Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2016 15:18 - ... " 33 от 33 " !!! "ОФ" управлението ни на пълни обороти в началото на 2016 г .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1490 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Първата сесия за 2016 г.  на Общинският ни съвет , проведена вчера , категорично потвърди прогнозата ми - повече от 26 години от началото на Промените , като  резултат от  формулата на новият кмет Дарин Димитров от Герб  за  "споделена отговорност" , явно  се легитимира схемата "Всички във властта" .  И така , единодушно , както  и  с невижданата до сега подкрепа на ЦЕЛИЯТ  ни съвет от 33 съветници ,  бе приет Бюджета на Търговище за 2016 г.  В това само  по себе си най-политическо гласуване за цялата година ! , без задължителните според мен сериозни оценки от страна на партиите с представители в съвета / с изключение на лекцията на екс кмета  Мирев !!! / , стана ясно на всички , че в Общинският ни съвет на практика ОПОЗИЦИЯ  НЯМА  ! Изключителен парадокс , като се има в предвид , че на проведените местни  избори в края на октомври 2015 г. , избирателите НИ  на практика гласуваха за Промяна в управата ни , свързвайки я преобладаващо с кандидата на Герб ,  пишейки слаба  оценка на дотогавашното  местно управление и "кмета" Мирев ,  "освобождавайки"  от тази тежка отговорност посоченият от него кандидат на БСП/к/ Диан Цонев ...  Резонният отговор на въпроса " Защо потърсиха тази промяна хората ? " , е повече от ясен - заради грандиозните провали на предишната ни управа и  бившият ни кмет ,  затънали до гуша в схеми , замени , решения и откровени "далавери" , ощетили с милиони Общинската ни Собственост и Бюджет , както и  работата  на цялата ни администрация за  интересите  на няколкото  човека , на които всеки в града ни знае имената   ...  При тези факти и груба действителност , гарнирана и  с апокалиптичното състояние на уличната ни мрежа и общинска инфраструктура ,  до разбита  с провала на ВиК проекта по Програма "Ок/а/лна среда" ! , вотът бе повече от очакван , като без много и  да се замислят , хората  избраха с лекота   Дарин Димитров от Герб , очаквайки от него сериозната промяна в управлението на Общината . " ДА , АМА НЕ " , както обича да казва г-н Петко Бочаров - още на първата си изява след изборите , новият ни кмет лансира формулата си за споделянето на властта .  В резултат на това , в момента наблюдаваме как Герб , Бсп , Дпс , Абв и сдружението на Обединените си разпределиха управленските позиции , и с 33 гласа "За" единодушно си подкрепиха и  приеха   Бюджета за 2016 г.
   В същото време , особено трогателни бяха моментите , в които бившият кмет Мирев / "ново" лице и водач на групата съветници на БСП/к/ / - с потвърден от Пет Членен състав на ВАС  Конфликт на интереси !!! , в ролята на Учител раздаваше своите мъдри съвети , мнения и направо наставления към г-н Димитров , които чинно си ги записваше , обещавайки му  да ги  има в предвид в бъдещата си работа -  както тях , така и самият ... Мирев !?!  Нито едно от  досегашните Скандални Решения , Схеми и Далавери няма и да си помисли дори ! да отвори  дума , а да не говорим пък за Проверка или Ревизия   кмета Димитров / на принципа : "който Крал - Крал" / ,   което лично за мен не е НИКАКВА ИЗНЕНАДА  , имайки в предвид високите оценки , които той лично дава вече няколко пъти на управлението на Мирев . Излишно е може би да припомня , че точно на 17.06.2014 г.  представителите на Герб в ОИК тогава  , подкрепени от местното си  ръководство в лицето на сегашната депутатка Венка Стоянова , Областният управител Светлин Бонев и дори  самият Дарин Димитров / тогава пък депутат ! / , съгласувано разбира се  и с тяхното си  национално ръководство ! ,  със скандалното си  и незаконосъобразно решение НЕ ОТСТРАНИХА  Мирев като кмет поради потвърденият му от ВАС / в лицето на съдия Лозан Панов !!! /  Конфликт на интереси .  Всички наскоро  видяха , как Дарин Димитров  и вече като нов  кмет !  отказа категорично да се противопостави на наречената от мен текуща и последна   голяма Далавера , свързана със странната  трансформацията на Паркинга на Хамди Илиязов в ... Търговски комплекс на терена на бившият ни битак .  И накрая , за каква промяна в местната ни управа става въпрос , при положение че дясната ръка на Мирев и негов зам.кмет в лицето на Диян Дечев от 2000 г.  / на когото дори не мога да си спомня вече колко пъти исках оставката му ! , последно май поради далаверата с бариерата на паркинга зад Мизия / , е водещият зам. кмет и в екипа на ...  Дарин Димитров !?!  Като прибавим и личността на г-н Милко Петров като ковчежник № 1 и преди , и сега , картинката е пълна и ясна на всеки , нали така ?  Истината е , че Реалната Промяна в Търговище явно все още  предстой да се случи в  някой хубав ден за местната ни демокрация , но това в момента си е една  чиста и обикновена ...  Подмяна . 
     Накрая искам да Честитя  29 . 01.  като Деня на Освобождението на града , и да пожелая на всички : КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  Честит празник !



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337852
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930