Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2018 15:39 - "Храната прави борбата" - и преди , и сега ! Той знае защо ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1250 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Култова бе тази реплика по времето на Соца ,звучаща особено колоритно като отговори от страна   на някой от  известните борци от Лудогорието ни -  покрили се със славата на  световни и европейски шампиони , по времето  на няколко станали особено  знаменити интервюта с тях .  Разбира се , че като известен борец от близкото ни  минало , и  г-н Хамди Илиязов чудесно знае колко много е вярна тази максима , потвърдена всекидневно  от живота ни .  Но да я караме по ред , все пак   ...

   Разбира се , че трябва накратко да отбележа по-важното , случило се на сесията  на Общинският ни съвет , провела се в петък - 30.03.2018 г. ,  след обяд .

Както  се оказа и според предварителната ми информация  ,"Чалъмите им нямат край"  - в самото начало на заседанието се направи предложение от зам.кмета г-н  Митко Панайотов  , скандално НЕ ПРИЕТАТА на февруарското заседание Докладна записка , касаеща стартиране на процедурата относно ремонта на участъка от  трасето на природният газ в землището на с. Г. Соколово , да бъде под № 1 в Дневният ред !

   Това повторно внасяне този път  бе скоростно  прието , както и единодушно малко по-късно и самата Докладна бе гласувана от всички съветници , но горчивият привкус около това първоначално официално нейно  НЕ ВКЛЮЧВАНЕ в Дневния ред  , а впоследствие вече  включване , остава ... 

Естествено , в резултат на "жълтият картон" , който бе вдигнат на арх. Димитрова от ДПС ( след като Тя си позволи да ИМ каже истината в очите преди ) , доведе до нейното НЕ ПРИСЪСТВИЕ на сесията , оправдано с ...  ползван от нея  отпуск , че даже и пътуване екскурзионно , може би  !  Както  бях писал вече , за първи път на зам. кмета Панайотов  бе възложено да представи "нейните" ресорни докладни записки - поизмъчи се човека определено , но все пак си беше написал домашното , нямайки и друго какво да направи той  в тази тегава  ситуация , разбира се ...

   Но сега искам да представя на Вашето внимание официално параметрите на поредният "Гарантиран от местният ни Герб"  успех  на Хамди Илиязов -  за пореден път с  милионни левови  измерения ,  разбира се  .

След като достатъчно рано  и навреме вече бе станал  в публичното пространство популярен  факта  , че : "Хамди ни храни ! " , чрез ЗДОИ поисках , както  и официално получих  : " ДОГОВОР ЗА ВЪЗЛАГАНЕ УПРАВЛЕНИЕТО НА СОЦИАЛНА УСЛУГА "  , сключен на 22.11.2018 г. между Община Търговище , представлявана от д-р Дарин Димитров като Кмет , наричан за кратко ВЪЗЛОЖИТЕЛ , и "ЛОРА Х2" ЕООД  , представлявано от Хамди Мехмедов Илиязов , като ИЗПЪЛНИТЕЛ .

  Странно за мен се оказа , че съвършено НЕ ОБЯВЕНО публично до сега , със Заповед на кмета Димитров още  в края на месец септември 2017 г. е била насрочена и проведена процедура на Конкурс   (обичат ги  тези Конкурси в Общината ни много вече ! )   , относно възлагане на управлението на социалната услуга Обществени трапезарии , представляваща част от програмата "Осигуряване на топъл обяд 2016 - 2020 г." . 

Както се казва , и при Откритото и честно настоящо  наше местно управление , си важи принципа стар :  "които разбрал - разбрал" , резултата е налице - ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИЯ , нали така  ?!?

Ето и самите Параметри на успеха :  първоначално за периода от 01.12.2017 г. до 31.12.2019 г. ,  Изпълнителят ще предоставя топъл обяд за едни  1 000 представители на целевата група - в рамките на 25 месеца по 21 работни дни .  Това включва храна за обяд - супа , основно ястие , хляб - за  2 , 50 лв. на един храноден , като общата сума за периода е общо за 1 312 500 лева !

      Оказва се впоследствие обаче , че поради подписано Допълнително споразумение между Агенция за социално подпомагане и Община Търговище , на 27.02.2018 г. към посоченият по-горе Договор се сключва Допълнително споразумение № 1 , по силата на които целевата група от 1 000 човека се увеличава на ... 2 800 , считано от 01.03.2018 г. до 31.12.2019 г. !

Общата сума на Договора вече става в размер на 3 , 499 , 277 лева , в които са включени и едни 166 , 632 лева за административни разходи , транспорт и съхранение на храните ! 

     Интересно е наистина , че поне аз до този момент не съм забелязал все още официално да се похвалят с този си пореден управленски  успех от PR екипа на кмета  Дарин Димитров .

Въпросите са много , разбира се , а практиката си е "1 към 1"  същата от т.нар.  "ерата" Мирев , като сега просто единствената разлика е , че кмета е с едно друго име на лекар  ...   Иначе алчността , наглостта и арогантността са си АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ ! 

Чудесно знаем , че местната политика е най-добрият бизнес на т.нар. ни Почетен гражданин , пребиваваш като общински съветник вече 23 години "нон - стоп"  , за което време ТОЙ  получи досега !  една дузина "сделки" и придобивания на една  голямата част от най-атрактивната ни Общинска собственост -  при това без реалното да  заплати за нея с  реални  пари , а основно  чрез  Схеми , Замени , Компенсаторки , малко Кеш все пак ,  както и с  разни други способи , но  като за приятел !

При тези чисти Факти си мисля , че няма как да има още наивници в Търговище  , които да не си дават ясна сметка , КОЙ РЕАЛНО УПРАВЛЯВА ГРАДА И ОБЩИНАТА , както и ПАРИТЕ НИ , разбира се  !

ТОЙ , разбира се , без ни най-малко да се притеснява , продължавайки да го прави дори директно чрез собственото си дружество ,  при това .

Тази поредна наглост няма да остане без поредният Сигнал от моя страна  , разбира се , като при това засега  аз все още продължавам да се надявам , тази гротеска за мен  , наречена  местно управление в този формат и с тези лица , да приключи предсрочно ,  при това !

КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341377
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930