Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2020 14:26 - Оценката на МИ - част 3 . " Ефекта " Хамди . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 532 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     И така , в самото начало след като бе пусната  "новината" , че Хамди Илиязов ще бъде кандидата за кмет на Община Търговище от ДПС ,  първоначалните реакции на всички ни бяха абсолютно еднозначни - варираха общо взето от един много  бурен и силен  смях , до нейното  неприемане  въобще  на сериозно , та чак  през донякъде съжалението ни  до къде стигна тази тяхната  партия  , изобщо   . . .

   На пръв поглед това си беше една абсурдна кандидатура , при това напълно отделно от чистият  факт , че Той няма абсолютно никакви шансове за нищо друго , освен от едно  негово участие на балотажа за 03.11.2019 г. - до там , и  и само това !
 
   Нещо , което и на двата  пъти досега -  и през 2011 г.  с кандидата си  Кърджалиев , и  през 2015 г. пък  с Емине Якубова (откакто изобщо ДПС започна - по една или друга причина да регистрира свой кандидат за кмет на Община Търговище ) , на база на етническия вот в Общината ни  , ДПС  успяваше да постигне с лекота  - при това  без този факт да е бил кои  знае и  каква новина , разбира се . . . 

   Така че въпреки неговото много  сериозно самозабравяне , на  самият Хамди му бе повече от наясно , че реално той влиза в една наредена му от по-високо   роля ,  с общо - взето  две цели : 
 да получи за ДПС  на възможният максимум етническият вот в града и Общината ни сега , ( след като преди това се постара да  елиминира от участие алтернативите си  като ДОСТ и НПСД ) , както и да предизвика тлеещият и традиционен дори  страх в етнически българските ни  избиратели , че понеже  :
" . . . турците са станали много в града ни  ! " , е било възможно дори  Хамди да стане кмет на Търговище  !?!  Изводът е ясен : " Гласувай за Дарин , народе !!!! "   Мерси . . .

   Разбира се , за да се  внуши на хората  тази абсолютна глупост и психоза , не се ползваше като основание от агитаторите   НИТО ЕДНА ЦИФРА , ИЛИ РЕЗУЛТАТ ДОРИ -  пък  било то от досегашни избори , или от преброяване в нашата Община ! 

ЛЪЖЕШЕ СЕ ТОЛКОВА ОТКРОВЕНО , КАКТО НА ОТКРИВАНЕТО НА КАМПАНИЯТА НА ДПС НА 02.10.2019 Г В ТЕАТЪРА ОТ СТРАНА НА КАРАДАЙЪ И ЙОРДАН ЦОНЕВ (С ОНЯ ПРЯКОР ! ) , ЧЕ НЯМАШЕ И ВЕЧЕ НАКЪДЕ , РАЗБИРА СЕ . . .

  Точно това умело разиграно внушение , бе използвано най-користно и  на макс от страна на  Дарин Димитров - Той  бил , видите ли ,  Българският ни  кандидат , т.е. Добрият , а пък Хамди Илиязов - турският , респективно -  Лошият , разбира се  . . .  
  Елементарна сценка , достойна за ниво  за детска градина  , която изкусно прикри простият Факт , че Дарин и Хамди бяха вече  цял един мандат Абсолютни Ортаци в т.н. от мен  " ОФ " модел  на местното ни   управление до сега  !

  Това се доказва толкова елементарно и с лекота  , че няма и накъде повече  - дори е напълно достатъчно само да си припомним Факта , че Дарин Димитров подписа и внесе Докладната записка , с която -  извънредно при това ! ,  на 28.04.2016 г  на   заседанието  на Общински съвет  , лично предложи да бъде удостоен за Почетен гражданин на Търговище приятеля си   Хамди Илиязов ! 

  В последствие през есента на 2017 г сложи на тепсията на Хамди изпълнението на поръчката Топъл обяд , с общ обем от  над 3 , 300 000 лева !!!  , а като капак на всичко -  и само на едро , при това ,  през есента на 2018 г му продаде около 150 декара общинска земя в землището на село Търновца . 
  " Елементарно , Уотсън "  , както  би казал Холмс в тази ситуация  . . .

   Засега ще спра до тук , като в следващата част № 4 ще посоча точните цифри , които се получиха на 27.10.2019 г , както и ще направя моята оценка относно очакванията на коалиция " Ние , Гражданите " за своето участие в тези избори  . 

     Честито Богоявление и от мен  -  КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

   


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337013
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930