Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2020 15:35 - ГЕРБ в Търговище - опит за анализ . . . Част 2 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  
         В първата част откровено написах моето мнение и политическа оценка за сем. Маневи  като цяло за годините между 1995 г.  до края на 2001 г. , в които с тях  бяхме съпартиици в СДС , и  за която сега ще се опитам и по - наедро да се мотивирам . 

   Факт е , че и двамата през онези години бяха винаги  много сериозно протежирани , издигани и съответно назначавани чрез СДС на високи длъжности и позиции - Стоян Манев бе назначен за директор на АЗ "Енергия" през 1992 г , а Венка Стоянова бе от първите ни назначения след предсрочните Парламентарни избори ( спечелени със самостоятелно мнозинство и много убедително от ОДС на 19.04.1997 г ) , като стана ръководител на Регионалния Център по Здравеопазване - на практика , тогава тя беше  работодател на всички  управителите на болниците в Областта ни  . . . 

Разбира се , и до днес има противоречиви оценки за управленския период на Манев в Енергия , като повече преобладават силно негативните - за жалост , съдбата на този   завод   днес е ясна , като е въпрос на малко време  той окончателно да преустанови своята  дейност , в очакване на  своя евентуален и  нов бъдещ собственик  , които да развие по някакъв и може би !  нов начин изградената вече производствена  база  . . .

   Чист факт е обаче признанието на самият Стоян Манев и лично пред мен , че само  и благодарение на това негово  политическо назначение по онова време , той е успял да получи големи и нови  възможности , позволили му след това да развие успешно и  своя частен бизнес на едно съвсем друго ниво .  И поради това той ще бъде завинаги благодарен на СДС , разбира се  . . .
  
   Г-жа Венка Стоянова ( понастоящем депутат от Герб , и от скоро  пенсионер вече  , при това  ) , която в самото начало на Промените след 10.11.1989 г -  на Местните избори през далечната вече  1991 г бе регистрирана като  кандидат за Общински съветник в една от листите на т.н. тогава " СДС -та с тирета "  ! , много рано ни показа истинската си същност - в самият край на 1998 г , при изтичащ Договор на д-р Мирев като Управител на МБАЛ Търговище - и  зад гърба на ръководството на СДС тогава ! , сама  подписа новият му Договор  като негов пряк работодател , в качеството си на шеф на РЦЗ , назначена за такава преди година и половина  от . . .  СДС  !  

   Това същото тя направи при положение , че в болницата ни вече вървеше сериозна ревизия , която вече беше започнала да  установява  една дузина нередности , както  и финансови нарушения - не беше никаква тайна тогава  и факта , че д-р Мирев бе най-вероятният нов  кандидат за кмет на БСП след проваленият вече  втори мандат на Петър Карагеоргиев  на МИ , които трябваше да се проведат само няколко месеца по - късно , през есента на 1999 г.  
  Избори , оказали  се изключително важни за бъдещето развитие на нашата Община , както показа и самото развитие на политическите събитията след това .  
  
   Нямаше по-добър старт на кампанията на д-р Мирев , от абсолютно закъснялото му по-късно негова  дисциплинарно уволнение през късното  лято на 1999 г , извършено вече от самата Венка Стоянова - вместо както се казва , "  да му извади очите , тя със сигурност  просто му изписа веждите " ,  с тази негова  смяна по никое  време . . . 

    С голяма лекота тогава  той бе представен като жертва на политическа репресия от СДС спрямо  него ,  като бъдещ  кандидат за кмет на БСП , което наля допълнително вода в мелницата му  , стартирайки на практика предизборната му  кампания  . . . 

   В резултат на всички тези нейни  интриги тогава ,  Венка Стоянова бе  включена в листата ни с кандидатите за Общински съветници за МИ през 1999 г на  четиридесето ( 40 ! ) място ако не греша -  въпреки , че тя изобщо не трябваше да присъства тогава според мен в нея , разбира се  . . .

   За активната роля на това семейство в процесите , довели до разбиването -  и на практика до унищожението на СДС в града , Общината , а и в Областта на практика , ще пиша в следващата част .  За сега е това -

      КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

    


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1335887
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930