Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2015 21:38 - Преди да "проговорят" урните на 25.10.2015 г. - опит за последен анализ ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1772 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         Остават малко повече от 24 часа време за кампания , преди денят за размисъл - 24.10.2015 г. , като поне за нейното  закриване бяха спестени "тежките" концертни формати  ... Преди да направя моята оценка и анализ на по-интересното  в тази кампания , искам да "преговорим" няколко технологични и важни параметри , които ще хвърлят и по-голяма яснота на това , което ни предстои . Повече от сигурно е според мен , че изборът на кмет на Общината ни ще се реши на вторият тур - т.нар. балотаж между първите двама , събрали най-много гласове в неделя . Ако допуснем една очаквана избирателна активност малко под и около 50 % от наличните в списъците  около 55 000 избиратели в Общината / т.е. гласували между 25 000 - 27 000 ! / , за мен не е възможно които и да е от кандидатите за кмет да постигне на първият тур повече от 50 % - около 14 000 гласа .  За сметка на това обаче , на 25.10. ще бъде избран съставът на новият ни Общински съвет . За него е определящ термина : Общинска избирателна квота , която представлява местната ни изборна бариера пред всяка една листа на общ.съветници , и се получава като се раздели броят на гласувалите в нашият случай на 33 - колкото е определен като  състав  съвета в Търговище . При цялата условност и неизвестност около избирателната активност в този момент , при нас  квотата ни се очертава между 700 и 800 гласа .   Участниците във вота  , получили поне толкова гласа , участват в точното разпределение на броя на мандатите по съответният приет алгоритъм , като в това преразпределение се включват гласовете на всички останали , които не успеят да "направят" този толкова желан поне един мандат ... За разлика от предни избори , този път поне никои от участниците не си позволи да поиска "самостоятелно" мнозинство в съвета , на всички е пределно ясно , че в него ще се формира под някаква форма коалиционно мнозинство от поне 20 съветника , за да има то съответната устойчивост и стабилност .
   И така , да започна с досега управлявалата формула БСП&ДПС&Обединените ... След като бе тотално компроментиран през фаталният за него четвърти мандат , Мирев разбра чудесно , че желанието му "да продължи напред" , кандидатирайки се за пети пореден , е мисия невъзможна .  В същото време той  изобщо и не иска да се оттегли на фона на своето пенсиониране , подкарал вече своята  67 - та си година , отдавайки се на внуци , пчели и ... намаляне на оборотите в предвид формата му , дори . Личен избор , за мен мотивиран от страх , както и от поетите му ангажименти в много посоки , които ще станат ясни съвсем скоро . И така , подготвил си вариант Б , той наложи Цонев за кандидат-кмет , като изумително и  за мен ! стана и единственият в страната ни  водач на листа с потвърден и от ПЕТ ЧЛЕНЕН СЪСТАВ НА ВАС КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ !!! Парадокс , което още веднъж показва абсолютното му нежелание както той лично  , така и неговата партия - БСП /к/ да приеме някаква  промяна на шуро-баджанашкият и семеен управленски модел "Мирев" , наложен от няколко поредни мандата в Общината ни . Партньорите му от ДПС се "покриха" от публичността , издигайки г-жа Якубова като кандидат-кмет за "алиби" , а на практика подготвяйки контролираните си все още избиратели да "подпомогнат" Цонев да стигне до балотажа - плоска  Схема , която ще лъсне отлично  в изборната нощ . Обединените се регистрираха за участие , но ясно се вижда , че нямат грам желание и ищах за нещо повече от едно формално участие . След като единственото им "говорещо" и  наложено лице  Николай Даскалов се оттегли нанякъде , на останалите от тях силата им беше в гласуването - когато въобще идваха на заседанията на съвета . За мен на 100 % повтарят формулата си на участие от 2011г. , само с листа за съветници , без да обявят публично кого подкрепят за кмет , но реално подкрепяйки отново Мирев , респективно Цонев и БСП ... Герб въпреки огромните си властови и финансови ресурси в тази кампания бе не убедителен , като заложи на общи приказки и пожелания относно фондове и европейски перспективи за града ни . Това бе и напълно очаквано от мен , имайки в предвид слабото им и неубедително участие досега на групата им както в Общинският съвет , така  и вече безличната една година на Св. Бонев като Обл.управител .  При това положение е абсолютно нормално те да не бъдат приемани като реална алтернатива - д-р Димитров може да е отличен АГ специалист , но определено имащ много още какво да учи в амплоато си на  политик  . Да не говоря , че цяла кампания както той , така и Герб не обелиха и една дума срещу заливащите ги неверни внушения за сключената местна коалиция Бостан ... 
    Сериозни финансови ресурси хвърлиха от своя страна в кампанията както АБВ с кандидата си Първанов , така и независимият кандидат Славчо Славчев . Битката за наследството в ляво е ожесточена , но много странно за мен и двамата не посмяха дори да изрекат като дума ДПС , реално подчинило отдавна бившата им партия , и системно ограбваща общинската ни собственост чрез нарицателните сделки от типа Мирев&Хамди .  Не убедителни , така и не се разбра срещу какво точно и порочно като практика в БСП се обявиха те , призовавайки основно за промяна , но по принцип ... Резултатите им ще покажат много ясно до колко все пак са успели да убедят предимно левите избиратели , че са някаква алтернатива за тях .
    След като аз и моят екип бяхме в основата на всичко смислено през целият отминал мандат , на нас ни беше достатъчно лесно да продължим да говорим и показваме нещата , които постигнахме до сега .  Конфликтите на интереси на Мирев и Ботунски , премахването на незаконната бариера на паркинга зад Мизия , спечелените договори пред ВАС относно бившата механа , замяната в Буховци , терена на бившият битак , както и разследването относно източването на общинският апорт в ПФК "Светкавица 1922 " АД , както и много други залегнаха в новата БЯЛА КНИГА № 3 , оформяйки една срамна трилогия на разграбването на града ни през "ерата" Мирев .  На ход са избирателите ни , подкрепата им ще ни мотивира и зареди още повече в битката за налагането на ЗАКОННОСТТА  , РЕДА , ПРАВИЛАТА И  ПРОЗРАЧНОСТТА в града .  Открито вземане на управленски решения в полза на местната ни общественост  , без влиянието  на "кръгове"  от рода на Ротари , Масони , или пък старите мрежи на бившата ни  ДС .   Кураж и Светлина !
  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340364
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930