Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2019 18:35 - " Ако не можеш да бъдеш почтен " . . . част 2 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 648 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       Стана ясно тези дни , че в новата структура на общинската си администрация през новият си мандат , кмета Дарин Димитров ще управлява с трима  зам. кметове -  ако В. Велчев и М. Панайотов  запазят своите места , плюс Рая Матева , ДПС ще остане без свой зам. кмет , поне засега . . . 

Очевадно след избора на Емине Якубова само с 19 гласа "ЗА" , ще се търси още една възможност достлука на Герб с ДПС да бъде малко по-маскиран на този етап , поне - въпреки , че на предстоящите   две редовни заседания до края на тази 2019  година , Истината няма как да бъде прикривана  толкова успешно - убеден съм аз . 

  А заявката , че нямало да се вдигат отново местните данъци поне за 2020 г , бе просто цинична  - щеше да бъде абсолютна срамота -  особено на фона на тяхното повишаване в края на 2018 г , донесло на управата  едни  над 1 000 000 лева приходи ( по техни разчети ) в повече на фона на изборната 2019 г ! 
   Фактите са категорични , обаче - Общината ни ще има един съвсем  скромен  резерв под 200 000 лева ( при положение , че получи 620 000 лв. на 11.11.2015 г  в края на 2019 г )  , и също така поне едни  1 300 000 лева заеми , които ще  обслужва  . . .

   След като в част 1 вече описах добре организираната схема , при която с мощно преференциално и много целево гласуване в полза на г-н Петър Илиев -  поставен под № 16 в листата на Движение Заедно за промяна , бе изпреварен само с 8 гласа инж.  Дамян Иванов като неин водач , сега ще ви припомня още веднъж  защо според мен това е неприемлив факт .

  Признавам си , че увлечен в изборната кампания и  участието си в нея като водач на листата с кандидати за общински съветници  на коалиция " Ние , Гражданите " , изобщо не бях забелязал дори  , че Петър Илиев е  от четиримата  - работещи като охранители тогава  , който поради участието си в нанасянето на побой , причинил леки телесни повреди на Ш.Р.Ш. -  арендатор на земеделска  земя в село Преселец  , получиха  тежки присъди за това тяхно деяние  - наказание ТРИ ГОДИНИ " лишаване от свобода " и глоба от 3 500 лева , като ЛС се отлага с изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ !

   Решението по това дело е Публична информация , качена на сайта на Окръжен съд Търговище , и всеки от вас  които желае , може да се запознае както с нея , така и Мотивите към нея -  ВНОХД № 100 / 2017 г.  
   Публична информация е и факта , че на 18.01.2018 г със свое РЕШЕНИЕ № 315 ВКС  остави окончателно в сила Присъда № 10 от 13.09.2017 г , постановена по това Дело , посочено вече по - горе . . .
    Факт е , че въпреки изтърпяването и в момента  на това тежко наказание , според Избирателния кодекс на г-н Илиев правото да бъде избиран не е ограничено , както и че въпреки него ,  той бе регистриран като кандидат за общински съветник от ОИК . . .

   И макар от формална гледна точка този волен или пък неволен пропуск в Изборния кодекс да му позволява той в настоящият момент да бъде пълноправен и действащ общински съветник , от морална гледна точка аз считам , че това е  неприемливо ! 

   Поради извършеното от него преди години  - и полученото за това деяние много тежко наказание в изпитателен срок все още  ! ,  аз призовавам  г-н Петър Илиев да се оттегли като Общински съветник  в полза на инж. Дамян Иванов ,  като водач на тяхната  листата - Абсолютно заслужено , при това ! 

  В този случай решението може да  е само  лично - факт е , че за представителите на тази коалиция в Търговище -  реализирали на практика тази много  странна смяна      " на върха " , и то точно в полза на г-н Петър Илиев , ПРОБЛЕМ просто НЯМА -  един вид ,  ВСИЧКО Е АБСОЛЮТНО ТОЧНО ! 

   Нямам нищо против за следващите редовни Местни избори през 2023 година , т.е. , след още четири години , когато изпитателният срок на наказанието му вече ще бъде изтекъл - и ако  продължи все така  активно да се интересува от проблемите на  местната политика , г-н Илиев да бъде отново  кандидат за общински съветник , дори водач на листа -  ако той го пожелае , разбира се  !  

   Всеки един от нас  допуска грешки , плаща тяхната цена , рестартира се след това  , и продължава напред в живота си  да се развива в избраното от него самия  поприще ,  или пък  професия , разбира се - и няма нищо по нормално от това . 
На този етап обаче ,  според мен за г-н Петър  Илиев това далеч  не е така  . . .


    КУРАЖ И СВЕТЛИНА  ! 


  

 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322957
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031