Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2016 19:12 - " Когато Гръм удари , как ехото заглъхва ... " - част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1533 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Една седмица след "епохалното" Решение на Общинският ни съвет , решило точно  на Велики Четвъртък  да удостои със званието "Почетен гражданин на град Търговище" лидера на ДПС ,  и общински съветник вече  шести мандат ! - г-н Хамди Илиязов / по предложението в  докладна записка , внесена непосредствено преди началото на това  заседание  от кмета Димитров / , Потреса и Протеста сред широката ни общественост набира сила и скорост , самоорганизирайки се чрез социалните мрежи , групи и сайтове .  Официално вчера обявих своят призив , както  и морално си настояване Кмета и Съвета да подадат своите оставки , след като по този начин  само за шест месеца тотално до загубиха !  своята обществена подкрепа и легитимност , получена до някъде и с една Голяма Лъжа на Местните ни Избори през миналата есен  - един тъжен "рекорд" в последните ни 26 години след промените от 10.11.1989 г. , показали в същност  темите  , процесите  и решенията ,  вълнуваща ги  основно / след повишението на заплащането си на първо място , разбира се ! / .
    В тази връзка искам да допълня малко и "картинката"  от тази  Сесия , понеже там имаше и още няколко интересни момента . На първо място , разбира се , става въпрос за състоянието на търговските ни дружества и техните отчети за 2015 г.  Предварително стана ясно , че техните финансови резултати са доста по-лоши спрямо 2014 г. , а пък в-к "Знаме" счупи абсолютният негативен "рекорд"  , отчитайки само ...  91 000 лева !!! загуба -  от там ще  започна оценката си за поредният Сговор , свързан с управителите на тези дружества .   След като се оказа , че реално тази загуба се е натрупвала поне в последните 5 год. !    / и то при отчитането , както и при  подаване на официални отчети и документи , и то  не само пред ръководството на Общината и   от управителят му - г-жа Парашкевова  / , много странно ми се стори , че   в отворилият се все пак някакъв  дебат , как абсолютно  никой не поиска официално , на микрофон ,  за  това очевадно закононарушение , допуснато  от нейна  страна   , цялата тази забъркана  "каша"  да бъде предадена  , както и  установена по съответният ред и начин  от  органите на Прокуратурата ни , за което ще следва  да и бъде потърсена съответната отговорност  !  Много странно , нали  ? 
   В същото време беше трогателно да се види поведението на съветниците от БСП в дебата по темата - г-н Емил Димитров и екс кмета Мирев - малко в стила на "доброто и лошото ченге" .  Първо , г-н Димитров категорично се обяви за обявяване на в-к "Знаме" във фалит , със стартиране на съответните процедури , а след него Мирев  се изказа , че все пак  е склонен да му бъде даден един последен шанс , в лицето на избраната  негова  нова управителка / за една година /  - г-жа Деяна Вълчева , дългогодишен журналист на вестника ни  , подкрепяйки предложението  да му бъдат отпуснати и 35 000 лева заем от бюджета на Общината  .  Държанието на БСП съветниците си бе направо според циничната максима : "след употреба - изхвърли " - никакво признаване на Вина от тяхна страна за трагичното състояние , очевадно прикривано от тях в последните пет години , както и постоянната  подкрепата от тяхна страна , стартирала с нейното  избирането / назначаване / на Парашкевова  преди толкова години . А пък   за тоталната цензура , упражнявана и лично от тях поне от 2011 г. насам ,  превърнала това вече 57 - годишно , но по-скоро призрачно  издание в една "стерилна" обществена трибуна - "ни дума , ни вопъл , ни стон" , естествено нали .  Само едни техни "крокодилски сълзи " , на които няма кои да им се връзва , обаче ...
  Оказва се , че в Търговище  е тайна размера на Заплатата на  нашите  Топ общински менажери !!! - след като "открих сезона " на подаването на Заявленията по ЗДОИ за 2016 г. , поисках да науча както това , така и заплатите на Зам.кметовете / четирима / , Секретаря на Общината , както  и на Общ. ни съветници .   След една мъглява формулировка , кмета Димитров ми отказа да науча този размер - аз това , естествено , няма да го оставя така ! , като ще продължа да настоявам и питам - истината е , че може би  ги е срам да научим истината , а тя е , че според мен  заплатата на Галин Дачев в "БКС"  е по-голяма от кметската - със сигурност около 3 000 лева , и нагоре дори !  Може би  почти такова е положението и при "Общински пазари" - при това  определението "общински хранилки" не е далеч от истината , нали ?   И то при положение , че около 90 % от приходите на "БКС" е по изпълнение на поръчките и обектите , възложени му от ... същата наша  Община   !!!
             И така , ще завърша за сега с " цифрите "  за останалият ни  управленски екип - Кмет / припомням ! / - 2 500 лева , Зам.кметове и Секретар - между 1 800 и 2 000 лева , Общинските съветници са се  трудели  за 493.00 лева / 60 % от средната брутна заплата за март в Общината за март / ,  а двамата ни  Зам.председатели на Съвета  / с невидима роля , поне до сега ! / - 591 , 64 лева .  Това е реалността  , в следващата част ще продължа и с другите интересни неща - КУРАЖ И СВЕТЛИНА !



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340851
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930