Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 18:11 - Футболът ни е "жива рана" , нейното име е "Светкавица" ... част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1532 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Прави чест на тези ветерани и деятели на търговищкият   футбол , които както   разтревожени , така и видимо много   гневни от настоящото му лошо ,  направо  трагично  състояние  в момента / от типа на будна кома ! / ,  излязоха с Декларация против   ръководството  както  на ФК "Светкавица"  , така и срещу шефа на  БФС в града ни , разпространена чрез БТА .  В нея те директно обвиняват за състоянието на популярната игра в града ни както  президента на клуба - г-н Емил Янчев , така  и председателят на Областният съвет на БФС - г-н Валентин Вълчев .  Липса на отчетност в клуба , разрушаване на структурата му , липса на нормален тренировъчен процес , слаб треньор , и в резултат на всичко това едно призрачно представяне от типа : про-форма в слабата ни " В " АФГ   , са само една част от тежките упреци и квалификации , израз на натрупаният им гняв и болка .
     Очевидно е за всички ни , че само за последните няколко седмици това е поредният знаков публичен провал на "ерата" Мирев , които стана обект на едно  ярко изразено публично недоволство , както  и напрежение . Мисля , че точно тук и сега е мястото да припомня още веднъж публичните факти и имена на хора , на практика довели до спирането от участие на ПФК "Светкавица 1922" АД непосредствено преди старта на сезона в " Б "  ПФГ  , както и до  закриването на професионалният футбол в града ни преди три години . Добрата ни и стара  / вече 94 - годишна ! /  ПФК  "Светкавица 1922" АД  , носела толкова радост на местните  привърженици  през годините , записала и знаково първо участие в " А " РФГ през сезон 2011 / 2012 г. ,  сега успешно  се подвизава като едноличен водач  в ...  селската ни / пардон ,  Областна футболна  група / , странно наследила  в нея отборът на  " Ракета " - село Преселец .    Този отбор , в които Община Търговище и днес  съдружник с около 37 % , и чието "историческо" влизане в " А " група бе ловко използвано за политически дивидент от страна на  Мирев и щаба му в кампанията за МИ през есента на 2011 г. , и чиито общински апорт / представляващ три общински имота - бившият ни басейн , магазина на бул. Митр. Андрей / бивш Адидас / , и парцел от около 7 дка   срещу разклона за село Лиляк  / ,  бе "прихванат"   успешно срещу  натрупани  задължения относно неговата издръжка към ...  мажоритарният му собственик с 63 %  тогава - г-н Петко Матеев !  Разбира се , че това бе една  срамна , но напълно  съгласувана "схема" както  с Мирев , така  и с мнозинството в тогавашният му състав на  Общинският ни съвет , дал своята благословия за тази абсолютно  непочтена  "трансформация" , източила по този начин клуба ни . 
  В последствие , след неуспешният първи / и последен / сезон в " А " група , поради натрупани финансови затруднения г-н Матеев бе принуден да се оттегли , прехвърляйки мажоритарният си дял на новите собственици на отбора от фирма " ЕМУ " със седалище в с. Разбойна .  След един сравнително успешен сезон на ПФК " Светкавица 1922 " АД  - 2012 / 2013 г . в " Б " ПФГ , тържествено отбелязване на юбилейната му 90 - годишнина , издаване на специална книга по този повод / с автор г-н Сашо Стойков ! / , както  и дадени заявки и щедри  обещания от тяхна страна , че отборът ще се бори да се върне в " А " ПФГ , шоково и напълно изненадващо преди началото на новото първенство - сезон 2013/2014 г . г-н Танев обяви , че поради настъпили  финансови затруднения и при тях , както и поради невъзможност и липса на финансова подкрепа както от бизнеса на града , така и от страна на общината , той спира от участие отбора , с което и  на практика  се сложи край на  професионалният футбол в града ни ...  
    Опитвайки се все пак да се съхрани под някаква друга форма този спорт  в града ни / а и да се уталожи общественото недоволство от това скандално  решение / , бивши деятели , общественици и ентусиасти бяха спешно мобилизирани и  призовани , като  регистрираха трескаво и  набързо ново , на практика частно спортно дружество - ФК "Светкавица" , което влезе с правото на селският отбор на "Агроелит" - с. Макариополско , но вече  във " В "  Аматорска   футболна група на Североизтока ни .  Започната да се пише бе  нова , определено тъжна страница на футбола в града ни , опитваща и да прикрие по несръчен начин истинският виновник за неговият провал . 
   КУРАЖ И СВЕТЛИНА !



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1333379
Постинги: 773
Коментари: 98
Гласове: 621
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930