Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2014 19:23 - Годината, която си отиде (от Спас Симеонов)
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1006 Коментари: 1 Гласове:
0



Изпратихме една година, която беше белязана с много крайности, както по света, така и у нас в България и даже в Търговище.Загинаха много хора, хиляди в Сирия, стотици във водите на средиземно море, край Италия и Малта, Пламен Горанов се самозапали пред общината във Варна и изгоря, трагедията в мина Самораново направи няколко деца сираци.
Държавата България влезе в световните новини с уличните протести през февруари – март и после през лятото. Изживяващият се като всенароден любимец лидер на ГЕРБ Бойко Борисов дори не можа да изкара мандата си като министър председател. Макар че различни социолози и политолози му предричаха поне още два мандата.Обсадата на българския парламент също беше видяна по телевизии и сайтове по цял свят, уважавани вестници в Западна Европа , САЩ и Канада също отбелязаха че на българите вече им е писнало да бъдат управлявани лошо , в условия на корупция и скандали , да са най – бедните в ЕС. Казано по- простичко, когато хладилникът ти е празен и ти спират тока за 20 – 30лв. сметка, не те интересува колко нови магистрали има в държавата. Хората не ядат магистрали, животните също.
Новата тройна коалиция / ДПС, БСП и Волен Сидеров/ също не се посрами. За няколко месеца сътвориха толкова простотии, че да ти е драго да им гледаш театъра. Явно трябва по – често да четем Алеко Константинов, Иван Хаджииски, Константин Иречек и Марко Семов, които имат интересни писания за народопсихологията на българите. Всъщност, сещам се за един виц: „Питали един , как можа да свършиш толкова глупости за един ден? Замислил се човекът и казал, Ами станах рано.” Та и нашите управляващи започнаха рано. Още на втория месец служба актуализираха държавния бюджет, средата на годината , което другаде се прави през последните месеци на годината. Може би, за да покажат колко са некадърни Борисов, Дянков и компания. Един опитен икономист като премиерът Орешарски би трябвало да знае, че това не се прави по този начин, след като си поел властта и имаш някакво визия за управлението на страната.
Разбира се, не може да отминем най – добрите, засега, постижения на тройната коалиция. Те предложиха един от най – богатите български граждани, медиен магнат / телевизии, вестници/ за шеф на ДАНС . Няма да му споменаваме името , защото не ни е платил да му правим реклама. Така и не стана много ясно кой и защо го е предложил – Сергей Станишев, Лютви Местан или друг някой. Той е и депутат от ДПС. Вероятно не му стигат парите, а какво да кажем ние с гайдите, както е казал народът. На всичкото отгоре той не е работил дори един ден във въпросните специални служби. Доколкото знам, за да те назначат за директор на едно селско училище, трябва да имаш поне пет години стаж като даскал , което ще рече да познаваш материята. Трябва да отбележим, че и в Търговище се случиха доста интересни неща, но за тях следващия път, да не досаждаме на читателите.

http://targovishtenews.com/news.php?extend.2272


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



1. milenita89 - Остава ни да се надяваме...
07.01.2014 09:24
Интересен анализ. Бих добавила само, че освен крайностите, на които станахме свидетели тази година, у българите остана горчивият вкус от осъзнаването, че сме били употребени, като народ, в политическата битка на партии и партийки, които не се посвениха да вкарат всичко и всеки - било то самозапалилите се /съзнателно или по погрешка/, трагедията в мината, сирийците...- в тези борби за политическо надмощие. Остава ни да се надяваме, че годината, която посрещнахме, ще е по-добра от тази, която изпратихме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323240
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031