Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2018 15:07 - Административен съд - Търговище няма нужда от свидетели … от Спас Симеонов
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 665 Коментари: 0 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

                Една българка , която повече от 20 години живее и работи в Париж  каза преди време в интервю за националното радио , че обича родината си България , но мрази държавата България !   Малко се смутих , но днес вече знам защо българските граждани си мразят държавата , защото и аз я намразих .

                 Случаят .

                На 19. 06. 2018 г. Търговищкият административен съд не ме допусна като свидетел , въпреки , че бях позициониран като такъв от адвокат Младен Балуков . Става дума за  пътят  , които беше направен с Европари / Смядово – В. Преслав – Търговище/.

Повече от година време се говореше , че пътят няма акт 16 и не е приет за редовна експлоатация , поради възникнали деформации по трасето . Говорих с инж. Петко Борисов от Агенция пътна инфраструктура , които ми каза ,  че вече има такъв акт . Проблемът е , че нямаше указателни табели за винетки !

 Преди няколко месеца се появи една табела ,  и започнаха санкции за пътуващите . На 05. 02. 2018г. табелата я нямаше до 19. 03. 2018 г. Дата е интересна , защото на 20. 03. беше първото дело срещу неправилното според водачите на МПС актуване . Аргументът е , че по републиканските пътища трябвало да се плащат винетки . Не е ясно обаче , защо преди имаше табели на всеки разклон , например на Певец , Баячево и Руец .

                Другият аспект на проблема е , че единствената табела беше поставена не на предишното място на изхода на Търговище , а на отклонението за бившата кланица „Славей”. Възниква въпрос :  Кой определя къде да бъдат поставени тези табели ?

 Очевидно нещо в държавата България не е наред . Докато се занимаваме с Евро председателството и Западните Балкани , ние не можем ,  или не искаме да подредим нашата си държава . Понеже случаят касае много хора ,  а нашата държавна администрация не иска да го реши ,  ще направим частно -  условно да го наречем , за да намерим точния отговор , защото в  случая става дума  и за бетонов възел на една търговищка фирма , която на практика се освобождава от винетна такса !

 Незнам за чии интереси става дума , но нещо не е наред в цялата тази ситуация …

                Остава да видим решението на Административен съд – Търговище ,  и да разберем какво се случва в държавата . Може би МВР започва да събира стоте милиона лева , които премиерът Б. Борисов обеща да им даде . Макар да не е много  ясно след като има гласуван бюджет в НС , откъде точно  ще дойдат тези пари .



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323202
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031