Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2016 15:24 - За Панаира , "Празника" , и още нещо ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1627 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Ето ,  че   остава в историята на Търговище отминаващият вече 239 - ти  Пролетен Панаир , традиционно провеждан  през "най-хубавият пролетен месец май" - както се казваше в една реклама по отдавна вече  несъществуващото ни Радио Търговище ... Отдавна не съществува и местната ни телевизия , а както всички разбраха  , "успешно"  беше и на практика фалиран поради некадърност ! и общинският ни в-к "Знаме" , спасен аварийно ,   на  "на пожар" с едни 35 000 лева наши , общински пари за сега . Дали въобще ще го бъде , само близкото ни време ще покаже , но мен ме вълнува изключително въпросът КОЙ ?  ще си понесе наказателната отговорност за тези безобразия , извършвани там поне в последните пет години , и навъртяли 91 000 лева загуба / поне за сега ! / . Не мисля , че отговорът на този въпрос  е много труден - естествено е това да бъде досегашният му управител - г-жа Ивалина Парашкевова , но в случая отново е на ход общинското ръководство -  а аз ги уверявам , че ще следя отблизо ходът и на тази "спасителна" операция за " наши хора "  - Да , ама Не и  този път !
     А иначе за мен  е безспорен фактът , че Звездата  на тази празнична  седмица бе "Почетният гражданин" - г-н Хамди Илиязов - човекът , чието скандално номиниране  първо  от 37 - те ,  т.нар. "общественици и популярни личности"   , а по-късно  и спешното му , скрито от хората ни ! негово   нелепо  избиране на 28.04.2016 г. , на  Велики Четвъртък !!!  ,  и то  с гласовете на  24 - те общински съветници на ДПС , БСП , АБВ , Герб и Обединените / т.е. ,  на местното ни ОФ ,  от състав  33 !  , с кворум  малко над 2/3 / , успя да потресе цялата ни местна общественост .  В резултат на всичко това , вчера центърът на градът ни за първи път  стана свидетел на организиран в социалните мрежи протест на граждани  срещу това Решение на Съвета ни , както и на организиран пък от ДПС ,  в познат техен  "автобусен" стил " контра-протест " , подкрепящ пък  "Почетният им  гражданин" ...
 Това категорично показва на всички ни  , че няма как по този СИЛОВ   начин ТОЙ да бъде наложен ,  припознат , както  и никога приет като такъв - което само и още веднъж показва гигантският гаф на кмета Димитров  , водещ до абсолютно логичният и резонен призив : ОСТАВКА  !  
   Да не говорим пък , че като основен организатор и водач на "контра-протеста" - абсолютно некоректно за мен ! се изяви лицето Гюрсел Хасанов , водещ се и понастоящем за управител на "Общински пазари" /  наскоро и лично наложен като общински председател на ДПС от Илиязов ,  а може би е все още  е  и младежки техен  такъв ? / - както се казва , " 3 в 1 " , нали -  но в този случай като неочаквано лоша комбинация ...  Че е достатъчно лично задължен , както и лоялен на "Почетният гражданин" - това е ясно и на децата ,   а също така  и факта , че благодарение на неговото "уреждане" на тази общинска хранилка , в момента той си  получава заплатка  , почти равна на кметската ни  - едни 2 500 лева , на фона на една достатъчно незабележима дейност от негова страна ,  не звучи никак лошо на фона на града ни , нали  ?  Да не говоря отново пък  , че кмета Димитров се посвени да ми даде точният размер на неговата заплата , затова моля да бъда извинен , ако леко съм "около целта" - но аз точната цифра така или иначе ще настоявам да ми бъде дадена -  както вече получих едно друго интересно инфо , но там темата предстои да се развива , ще пиша в един от следващите материали .
  Убеден съм , че разочарованието от Подмяната Герб&Дарин Димитров в Търговище  тепърва ще се увеличава , още повече и  на фона на тоталното му несправяне за тези негови  първи шест месеца , както и от голямата МУ  изборна лъжа , че ТОЙ  ще бъде  промяната в управлението на града ни  .  Нищо подобно , виждаме едно порочно "ОФ" управление , което на първо място търси само уреждането си , опитващо се да "пристава" на всевъзможни лични тържества , коктейли , банкети , откриване на супермаркети , рязане на лентички и други подобни , и то на фона  на тотално занемареният ни град , с едни кошмарни улици , глутници от бездомни кучета , мъждукащо нощно осветление ,  и ред други проблеми , чакащи за разрешаването си  може би второто причастие ... 
  За другият "акцент" през панаирната ни седмица - официалното откриване на "Хамди джамия"  в Разбойна на 13.05./петък/ , сега няма да акцентирам - всички предполагам видяхме "грандиозността"  на това мероприятие , но според мен построяването на религиозен храм няма нищо общо с строежа на една бакалия на пазара ни , примерно ...  Иначе и на двете места филмът си беше подсигурен автобусно за масовост , дойде дори автобуса на ДПС !!!  , което още веднъж показа на всички ни  , че ДПС  си е една  една корпорация , отколкото  политическа партия ...  Но затова ще продължа  някой друг път , а  засега :  КУРАЖ И СВЕТЛИНА !



Гласувай:
1



1. sofisofi - Гласът
16.05.2016 07:43
Трябваше да е +
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340125
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930