Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2020 15:28 - Митко Стайков - в труден режим на оцеляване като Областен управител на Търговище . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1311 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
      Случайно или не , но нелепата случка  на 14. 05 . 2020 г. около 18 часа привечер , при която синът на г-н Митко  Стайков - Калоян Стайков  много сериозно застраши с автомобила си животът на  съпругата и девет годишният син на г-н Пламен Колев - известен местен бизнесмен ,  профучавайки буквално на сантиметри пред тях на пешеходната пътека на оживената улица Паисий , брутално отнемайки предимството им с една много висока скорост , буквално отвори " кутията на Пандора " в местното социално пространство и групи в интернет   . . .

   Г-н Пламен Колев бе в правото  на съпруг и баща да защити семейството си , като първо установи  самият нарушител , настоявайки той да понесе своята лична и  най - строгата  отговорност като автор  на  този инцидент -  оказал се далеч не първият подобен по улиците на града зад  волана  за него  , обаче .
  
   Местната ни общественост бе изключително подразнена от първоначалната реакция както на Калоян Стайков , така и на баща му по този случай , позволили си коментари от сорта на :  " Ти знаеш ли Кой е баща ми ? " , както и от посланието на самия  Областен управител , изпратено чрез познат до  г-н Пламен Колев : " . . . Колев да си кротува , и да не реагира много бурно или остро  , защото може  да има последствия  за бизнеса му ! " , или казано в подобен смисъл , без сега аз  да имам претенции за точните  цитати   .

  Оказа се обаче , че г-н Колев публично обяви , че ще си търси правата докрай без значение на цената  , както и че неговите възможности за тази цел са по - големи от тези на органите на КАТ , съставили все пак  Акт за нарушението  на Калоян Стайков в размер на  50-т  лева  . . .

  В своя нарочна  пресконференция , дадена  на 18. 05. 2020 г. ( понеделник ) от Митко Стайков , както  и въпреки дузината си приказки съвсем не за  това  място според мен в нея -  дадени от него като обяснение на цялата ситуация до този момент , той прозря и нещо абсолютно вярно в този случай  , обаче . 

 Силно засегнатите  от неговата енергична ( в интерес на истината  дейност - особено на фона на статичния Дарин Димитров , например ! )  от последните няколко месеца по актуални предимно местни теми и проблеми , със сигурност ще се опитат сега  да използват създалото се силно обществено негодувание -  което бе предизвикано от този инцидент и неадекватната реакция на син & баща Стайкови непосредствено след него , за да използват своите невидими връзки и влияние той да бъде отстранен от поста  Областен управител   . . . 

  Имам впредвид хора като Петко Матеев - на когото съвсем наскоро му се наложи да  отстрани  незаконно изграденото от него водовземно съоръжение , представляващо  бетонен бент и помпена станция в участък от речното легло на "Вардунско дере" , на 200 метра преди водовземането за питейни нужди на селото и помпената станция , обслужвана от  ВиК  Търговище ООД . 

   Друг засегнат от активността на Стайков напоследък   е и г - н Божидар Митов , най - едрият  ни арендатор и агробизнесмен в региона  , срещу когото  в резултат на много  Жалби от страна на жителите -  основно  на селата Алваново и Твърдинци ( ако не греша ) , следват вече назначени  проверки от страна на компетентните институции в лицето на ОДБХ Търговище , РЗИ Търговище , РИОСВ Шумен и Басейнова дирекция " Черноморски район " , които трябва да установят законността на както на ползване и закупуването на кладенците в землищата на тези  две  села (  на фона на режима на вода в Алваново !  ) , така  и срещу намерението  да се изгради мобилен инсенератор за обезвреждане на животински отпадъци  в свинекомплекса в село Алваново  . . .

   На подобни хора , успели да натрупат крупна  собственост и  бизнес ,  както  и много сериозна финансова мощ в последните 30-т  години след Промените от 10.11.89 г -  съвсем не  и без помощта и на управляващата местна и национална партиина конунктура през този период  , определено им се " чува думата тук и там "  въпреки факта , че те се опитват да създават  впечатлението , че нямат подобни пристрастия , както и не се интересуват активно от политика - което и според мен съвсем не е така , обаче  . . .

  На фона на тази много  токсична за политическото бъдеще на г-н Митко Стайков  в ГЕРБ обстановка трябва да прибавим и факта , че не е никаква тайна сериозният разлом между него и депутата Венка Стоянова , с която играха крайно оспорван "мач" за преференции на ПИ през март 2017 г , които с фотофиниш ( както и може би с  достатъчно  пари , си мисля )  Стоянова тогава  успя да спечели  . . .

  Въпреки абсолютната й невзрачност като депутат през настоящият мандат  (  и почти такава полезност поне според мен за региона ни ) , както  и въпреки факта , че тя е вече и стипендиант на НОИ - т.е. , пенсионер от около две години , за сега  разбирам , че тя отново  иска  да продължи напред - т.е. ,  отново да бъде депутата на Герб в нашият си ,  28-и  Многомандатен избирателен район Търговище    . . . 

  Както всички забелязахме , някаква изразена официална подкрепа в тази ситуация  от страна на ПП ГЕРБ за дейността на Стайков като Областен управител няма , което още веднъж за мен означава , че върху главата на новият отговорник за Търговище в националното им  ръководството  след Ц. Цветанов  -  в лицето на г-н Георги Георгиев , родом от Силистра , ще падне доста тежката  отговорност как да се намери силното и  правилно решение на този горещ казус , и то  при тези две дузини причини , както  и Очевадно заинтересовани от отстраняването на Стайков като Областен управител  хора и . . .  ИНТЕРЕСИ , МНОГО ИНТЕРЕСИ И ПАРИ  ,  разбира се ! 

   И накрая все пак искам да му пожелая успех в евентуалното му трудно оцеляване сега  , както и да му напомня , че дори и да бъде  отстранен , животът продължава !

Наскоро стана ясно от  самият Цветан Цветанов ,  ще той  съвсем скоро ще учреди  своя партия - като имаме впредвид факта  , че само допреди една година Цветанов  беше абсолютният  фактор  за ГЕРБ в Търговище , може би пък при него евентуално  г-н Митко Стайков ще се опита да сбъдне догодина на ПИ 2021 г  своята мечта да стане депутат , след двата му мандата на Областен управител - знае ли всеки един  човек какви - понякога неочаквани  изненади го очакват в живота му ! 

Не , разбира се . . .  Така че още веднаж сега : 


   КУРАЖ И СВЕТЛИНА !

 



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1342279
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930