Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2019 15:29 - През първата седмица от кампанията , на повърхността в Търговище е повече от спокойно . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.10.2019 15:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
         Въпреки , че върви трескава подготвителна работа в щабовете , екипите , а и на самите кандидати , видимо на повърхността в Търговище не " мирише " на Избори , е общата оценка на повечето ни  хора  . 

   Разбира се , за мен това е очаквано развитие на тази кампания поради простата причина , че тя е наистина предварително уговорен и подреден приятелски мач . 
Държа на оценката  , и съм убеден , че мога да я докажа с лекота , Дами и Господа !

   И понеже снощи ДПС представи официално своя кандидат , в лицето на г-н Хамди Илиязов , ще започна с опровергаване на техните тези и  лъжи , които бяха казани пред актива на тази партия в салона на Драматичния ни театър , пред събралите се  техни симпатизанти и от  селата ни   . . .  

   Разбира се , след съсипващите хвалебствени слова към т.н. Почетен гражданин , се чуха и няколко важни опорки , които ТЕ  ще  повтарят цял месец . 
  На първо място е голямото надъхване сега  от тяхна страна , че  Хамди Илиязов ще  спечели едва ли не  на първи тур изборите за Кмет на Общината ни !  
  
   Ясна е логиката Им , понеже им го говорят самите съотношения като етно състава на  населението в града и селата от Общината ни , както и постиганите от самото ДПС до сега изборни резултати на Местни избори  .  
   Математиката е точна наука , както се казва - да преминем към нея сега .

   Публикуваните избирателни списъци , които нарочно проверих , преброих , и по-важното - сравних с базата БРОЙ ИЗБИРАТЕЛИ СЕКЦИЯ ПО СЕКЦИЯ В ГРАДА И ПО СЕЛАТА , показват следното :  на изборите за Европейски парламент , в селата на Общината ни броят на избирателите по списък е бил 18 , 466 , а в секциите в града (включително кварталите Въбел и Бряг ) , техният брой е бил 35 , 235 човека - или общо едни  :  53 , 701 избиратели по списъци  в Общината ни .

   Сега , за изборите на 27.10.2019 г , цифрите са следните :  ( с отклонение от + до - една дузина ,  на практика невлияеща сериозно )  -  17 , 710 избиратели в списъците по селата , спрямо 35 , 275 избиратели в града , правещо общо  52 , 985 човека  . 
Веднага правя уточнението , че по Закон тези списъци се изготвят по Постоянен адрес на всеки един жител  , като всеки , който има друг настоящ адрес  , трябва в срок до 12.10.2019 г с нарочна  декларация да обяви това в Общината .

   На този общ  брой избиратели аз лично мога да направя прогноза , че на база на получена вече избирателна активност в последните поне три Местни избора през годините  , очаквам да гласуват между 24 000 ,  и 29 000 местни  избиратели  .

  На фона на тази цифра , как си обясняваме претенцията на ДПС &  Хамди Илиязов , да спечели едва ли не от раз ?
Ами на фона на постиганите от тях до сега  максимални около + / -  9 000 гласа - точно НИКАК , разбира се  . . .  

 Писал съм го , както и го говорих в предаването ми  "Думи от упор" - само и единствено ,  ако поне 5 000 етнически българи гласуват за  Хамди & ДПС , може да се появи и подобна   възможност - нещо , в което аз лично  не вярвам , че ще се случи , обаче  -  без значение от еквивалента им , предложен за това  в пари , дори ! 

  Важно е да кажа и нещо друго - въпреки голямото старание , което положи лично Хамди -  на практика да няма  регистрация на ДОСТ и НПСД в нашата Община  , една голяма част от турската общност КАТЕГОРИЧНО НЯМА ДА ПОДКРЕПИ ХАМДИ - убеден съм аз .

Познавам достатъчно сериозни такива хора -  мои приятели , които също така не приемат търговията с политическо влияние през всичките негови Шест мандата като Общински съветник и Областен лидер , чрез  което му бе дадена възможността да получи " на тепсия " голяма част от най-атрактивната ни общински собственост !  И да се дуе в последствие с атрибути като петте тройки - 33333 на новият си джип , и други подобни атрибути на власт и пари  . . .

  Истината за мен е тази - Хамди ще бъде сигурен  участник в балотажа , което не е никаква новина , обаче  (  и вече забравеният за ДПС Тунчер Кърджалиев през 2011 , както и Емине Якубова през 2015 г , бяха на балотаж ! ) ,  които е обречен да загуби срещу които и да е срещу него от останалите кандидати с български имена ! 
  Това е реалността , и ТЕ я знаят чудесно , при това . 

  Разбира се , Той ( или Кой ? ) няма как  да остане и като Общински съветник в Общ. съвет след тези Избори  , поради ограниченията в Антикорупционният ни  Закон , касаещ  и съветниците от новият мандат 2019 - 2023 г.  ,  и поради  положението си на перманентен Конфликт на интереси при сделки и Решения  , поне според мен . 

   Тезата ми е ясна - кандидатирането лично на почти 64 - годишният  Хамди Илиязов  ( обещал ни снощи за 700 дни да направи Търговище икономически Клондайк  , задминавайки в обещанията си дори Царя !  ) , много  тежко уязвим покрай дузината си сделки с Общинска собственост през годините  , Измамата около построяването на магазина му върху терена на бившият ни битак , и други текущи Договори  , има само  една цел  - да помогне на по-лесното повторно  избиране на Дарин Димитров , опитващ се да бъде представян едва ли не  като "българският кандидат" за града ни в тези Избори  -  колкото и нелепо да звучи това  , разбира се  . . .

   Отново молбата ми към всички ще бъде една - не се оставяйте да бъдете много елементарно излъгани и манипулирани за пореден път  , Дами и Господа - този предварително уговорен мач или  Избор , може с лекота да бъде развален от вас , ако решите да подкрепите  нас -  коалиция  " Ние , Гражданите " , и нашите кандидати за кмет на Общината  , за  Общински съветници , и за кметове на кметства , разбира се  .

                            На  27 .10 .2019 г --  с  номер  27 в бюлетините ! 


    КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА  ! 

 

  


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1343182
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930