Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2015 15:15 - ... МИ на 25.10. 2015 г. - времето за регистрации дойде .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1860 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И така , ден след ден си вървят дните на успокоеното ни лято , златната есен пристига , а заедно с нея и изборната кампания за местния ни вот в община Търговище .  Тече срока за регистрация на партии , коалиции и инициативни комитети в ОИК , започват да стават ясни и всички кандидати . Така например / като една информация в аванс ! / , може би утре - 14.09.2015 г. ,  на нарочна пресконференция и  ДПС ще обяви  своята кандидатура за кмет на Общината ни в лицето на сегашния си  зам.кмет - г-жа  Емине Якубова . По този начин ще се окаже , че отново ще има и дама участник във вота , а всички останали слухове , че в битката за Търговище щял да влезе лично  и " изборния пророк " от Баба Конду - г-н Хамди Илиязов , явно са били като част от известното ни радио предаване : " Хумор , сатира и забава " , нали ?  До колко тя ще съумее да събере вота на традиционните ДПС избиратели , предстои да установим , но вървящите из града слухове , че още на първи тур ще се направи опит за "преливане" на техни гласове към Диан Цонев / БСП / , за да има той все пак някакъв  шанс да стигне до балотажа , лично на мен ми се струват не съвсем невъзможни . Ако имат някакви поети ангажименти , ДПС ще се опита да ги изпълни съвсем деликатно и не явно - в противен случай една ясно заявена подкрепа от тяхна страна категорично ще "потопи" избраника им , като би подействало и силно мобилизиращо откъм активност на редовия търговищки избирател .  За уникалния " ГАФ " от МИ 2007 г. /определено  най-големия в МИ до днес ! / , когато за капак на всичко лично Доган в театъра ни подкрепи Светлан Петков , и предизвиканият обратен ефект помним добре всички , както и много добре самото ДПС , си мисля .
    Очаквано бе обявен и кандидат-кмет от страна на Атака , в лицето на Сашо Йорданов . Въпреки , че получи мандат на ПИ от 05.10.2014 г. в лицето на Николай Александров от Варна , лично аз не съм чул и една критика  от Атака в града ни през този мандат както срещу Мирев , така и срещу ДПС като управляваща партия в града ни . Дори напротив , техният представител в ОИК бе "посъветван" да го подкрепи преди заседанието на 17.06.2014 г. , като в резултат на този натиск той просто не се яви ... Разбира се , че ще бъдат направени и други заявки за участие - за кампанийна активност от два-три месеца желаещи винаги ще се намерят , особено пък  ако и може да се подхвърли някои кампаниен лев . Факт е , че от 2001 г. и НДСВ насам най-силно тръгна тенденцията , че политиката е майтап работа , но за мен това е просто една умишлена тенденция , целяща да я опростачи допълнително и да отблъсква свестни хора да се занимават по-сериозно с нея . Само дългогодишни и системно полагани усилия и активност на местно ниво би могло да носи  успех , особено в трудни райони като нашия . Останалото е просто една кампанийност , на принципа : " да мине тази , и да дойде другата " , ако даже не сме и забравили вече че сме участвали в нея . Убеден съм , че няма напразно положени многогодишни усилия , а когато те донесат и съответните отлични резултати , е повече от логично избирателят ни да "кредитира" това достойно и в защита на общинските ни интереси поведение с по-голямо доверие , за да се разбие и промени уродливият ни местен модел на правене на политика , търговията с влияние в Общинския ни съвет , и всичко останало .
   Както се казва , много мина , малко остава , заявката с моя си екип  съм си я направил отдавна - идва времето , когато всеки ще получи своята оценка в политическия си бележник .  Кураж и Светлина !



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1339833
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930