Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2009 21:27 - Материала , Бойко в Чикаго и комуноидите ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 3946 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                    Е , няма как и аз да подмина хитовата тема на последната седмица , а именно посещението на Бойко Борисов в Америка и срещата му с нашите сънародници в Чикаго .  Винаги съм реагирал не много положително на уникалната му способност да прескача от тема на тема и да се изказва дори и не много подготвен почти по всичко , ей така , доста "по народно му " . Безспорно , и за това е нужен талант , факт е , че това говорене има и доста добра чуваемост , приема се по-добре от хората .   Особено е убедителен в този формат , малка аудитория от жадни да гочуят наши млади и стари емигранти , хора с определено десни убеждения и разбирания , изграждащи сами своят живот и доказвайки своето можене в най-конкурентни условия в Америка .  За мен е безспорен опита за изваждане на определени думи от контекста , както и дори откровеното им преиначаване . Но така е в политиката , използва се абсолютно всичко ! Да не говорим в конкретните наши условия и огромният страх , които тресе крадливата котерия , наречена тройна коалиция .  Реакцията им показва много голям страх , изнервеност и истерия .  В този случай дори е по-добре , че стана така , за да имат възможност да се видят още веднъж озверелите им муцуни и иронично подсмиване .  Категорично не може да предизвика друго в мен освен отвращение позата на една Корнелия Нинова - "новото лице" на червените , провалена и после реабилитирана другарка , "правилно " приватизирала атрактивна собственост в резултат на което преуспяля като милионерка на около 30 години - как да не и завиди човек на ТТ данните и !  За младият Добрев даже не ми се пише , отвратителна арогантност , чак ми призлява от наглостта му , бликаща отвсякъде . Примерите за трагичното ни представяне на последната Евровизия - а той очакваше голяма реклама !!! , както и жалкият клип с левият ватман начело са един добър атестат за моженето му .  Всички останали "възмутени" реагиращи и загрижени преливат от типичното им лицемерие , видяли златен шанс за изява .  Точно хората , отвратително селектирали повече от 45 години народа си точно като материал изведнъж се затръшкаха като за световно  !  Чист факт е профилът на типичният избирател на БСП/БКП и на ДПС , може доста точно да се опише , не правим от вчера избори , все пак , но сега не желая да влизам в тези детайли .  Така или иначе камъкът отново бе хвърлен в блатото и предизвика очаквани , стандартни реакций . Тези хора никога няма да бъдат други , това е просто ясно на всички непредубедени . Всички други да преценяват за себе си , но се влиза в период , в които ще падат маски и всеки ще направи своя избор . Своят европейски избор , изборът на по - доброто ни бъдеще !!!


Тагове:   Чикаго,   Материала,


Гласувай:
01. lambo - А защо Бойко Б. мълчи
11.02.2009 22:23
по въпроса за задължителното гласуване ?

Само така процента на червените бабички, фесовете водени от десетници на всички избори и на купените цигани, ще падне под 50%.

