Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2015 15:47 - ... усещане за Промяна витае във въздуха ни .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 2145 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първо , разбира се , на 06.09.2015 г. - на  връх 130 - годишнината от Съединението ни , искам да поздравя всички с този свят и велик ден , един от примерите в историята ни , показващ на какво са способни българите , когато са пределно мобилизирани , подкрепящи се , и най-важното - ОБЕДИНЕНИ !
  А отминаващата седмица бих искал да я запомня най-вече с края на тази натрапчива лятна жега , отново подобрила няколко доста стари температурни рекорда у нас . Двадесетина дни преди официалното начало на пред изборния месец , в които явно ще бъдем свидетели на достатъчно разгорещени страсти и събития , част от поредната битка срещу добре окопалото се през тези дълги години  статукво на организираната ни управленска посредственост , дълбоко омръзнала и тормозеща всеки ден живота на всички ни в както в град Търговище , така  и в цялата ни  община .  Като поредно доказателство за това бих посочил отново състава на назначената от ЦИК , както и влязла в правомощия от 05.09.2015 г. състав на ОИК , за пореден път включваща в себе си лица , лично за мен с отрицателен рейтинг на доверие . Разбира се , че всеки един от тях ще си понесе личната отговорност за това , което извърши на 17.06.2014 г. , както от своя страна ЦИК също ще си носи своята отговорност , назначавайки ги отново за изборни "рефери" . Както при всяко едно състезание , така  и в спорта , както и в живота ни   е от изключителна важност ролята на съдията - неговата подготовка , авторитет и компетентност . Тук мога само да заявя едно - дано партиите да са предвидили и достойни резервни предложения за членове на ОИК , защото независимо от неистовата съпротива , оказвана от местният "сговор" по отношение на разследването на тези лица / имената им са отдавна и национално известни ! / , съдебно производство срещу тях ще бъде образувано , като това вече окончателно ще ги извади от местния ни Изборен процес форевър ...
   Но времето ще покаже най-добре това , сега да погледнем очертаващите се реалности в него . Оказва се , че прогнозираният от мен отдавна тежък разпад на местната ни БСП/к/ продължава да се задълбочава , като вече се подготвя регистрацията на финалиста от 08.08. при тях като независим кандидат - кмет . Това просто още веднъж доказва тезата ми , че именно НЕ ОТТЕГЛЯНЕТО на Мирев чрез опита си да наложи силово Диян Цонев като "своя" кандидат , а той пък оглавявайки листата с Общински съветници на 124 годишната си партия  / със сигурност единствения с потвърден конфликт на интереси "водач" на листа в страната !!! / , окончателно "взриви" едно от малкото останали здрави неща при тях - единството им , крепено "напук"  дълги години . Точно заради всички простотии през тези негови четири мандата следва този пълен разпад ,  което просто категорично означава , че Търговище просто навлиза в един нов етап от своето развитие , и е готово за политическата промяна в управлението си . Както се казва , " по-добре късно , отколкото никога " , но 26 години след началото на промените в страната и тук при нас явно му "идва времето" .  Кого и как избирателите ни ще разпознаят като носител на тази промяна ще разберем явно в изборната нощ на 25 / 26.10. 2015 г. , но определено тя вече се носи във въздуха . От мен на Празника ще е това - Кураж и Светлина !



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337219
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930