Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2019 16:48 - Време за оценка на политическата 2019 г в Общината ни - част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 367 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

     Навлизайки силно в навечерието на Светлите рождественски празници ( както и в периода на известно безвремие между старата и новата година ! ) , е подходящо още веднъж да направим правилното обобщение на резултатите от провелите се два избора - за Европейския парламент на 26.05.2019 г , и за Местна власт пет месеца по-късно , на 27.10.2019 г . 
    Въпреки голямата разлика между самите тях , за мен лично е възможно да се правят интересни оценки и взаимовръзки между получените резултати - оказва се , че подобно съвместяване на провеждането им  в една година за напред ще бъде невъзможно и да се случи , което прави тази отиваща си вече  2019 г по своему и уникална , разбира се  . . . 

   В самото начало , преди да започна и по-конкретно да се позовавам на резултати , цифри или числа , за мен е важно да погледнем изходната база , и да оценим честно изминалите години  поне 20 години назад във времето , верни на принципа , че : " всяка крушка си има опашка ", все пак - няма как просто ей така да се отчетат едни резултати , които сякаш са паднали от Марс , образно казано . 
  А и никакъв Герб го нямаше тогава все още на хоризонта  , даже !  

  През пролетта на 2000 г , и след благословията лично на Доган ! , в Община Търговище се създаде управленската коалиция между съветниците на БСП и ДПС , като вече покойният Юсейн Бейтулов стана първият зам. кмет от ДПС  на кмета Мирев в първият му мандат . 
  Разбира се , без да губят никакво излишно време , тези хорица за три години гласуваха една дузина напълно  безобразни Решения , с които брутално ощетиха и ограбиха атрактивна общинска собственост с всевъзможни схеми и далавери  , в полза на личните интереси на  няколко лица , сред които  бе обслужен този на Хамди Илиязов , разбира се  . . .

  Модел на развитие на град Търговище и Общината ни тогава  , изцяло наложен от бившите  ДС - местни  и централни кукловоди , и чинно изпълнен от самият Мирев през тези  години  . . .  
  Токсичен за нормалността в много отношения , водещ до едно сигурно и постепенно икономическо  феодализиране на района ни - припомням ви сега за лица от близкото ни местно  минало  като г-н  Маргарит Ковачев ( агент Стефанов ) ,  зам. кмет на Петър  Карагеоргиев , и Секретар на Общината ни при Мирев , самият г-н  Юсейн  Бетулов  ( известен още и като  агент Морски )   , зам. кмета на Мирев   г-н  Стоян Станчев  ( с почти 8 годишен стаж като  агент Боянов ) , както и личната  воля и желание на Мирев вече почти на неговият финал ! , наложила   Диян Цонев да бъде кандидата за кмет на БСП през 2015 г , болезнено изпил горчивата чаша на  провала на ментора си тогава вместо него  , обаче   . . . 

Когато фактите говорят , и Боговете мълчат , разбира се ! 

  В резултат на тези огромни безобразия и простотии , извършени и чинно изпълнени и лично от Мирев , тогава   - които и без наличието на интернет и фейсбук  , все пак и с   наличните медии и средства за информация -  както и с помощта на Бяла книга № 1 ! , станаха достояние на обществеността ни , Мирев се нуждаеше от официално подписано предизборно Споразумение с ДПС , за да подсигури спечелването на вторият си мандат през 2003 година , загубвайки обаче няколко хиляди гласа на хора , които въпреки резервите си към него ! ,  го бяха подкрепили на МИ през 1999 г. . . .

  За мен точно в тези няколко години , и в името на личните си придобивки и интереси , Мирев ( подкрепян лично от Станишев и ръководството на БСП , произвели го като Председател на НСОБ , дори !!! )   на практика през годините  постепенно и много ефективно " уби "  местната организация на столетницата , и то в Търговище , известно като червен град и бастион през годините след началото на политическите Промени след 10.11.1989 година в страна ни   . . . 

   Така че изборният дву -  разов червен местен  провал през 2019 г бе предопределен много по - отдавна и назад във времето  , в интерес на истината . 

   Засега обаче е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

  

  


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338282
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930