Ако няма задължително гласуване ДПС/БСП ще печелят всеки вот. ВЕРВАЙТЕ МИ ...
цитирай
2. анонимен - За него не знам ,
12.02.2009 05:22
но специално в запушените все още региони манипулацийте са много големи , вадят се и буквално се носят и последните червени бабички , а по турските села отдавна се гласува почти задължително , там няма свободен избор ...
цитирай
3. анонимен - така е
12.02.2009 09:10
Така е прав си за камъка,че е хвърлен но тези дето го хвърлиха не успяха на време да се отдръпнат и се опръскаха с кал и засмърдяха на блато ..само едно нещо не мога да разбера защо атакуват с бай тошовата знаменита дума .."навсякъде има материал" нещо такова беше,помните ли как същите тези хора му ръкопляскаха а сега тази дума изречена от Борисов ги дразни.......
цитирай
4. lambo - "Навсякъде има мат'риал"
12.02.2009 10:01
е по-точния превод на Бай ти Тодор (Яшар)
цитирай
5. ivoimv - ЧЕЛ ЛИ СИ ЗА СВЕТОВНИЯ РЕД
12.02.2009 16:23
Нашите комунисти го владеят добре излъгаха народа и всичко що им се върза сега ще превърнат България в подобие на лагера Белене и го правят успешно
Изборите от 1990 са биле управлявани от БСП
Просто тази партия трябва от конституционният съд да се обяви за противоконституционна
Да се направи нова конституция без грабителите и тогава може би ще се оправим за няколко години!
цитирай
6. анонимен - Можем да сравняваме с другите страни от бившия соц.блок ,
12.02.2009 17:10
там дори забравиха фамилиите от миналото , да не говорим за власт . Впечатлен съм от интервюто на социолозите Чалъков и Христов в 24 часа от 29.12.2008 и ви го препоръчвам .
цитирай
7. vladov2007 - Поражения безспорно има. Всяка ...
13.02.2009 10:19
Поражения безспорно има. Всяка година 75 000 бабички умират, раждат се 50-60 000 млади хора. 55% от хората не гласуват. Материал има ама майсторите ... майстори им викам, ама като им случам глупостите пак ще е същото
Да се отказва обслужване от администрацията на всички негласуващи, за да се принудят мързеливите а иначе устати да гласуват
цитирай
8. анонимен - Малко се чете в тази държава
13.02.2009 22:40
И като гласуваме какво - има ли значение дали ще е Гочоулу или Дочоулу? Важното е като нагазят в лука да им се набият чемберите и като не искат протести - бой.Контрол всеки ден, а не след дъжд качулка.

