Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2018 13:58 - Мълчанието на общинските съветници - епизод пореден ... част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1094 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    
           Състоялото се днес , 30.08.2018 г. ,  редовно заедание на Общинският ни съвет в Търговище , просто бе  поредното потвърждение на оценката ми от първите му заседания  , че и този негов състав ( мандат 2015 / 2019 г. ) се вписва в много краткото и  поетично , но безкрайно вярно и точно  определение , написано като че ли точно  за него  : " Нищо ново , Нищо свято ... " .

     Минорно настроение , някаква отпусната и летаргична обстановка в залата  , и едни  малко като  смразени  съветниците от Герб  ми се видяха днеска  - може би след "инструктажа" им  от 08 и 30 ч. , проведен  от страна на кмета Дарин Димитров , и откровената заплаха , изречена  от него   , че които не подкрепи Докладните записки по-късно на сесията  от тях , просто веднага  да забрави , че ще бъде отново в тяхната  съветническа  листа на МИ през есента на 2019 г. ... 

   Ако нещо греша , държа да бъда поправен , но че имаше ефект от това послание , го показа тяхното "безгрешно" гласуване по всички точки от ДР , въпреки изразеното им по-рано вчера  нежелание поне  от няколко човека , да подкрепят на сляпо всички глупости , които им се предлагат днес .  
  Но , пък от друга страна ,  все пак си е много  по-добре да получавам по едни 390 лева още един мандат от четири години - какво тук значат някакви си Принципи , Чест , или пък интересите на всички  хора  в тази Община ? , си мислят  по еснафски може би пък  повечето от тях сега  ... 
   Мъка , и голяма Срамота , но ТЕ ще го преодолеят с лекота това - пък и няма да им е за първи път сега  , разбира се !

    Иначе може да си честитим от днес  поемането на краткосрочен Дълг от 1 499 246 лв. ,  за текущи допустими възстановими разходи по трите проекта , изпълнявани по Оперативна програма "Региони в растеж" - въпреки опитите ми , до днес управата ни  не пожела  да посочи   за кой конкретен обект точно по-колко средства ще бъдат платени , и това е ! 
    Чудесно знаят , че това няма как да остане в тайна от ЗДОИ - отношението им е просто много  показателно , а принципа : " Тъмнина , повече тъмнина ! " ! 
   Почти като на  живеещите вече втори месец така наши съграждани в жилищните блокове и къщи около  улици Братя Миладинови № 3 , както и на Бузлуджа № 1 и № 3 и № 9  , нарочно "наказани" с този царящ  мрак от управата ни , и то въпреки подадените официални Жалби в Общината за това ! 
  Категорично това е   поради тяхната  упорита   съпротива и нежелание да се съгласят с неистовото желание на инвеститора да застрои по свое , а не по законово усмотрение ! терена от около 900 кв.м.  , намиращ се до ТИИЦ -а , и в непосредствена близост до блоковете им .

   Подходът е същият и към тях , много сходен както и към Герб съветниците  - щом не се съгласяваш с чутовните НИ простотии , ние пък ще се опитаме да ти направим по-тъжен животът - звучи доста  чудовищно за втората половина на 2018 г. , но е много показателно за местните ни примитивни нрави -   за жалост все още облечени с едни съвсем не малки  властови възможности на место ... 

   Иначе името на вече спечелилата тази "открита , прозрачна и недискриминационна процедура" за избор на финансова институция , от която Общината ни ще получи този 1 500 000 лева  на  заем , е ясен - това е "Обединена Българска Банка" АД , която бе класирана на първо място със 100 точки от нарочната комисия  !  
  Честито на печелившите , както се казва , и дано тези пари да бъдат вложени до лев само и единствено ефективно и целево - иначе така или иначе след време всичко ще се провери "мот амо" , както се казва ...  Гарантирано , при това ! 

   За интересните Докладни записки под № 7 и 10 , мнението на Гл. архитект Дарина Димитрова - изненадващо присъстваща в залата , и неочаквано активна дори и  за мен ! , както и за останалото по-важно от днешното заседание , ще се постарая да Ви запозная още утре . 

   За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА !

  
    
  


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322894
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031