 145 лева на месец / .  Без никакво притеснение от наличие на конфликт на интереси , съветника тогава и председател на ОКС Ботунски участва и става втори на него  , предлагайки около 800 лева наем !!! на месец  , като след отказа на "спечелилият" с фантастичните 2 000 лева на месец  ! участник / очевидно мюре ,  близко  до него ! /  , става новият наемател на този обект , подписвайки Договор с конкретен инвестиционен  ангажимент в него !!!    Разбира се , след подаден сигнал от страна на дотогавашните наематели  до КПУКИ ,  бе обявено Решение на комисията , обявило категорично  наличието  на такъв .  След съответното обжалване на това Решение , Административен съд - София град го отмени , като този отказ бе потвърден и от ВАС ...   В резултат на всичко това , в края на 2014 г. със съдействието на Полицията , дотогавашните наематели бяха показно извадени от магазина -  ознаменувана бе тази своеобразна Пирова победа на ОКС , и ... загуба за хората в Лиляк , разбира се !?!   
    Оттогава цялото село Лиляк тръпне в очакване да бъде ощастливено от откриването на "Дрогерия" от страна на Ботунски  в това помещение - отново със сигурност единствената такава  най-малко в нашата си Област поне ...  Разбира се , че и според мен това никога няма и да се случи - просто целта бе ясна , изпълнена , а силният конкурент бе елиминиран , нали ?    Местната общност , загубила тази своя чудесна придобивка в последните 12 години ,  реагира бурно , организирайки свой митинг през месец май 2015 г.   в центъра на селото , подкрепен категорично и от местният кмет ! - една чудесна проява на ... селското ни гражданско общество !!!    Последваха поредните  неверни и няколко кратни  обещания от страна на ОКС , че там във  всеки един  момент ще се открие лелеяната дрогерия .  Нищо подобно такова не се задава на хоризонта , настоящото състояние на обекта е една язва в центъра на селото , което е абсолютно неприемливо и нетърпимо . Както и в абсолютно противоречие и неспазване на поетият по Договор ангажимент , разбира се  ! 
    От последното писмо на кмета Димитров / от 22.02.2016 г. / разбирам , че вече е било "изразено безпокойство" пред наемателя - "Областен кооперативен съюз" както за състоянието на обекта / до скоро с изпочупени стъкла / , така и относно осъществяването на инвестиционните му намерения ! 
   И така , вече ПЕТИ МЕСЕЦ там продължава да не се случва нищо , обекта е без ток и вода !  Големият въпрос тук вече ми е : ДОКОГА ЩЕ Я КАРАМЕ ТАКА , ГОСПОДА  ???  Защото НИЕ няма да оставим просто  нещата така - това поне  мога лично аз  да Ви го гарантирам , г-н Димитров  ! 
     КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341460
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930