Избирателен закон
 
Алеко Константинов

I. Общи наредби
         Чл. 1. Народните представители както за Обикновеното, тъй и за Великото народно събрание се избират по реда, указан в настоящия закон.
         Чл. 2. Всяка административна околия съставя една избирателна единица и изборът става около централната кръчма; за улеснение на избирателните околии с население повече от 40 000 души жителите могат да не дохождат на избора. Бюрото ще се грижи да пусне вместо тях бюлетини.
         Чл. 3. Когато мястото на някой представител стане  вакантно поради насилствена смърт, изчезвание или неблагонадеждност, министърът на вътрешните дела назначава допълнителен избор, който трябва да се извърши през такъв месец, когато има най-много виелици, за да не се тревожат далечните избиратели.
         Чл. 4. Изборът не се повтаря и трае само един ден; но ако би в този ден да се избере по недоразумение някой порядочен човек, може чрез изгасвание на свещите при взимание списъците изборът да се счете за нестанал и да се повтори следующия неделен ден.
         Чл. 5. Три дена преди избора, както и в самия ден на избора, почва се морално влиние върху избирателите и арестуванието на разсуждающите. Ако избирателите са заети с отбивание на пътна повинност, полицията се грижи да пусне  вместо тях бюлетините в урните.
          II. Избиратели
          Чл. 6. Избиратели са тия български граждани, които не се плашат от отоманския наказателен закон и се ползуват със силни мускули и разнородно оръжие.
         Чл. 7. Военните на действителна служба могат вземат най-живо участие в избора. Бомбардирванието на градовете се допуща само в случая, когато и с угасванието на свещите не се достигне целта.
         Чл. 8. Не могат да бъдат избиратели:
           1. Лишени без съд от свобода.
           2. Лицата, които без разрешение от правителството напишат свои бюлетини.
           3. Разсъждающите.
           4. Телесно слабите и
           5. Бедните
           З а б е л е ж к а. Всичките съдилища се задължават да осъждат веднага лицата, които полицията, по споразумение с министъра на вътрешните дела, им укаже няколко дни преди избора.
          III. И з б и р а е м и
         Чл. 9. Избираими за народни представители са всички български граждани, които се ползуват с доверие на правителството и имат участие в някое държавно или общинско предприятие. Избираемостта на рогатия добитък подлежи на оспорвание.
          Чл. 10.Не могат да бъдат избрани за представители:
          1. Лицата, които според чл. 8 от настоящия закон нямат право да бъдат избиратели, освен осъдените за злодеяние.
          2. Лицата, които нямат условие с правителството за разни доставки на държавата или нямат предприятия по държавни работи.
          3. Военните лица, които се намират в запас или са разстреляни.
          4. Разсъждающите.
          5. Бедните.
          Чл. 11. Всеки избан за народен представител може да не бъде касиран, ако даде формална клетва, че ще мълчи през всичкото време на сесиите.
          IV. Б ю р о  и  и з б и р а н и е
         Чл. 12. Щом се подпише указът за свиквание избирателите, министърът на вътрешните дела почва да разтурва неблагонадеждните общински съвети и да оказва върху избирателите морално влияние чрез окръжните управления.
         Чл. 13. Председателят и членовете на бюрото се избират по жребие, тялото - от председателя на окръжния съд.
         Чл. 14. Председателят на окр. съд под страх на отчисление не тегли жребие, преди да отбележи някои знакове върху бюлетините.
          Чл. 15. Постоянната комисия своевременно разделя приготвените предварително в канцелариите бюлетини на толкова части, колкото секции има в бюрото. Моментът, когато тези бюлетини трябва да бъдат пуснати в урните, остава на вътрешното убеждение на бюрото.
         Чл.16. Гласуването се почнува в 8 часа заранта, а за пиенето по кръчмите полицията взема мерки от предидущия ден. Всякой от избраните от полицията избиратели може да пие за сметка на безотчетните до безпамятство.
         Чл. 17. В определения за провеждание на изборите ден и час съставеното по известния начин бюро се явява на определеното място и председателят дава на полицията сигнал да почне настъплението.
         Чл.18. На вратата на зданието се изпречват събраните от кръчмите избиратели и с помощта на разнородно оръжие възпрепятствуват да доближи някой до урните.
         Чл. 19. Гласуването става по следующия начин: един от членовете на бюрото привиква избирателите един от един. Повиканият избирател, ако е благонадежден, връчва бюлетина си, сгънат о четири, на председателствующия на секцията, който, като го скрепи с подписа си, спуща го в избирателната кутия; ако ли е неблагонадежден, бюлетинът му се скъсва, а самия избирател го изхвърлят навън, през прозореца или по стълбата, с главата надолу. Осмъртяването не е задължително. Ако всички избиратели се окажат неблагонадеждни, почва се последователното действие на пехотата, кавалерията и артилерията.
         Чл. 20. Гласоподаването е явно и бюлетините се пущат със снопове. Един избирател може да гласува под разни имена, догдето се умори. Пазачите на вратата  имат право да прегледват предварително всяка бюлетина.
         Чл. 21. Със съгласието на полицията може да гласува и този, който не е записан в избирателния списък.
         Чл. 22. Срещу името на всеки избирател, който не е гласувал, членът на бюрото отбелязва, че е гласувал, и пуща в урната приготвени бюлетини.
         Чл. 23. Лицата, които не са записани в избирателните списъци и са пили за сметка на полицията през цялата нощ, нахълтват в тъмни зори в изборното място и заграждат урните.
