Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2019 13:59 - Балотажът мина по написан сценарий , оценките остават . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 906 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

         Абсолютно според предварителните очаквания премина балотажът на 03.11.2019 г в Търговище и селата на Общината ни -  с лекота Дарин Димитров , които на първият тур на 27.10.2019 г  водеше с над 3 000 гласа пред Хамди Илиязов , прибави едни нови 3 000 , и общо с 16 , 673 гласа ще бъде кмет за втори мандат . . . 

   Интересното отново се получи с гласовете на Хамди - от 10 , 693 гласа , получени от него на първият тур , сега очаквано  се загубиха едни   3 , 661 негови гласоподаватели , и той финишира със скромните 7 , 032 на балотажа  !
  Познат развой , разиграван за трети пореден избор от ДПС кандидата за кмет , но по различен повод през годините , разбира се . 

   През 2011 г Кърджалиев бе кандидатиран само за да бъде блокиран в този вътрешен сблъсък  кандидата на напусналият по - рано Доган Касим Дал , които през ЕНП имаше свои кандидат за кмет в Търговище , в лицето на Турхан Хаджиибрямоглу - понастоящем втори мандат общински съветник от Герб .  
  На балотажа с Мирев се получи същото - БСП управляваше с ДПС  в местното управление от дълги  години , и избирателите на  отново загубиха изведнъж желание да излязат и да гласуват и на балотажа , подкрепяйки кандидата си  Кърджалиев . . .

  През 2015 г с кандидатурата на Емине Якубова ДПС тогава  елегантно отказа своята подкрепа на Мирев , като тогава  той предпочете Диан Цонев да изпие горчивата чаша на гарантираното си поражение , оставайки извън балотажа . 
 А на него очаквано гласовете на Якубова се разсеяха отново както преди  . . .

  Сега целта бе ясна - Хамди направи най - големият подарък на Д . Димитров , като по този начин му върна от своя страна  жеста за всички имотни придобивки , които получи от Дарин Димитров  през мандата 2015 / 2019 г - званието  Почетен гражданин , общинската земя  в Търновца , управители на поне две общински предприятия , и черешката на тортата , разбира се - Програмата " Топъл обяд "  , на обща стойност около 3 , 500 000 лева ! 
  Продължавам да твърдя , че очаквам  Хамди Илиязов да  напусне Общинският ни съвет  по силата на Законовите ограничения , влизащи в сила от 01.12.2019 г ! 

  На умишлено държаните от много години в информационно затъмнение и тежки манипулации  местни хора за пореден път успешно им бе внушено , че едва ли не  Хамди идва ( респективно турците ! ) , и освен това те  били МНОГО !   
  Колко са много , разбира се , никога не се посочи - а простият факт е , че дори и  в настоящият момент ,  те все още не са дори 30 % от етническият състав на града и Общината ни !   На практика бе АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО Той чрез този вот да спечели - сметката показваше , че поне 4 000 етнически българи трябва убедено да гласуват за него , което си остана МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА  ! 

  Чудесно знаейки това обаче  , вечерта на 02.10.2019 г в театъра ни  дуетът Карадайъ и Йордан Цонев лъгаха като за световно първенство на откриването на кампанията на ДПС  заявявайки , че на 27.10. печелят избора за кмет , и Хамди Илиязов вечерта още  ще бъде новият кмет !
  Пълна изборна Лъжа и  Манипулация на макс , разбира се . . .

  Хората ни се вързаха на тази елементарна спекулация и Лъжа , обаче -  и всичко останало разумно и вярно ,  просто вече нямаше как да бъде чуто от инкого  - дори забравиха чистите факти , че Дарин и Хамди на практика цял мандат бяха Партньори , управлявайки Заедно града и Общината ни  -  само за месец и половина абсолютно успешно ИМ внушиха , че са станали върли опоненти сега - ДА , АМА НЕ , РАЗБИРА СЕ ! 

   Съвсем скоро , още на 08.11.2019 г илюзиите ИМ  ще бъдат окончателно разсеяни от грубата местна реалност , която ще се оформи при избора на новият председател на Общинският съвет , на вече насрочената  първа  учредителната сесия . 

   Да се хвърли Хамди  в една предварителна ясна и на децата напълно обречена за него  изборна надпревара , струваща му една камара пари , само за да повиши с два броя за  ДПС общинските си съветници , е просто абсолютно невъзможно - други са МУ го наредили това участие , обслужило на макс Герб и Д. Димитров . 

  По подобен начин - като планирана загуба ,  но с други цели и тяхни намерения бе "командирован" депутата  Танер Али като кандидат за кмет в Попово , както и Казак в Шумен , разбира се . 
Ясно е , че всички те като Хамди са като едни пионки и воиници в по - голямата игра на стопанина на сараите в Бояна Доган . . . 

     За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

 


 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338209
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930