Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2015 17:17 - ... освен в политиката , тези дни " ЖЕГА " и в ... медицината ни .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 2058 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Между двата ни  големи християнски празника - Преображение Господне и Успение на Пресвета  Богородица се оказа , че задържалата се жега през август се прехвърли и в ... хирургичната ни  болница "Папуров" . Потвърдената от последната съдебна инстанция в страната - Върховния Касационен Съд присъда на собственика й -  д-р Добрин Папуров ,  за злоупотреби за над 200 000 лева от Здравната каса бе основанието на Министърът на здравеопазването Петър Москов да издаде Заповед за отнемането на нейния лиценз и спирането на работата и . Добре е все пак да направя и уточнението , че Медицинския център "Солигена" , новата инвестиция  "Ядрено-магнитен резонанс " в бившата стоматология , както и аптека "Адонис" продължават своята работа . Тук е мястото и за моята лична преценка на ситуацията , от позицията на гражданин и наблюдател на тези процеси - д-р Папуров допусна голяма грешка , че още след като се произнесе с присъда Окръжен съд - Разград през 2013 година / което му отне 9 месеца по т.нар. "Мега дело Папуров" с над 300 / триста / разпитани свидетели по него ! / , той не призна своята вина и не прие тази присъда . Напротив , едва дочакал нейното обявяване , адвокатите му заявиха обжалването пред Апелативен Съд - гр. Варна , които в своето Решение дори увеличи така постановената присъда !!! , потвърдена и от ВКС в последствие . Мога , но само до известна степен да се опитам да го разбера / явно е трудно за всеки човек да си признава грешките , но ние грешим ежедневно! / , пък както и се оказва , в затвора е пълно с невинни хора , там също повечето не си признават стореното от тях самите . Но все пак си мисля , че това бе поведението от негова страна , което бе по-правилно и от човешка гледна точка , докато сега вече след потвърдената присъда от ВКС отнемането на лиценза на болницата изглежда логично , ако се съди и от репликата на Министъра : " ще ги гоня до дупка тези шашкъни ... " .
    Какво ново на местния ни политически фронт : др. Румен Петков дойде официално да представи пред обществеността ни част от листата на АБВ , която ще бъде водена от Ивайло Първанов като кандидат - кмет . Определено си мисля , че с акцентирането върху "младите и нови лица" в нея се продължава една битка в лявото пространство , т.е. това си е една вътрешно-партийна драма за наследството на БСП/к/ , нещо като мача "Млади / Стари" при тях . Според мен отдавна отмина времето , когато процесите в БКП се отразяваха и касаеха цялата ни държава - да не забравяме член 1 /първи/ от старата ни Конституция , закрепил водещата и роля на "хегемон" в обществото ни . 25 години по-късно от началото на промените аз лично не мисля , че това може да бъде темата , занимаваща изключително местната ни общност . Още повече , че на много от хората ще им бъде много трудно да направят съществената разлика между така оформилите се за сега два отбора , при положение ,  че до края на месец октомври 2014 г. те си бяха "съотборници" , да не говорим пък , че самият г-н Ивайло  Първанов беше  заявил , че заради политика не си сменя ... съдружниците , както и приятелите , което си е и правилно , може би .
   В  БСП/к/ след "малката рокада" и НЕ ОТТЕГЛЯНЕТО на Мирев  настъпи пълна тишина , гарнирана със сериозно разочарование . Ясно е , че там нещо като вътрешно-партиен  бунт срещу тази елементарна и прозрачна маневра няма да се получи , просто ТОЙ ще ги потопи с натрупаните огромни негативи , водещ ги начело на листата им за общински съветници , т.е. ще ги до разсипе , явно окончателно и безвъзвратно . Но те това си и заслужават , тука няма място за никакви сантименти .  Кураж и Светлина !



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341029
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930