         Чл. 24. Зданието, гдето става изборът, и съседните с него здания се натъпкват с въоръжена сила. Артилерията може да се разположи и по-надалеч.
         Чл. 25. Запретено е на благонадеждните да отиват на изборите без оръжие или каквото и да било оръдие (тояги, бастони и пр.).
         Чл. 26. Председателят на бюрото бди и внимава: щом се покажат невъоръжени избиратели, дава сигнал на полицията и войската да стреля. Надлежните административни и военни власти са длъжни да го слушат.
         Чл. 27. Властта може да арестува всичките избиратели, ако има достатъчно помещения в града.
         Чл. 28. Избирателните събрания не могат да се занимават освен с избирание на лицата, които са посочени от министъра на вътрешните дела - в противен случай свещите се изгасяват и почват да действуват лицата, указани в чл. 24 от настоящия закон.
          Чл. 29. Щом се свърши гласоподаванието, председателят на бюрото, без да чете бюлетините, обявява за избрани посочените предварително лица и принуждава въоръжените избиратели да подпишат благодарствена телеграма за дадената свобода на изборите. Телеграмите се подават от името на всичките избиратели в околията.
          Б е л е ж к а . Бюлетините, освен действителните, се пазят в окръжната постоянна комисия до проверяванието на избора.
         Чл. 30. Ако във време на гласуванието не успеят да арестуват всички разсъждающи, арестуванието може да се продължи и след гласуванието. Рязанието на уши се предоставя на околийските началници, а за стреляние върху жените изпращат се най-храбрите офицери.
         Чл. 31. Правилността на изборите може да оспорва само министърът на вътрешните дела.
         Чл. 32. Народните представители получават, докле трае сесията, по 20 лева дневни, а нощни им се дават според заслугите и степента на муканието.
         Чл. 33. Начинът за изгасявание на свещите и за упражнение на моралното влияние се определя от министъра на вътрешните дела, който дава на подведомствените си административни органи подробни инструкции по телеграфа. Лентите на подобни телеграми веднага се унищожават.
          V. Н а к а з а н и я
         Чл. 34. Всеки административен, съдебен или други какъвто и да бил държавен или общински служител, който се откаже да изпълни обязаностите, които му се налагат по настоящия закон, наказва се с лишение от служба и опозорявание чрез печата.
         Чл. 35. Председателят и членовете на бюрото, които съзнателно допускат някой избирател да гласува свободно, лишават се от доверието на властта.
          Чл. 36. Председателят и членовете на бюрото, както и проверителите, които се откажат да подпишат продиктувания тям дневник за абсолютна свобода на изборите, изваждат се от служба.
         Чл. 37. Ония, които са назначени за изброявание на гласовете, ако не скрият или не променят неблагонадеждните бюлетини; ако не притурят достатъчно количество благонадеждни и ако не прочитат умишлено само имената на поръчаните кандидати - подвъргат се на екзекуция чрез изгасвание на свещите.
         Чл. 38. Ония от въоръжените избиратели, които окружават урните, ако на поканата от бюрото не се хвърлят върху невъоръжените и не ги разгонят с помощта на оръжието сиизгубват правото да искат служби и предприятия от държавата.
         Чл. 39. Ония, които влязат в избирателното място с оръжие, ако са влезли със съгласието на полицията, нареждат се около бюрото; ако са влезли без съгласието на полицията, наказват се със затвор от 1-3 месеца и глоба от 100-300 лева, а по желанието на министъра на вътрешните дела могат да бъдат предадени на съд и за бунт против държавата.
         Чл. 40. Ония, които окружават бюрото, ако не употребят заплашвание, насилие, бой и убиване, за да накарат неблагонадеждните избиратели да се въздържат от гласоподавание, наказват се със залп от войската.
         Чл. 41. Предвиденото в горните два членове наказание се налага и върху лицата, които са дали средство или по какъв и да е начин са способствували да се извърши един неблагонадежден избор.
         Чл. 42. Ония, които чрез лъжовни известия или други подобни средства не измамят избирателите и не заблудят обществото, опозоряват се чрез правителствените печатни органи.
         Чл. 43. Който без знанието на председателя на бюрото се въздържи от разстрелванието на избирателите, зачислява се в списъка на предателите.
          Чл. 44. Който след изгасявание на свещите се въздържи от разтрошаванието на урните и разкъсвание на бюлетините - губи правото на служба или предприятие от държавата.
           Същото наказание се налага и на ония, които с вик, заплашвание, бой и стреляние не успеят да развалят неблагонадеждния избор.
          Чл. 45. Който умишлено пише точно и вярно преброителните листове или дневника за избора, или пък не прибави или измени нещо в тях, ако така е заповядано - губи доверието на властта и написванието  на дневника се възлага другиму.
          Чл. 46. Когато виновните в делата, показани в чл. 43 от настоящия закон, са държавни или общински чиновници, наказанието се усилва.
          Чл. 47. Непредвидените по настоящия закон престъпни деяния, извършени в избирателното място, не се наказват.
          Чл. 48. Делата за престъпления по изборите се възбуждат направо от министъра на вътрешните дела.
           Чл. 49. Изложените в настоящия закон престъпления, освен по ал. II на чл. 39, не се съдят в общите съдилища.
            VI. О т м е н е н и е
            Чл. 50. Избирателният закон от 8 януарий 1890 год., заедно с измененията и допълненията му, се отменява.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1413656
Постинги: 799
Коментари: 102
Гласове: 658
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031