Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2018 18:17 - " Истински лъжи " , епизод по/В/реден - част 2 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1306 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 19.06.2018 18:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          
     Повече от  месец след провеждане на редовното Общо събрание на акционерите на "МБАЛ - Търговище" АД , състояло се на 11.05.2018 г. в кабинета на Изпълнителния директор в административната и сграда , най-накрая успях да получа официално чрез ЗДОИ копие на този -   станал сам по себе си едва ли не ,  таен и много култов едва ли не много ценен   Протокол !   
    Поне аз досега не съм успял през това време да прочета официално и един ред за приетите Решения в местните ни вестници и сайтове ( което е и донякъде много показателно ! ) ,   и въпреки , че може много още да се желае относно отразената  информация  в него , ще се опитам да резюмирам най-важното ,   поне според мен  .

   На първо място  се оказа , че понеже няма внесени  предложения по т. 5 от Дневния ред , а именно : Промяна в състава на съвета на директорите , Общото събрание взема решение по т. 5 да не се провежда гласуване !  
При това положение си  остава старият  съвет на директорите , в състав : Иван Светулков , Явор Александров , Иван Тянев и Любомир Василев , на които Общото събрание определя  нов тригодишен управленски  мандат , с Решение по т. 6 . 

    Възнаграждението на членовете на съвета на директорите , на които не е възложено управлението на болницата , си остава  в размер на две средни месечни работни заплати в лечебното заведение , но не повече от петкратния размер на МРЗ в страната ни - или около едни   2 600 лева на месец , което не е зле ,  отвсякъде погледнато  ! 

   Другото интересно Решение ,  е по т. 3 от Дневния ред : Освобождаване от отговорност на членовете на съвета на директорите за дейността им през 2017 г. 
  Гласували "ЗА" това Решение са Община Търговище , Община Опака , Община Антоново и Община Попово , представляващи общо 26 , 25 % от представения на Общото събрание капитал . 

  Гласува "ПРОТИВ" предложението обаче е  Държавата , притежаваща 73 , 75 % от представения капитал , с което Общото събрание на акционерите :  НЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ ОТГОВОРНОСТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА Съвета на директорите , за дейността им през 2017 година ! 

Много показателно за всички ни е това  Решение  , което още веднъж потвърждава факта , че "има нещо гнило в ... МБАЛ Търговище" , за голямо и лично мое съжаление , разбира се ... 
Не са тайна натрупаните от болницата ни  задължения от над 1 000 000 лева , както и течащата и в момента проверка на редица Договори , със съмнения за някаква може би и безстопанственост около тях . 

 За жалост , някои от шефовете на отделения също така  свързват влошената работна атмосфера ,   лични отношения , както  и наложеният  интригантски  стил в управлението на болницата ни през  последните няколко години от 2015 г. насам  , с включването в Съвета на Директорите на д-р Явор Александров -  за когото този статут безспорно значи твърде много в неговият личен свят   , като  представлява сбъдването на една негова много стара , почти детска  мечта , която  му се изплъзна "на косъм"  през определено  бурната на много  събития , а и вече далечна  2001 година , обаче ...  

   Още веднъж мога само да пожелая на  д-р Светулков и екипът му да успеят да решат тежките проблеми , налегнали най-голямото ни болнично заведение  , понеже това е  изключително важно за здравето на всички ни  -  при това  жители  на съседни  на нашата си  Област Търговище .
  Ако ли пък не успеят да се справят със затруднената ситуация  , или изплуват други нередни неща ,  или пък тежки   констатации в съответните актове , може би ще бъде добре да се потърси и друго Решения , свързано с  персонални промени , смени  или  освежаване - нещо ,  което само  времето съвсем скоро ще ни  покаже обаче  , може би ...  
  За новите позорни според мен Решения на КПКОНПИ , касаещи няколко  скандални местни казуси ,  ще ви запозная в следващата публикация .
  
      КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 
 
 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1319085
Постинги: 767
Коментари: 98
Гласове: 614
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031