Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2019 07:47 - Три месеца преди Местните избори неяснотата остава . . .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       Почти месец след  проведените на 26.05.2019 г. Евро избори в Търговище , и само три месеца преди официалният старт на предизборната кампания за редовните Местни избори ( които по всяка вероятност ще бъдат насрочени за 27.10.2019 г. от Президента Радев  ) , представителите на т.н. "основни" за региона ни партии , които  управляват  в мил  местен сговор от типа на " ОФ " вече цял мандат от края на 2015 г.  града и Общината ни ,  продължават оглушително да . . .  мълчат !   

    Не е много нормална тази ситуация според мен , и то при положение , че първият партиен Областен ГЕРБ местен  ръководител -  в лицето на д-р Дарин Димитров ,  не спира да постига все нови и нови поредни  успехи в своето  управление за общото ни благо ,  както научаваме почти всекидневно било от  стен - вестника общински "Знаме" , от в-к "Търговищки новини" , а и от другите им  колеги на място  , сключили  Договори за медиино обслужване на Общината , подписани също така от Димитров   . . . .

  Защо ли тогава при това чудесно негово  положение Той вече  не обява  своето решение , в смисъл - Да , аз имам личното желание да бъда кандидат за кмет втори мандат на  ПП ГЕРБ  , или пък обратното -  откровено  да заяви  , че не желае да продължи да бъде и кмет от типа на  :  " 2 &  1 "  , а  иска да се посвети основно  на работата си като добър  лекар , грижейки се за доброто здраве на пациентките си !   

  Няма нещо по-нормално от това , наистина , но имайки впредвид местните реалности , както и смущаващите съня на много хора получени изборни резултати ! наскоро , аз предполагам , че отново ще трябва да се изчака събора на Баба Конду -  използван от години от местното ДПС &  Хамди Илиязов за изборна трибуна  , за да бъде официално обявена  на него  тяхното решение за предстоящите  Местни избори в Общините от  цялата Област  Търговище , дори   . . . 

  Отново ще направя моята прогноза - на Дарин Димитров много неприкрито му личи , че  иска да продължи да бъде кмет втори мандат  , управлявайки в един пълен местен комфорт , и  без никаква  реална опозиция в Общинският съвет ,с  формулата на местното ни " ОФ " !   

  Достлука му  с местното  ДПС на Почетния  е пълен , с  Миревото БСП се разбира и управляват също заедно  цял мандат -  какъв да му е проблемът тогава , обаче  ? 

  Ами проблемът му  е , че това своеобразно местно Т.К.З.С. ,  вече го разбраха почти всички хора както  в града ни , така и в Общината ни  вече  , си мисля аз -   а  Истината за Реалното ни ,  и не много весело местно  " дередже " , просто  няма как нито  да се крие вечно  , нито пък  да се  манипулира на макс от слугинажа му платен   , все пак !  

  ДПС няма открито да подкрепи Дарин Димитров на първият тур , защото просто ще повтори огромната си грешка от МИ през  2007 г. , когато лично станалият вече енергетик № 1 на Републиката ни г-н  Ахмед Доган ! , подкрепи кандидат-кмета на Т.Танев -  Светлан Петков на събрание в театъра ни , тогава  . . .  
 На Петков  Той  великодушно обеща да има  поне два управленски мандата като кмет на града ни  , пожелавайки си също така за себе си ! , как иска  след него Доган  да бъде поканен , и да  изкара поне един мандат  като Кмет на Търговище , поради личният си  негов сантимент към всички  нас ,  разбира се  ! 

  ДПС според мен  ще имат свой  кандидат за кмет -  както на МИ през  2011 ,  и на МИ през  2015 г.  , които има всички основания на база на техните очаквани и на есен резултати , да бъде на балотаж , и само толкова   . . . После филма сме го гледали поне два пъти ,  вече

  БСП също така ще имат своя кандидат за кмет , въпреки факта , че с Димитров Те са заедно в местното управление , и  им е най-удобен Той ,  погледнато за тях  от всички страни ,  разбира се . 
Те не са никаква Алтернатива , резултатът им от 26.05.2019 г.  го показа категорично - трендът им е само един в бившият им вече бастион  , и той е надолу , при това ! 

  В тази ясна за мен на този етап  ситуация при частите на местното " ОФ " ( заедно с  останалото вече от АБВ ,  и хората на Танев ) , е важно да имат изборна Алтернатива онези няколко хиляди местни избиратели , които категорично не приемат това порочно и пагубно за развитието на града ни статукво в управата и Общинският ни съвет  ! 
  Една голяма част от тези хора   не гласуваха на Евро вота и протестно  , отвратени от много неща в града и страната ни  , включително и от сериозното пазаруване на гласове - в конкретните случай  от ДПС  , с вече постановени  две Споразумения и Присъди на  Районен съд - Търговище , с  което отново се "прочухме" и  национално , разбира се  . . .  

  Това е важният за мен въпрос , които ме мотивира допълнително да положа нужните от мен  усилия , разбиране ,  и полетически  умения , за да имат  своя Избор точно тази сериозна група от свестни и непредубедени местни хора , Неприемащи настоящият слаб и неуспешен мандат :  2015 - 2019 г.  на Дарин Димитров &  Ко . 

   КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 

 
 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340150
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930