Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2018 15:15 - Изненада няма - основните кандидати за Директор на ОП "Детско и ученическо хранене" са двама !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1949 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 26.03.2018 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

След изтичането на крайният срок за подаване на документи за участие в обявеният конкурс за тази длъжност в петък , 23.03.2018 г. , очаквано и от мен се оказа , че ще ни предстои да наблюдаваме своеобразен "двубой" между г-жа Анжела Георгиева , започнала като технолог в него   , и впоследствие  ръководила го  в последните 7 ( седем ! ) години  преобразуваното ни вече   Общинско мероприятие "Ученическо и столово хранене" , и г-н Гюрсел Хасанов -  за когото предполагам , че  след  изтичане на Договора му за управление на "Общински пазари" ЕООД на 01.07.2017 г. , е пребивавал последните 9 месеца - разбира се  не лошо , както и  с едно отлично за него  обезщетение на трудовата ни борса , си мисля  ... 

 На пръв поглед за мен обективно  изглежда , че г-н Хасанов не би имал много  сериозни шансове , както  и свои  лични надежди дори ! , изправяйки се   срещу г-жа Георгиева  в една честна , рицарска битка - все пак скромното му CV до този момент включва основно  работата му като застраховател в "Бул Инс" , след което  договорката  между  Хамди Илиязов & ДПС от едната страна ,  +  Мирев & БСП от другата  бе тази , която директно   го назначи в средата на 2014 г. за Управител на Пазарите ни -  без конкурс , само с едно обикновено  Решение на мнозинството от общинските съветници  на ДПС & БСП в съвета .

    Едно достатъчно  скандално за времето си все пак  Решение , което бе обжалвано в Административен съд Търговище от съветника на Герб  Светлин Бонев тогава , като той използва за  основание именно  недостатъчният управленски опит и квалификация на г-н Хасанов за тази длъжност тогава !

     Разбира се , след няколко месеца Хасанов  бе вписан като такъв от Съда , прекарвайки лежерно  едни повече от щастливи и отлично заплатени  за него две години и половина  , през  които той  основно ще бъде  запомнен най-вече  с уважителното си :  "Шефке" , обръщайки се  към дъщерята на Илиязов по онова време  - как се е обръщал пък  към самия Х. Илиязов  , всеки сам може да предположи , си мисля .

 Иначе за този негов отличен в личен план ! период като Управител там ,  поне едно боядисване на грозно ръждясалата на много места  метална конструкция на покрития ни пазар да беше разпоредил той  , все щеше да бъде запомнен и с друго  , но уви ...  

И докато в "Общински пазари" ЕООД той просто нямаше какво толкова много да обърка , слушайки , а  и най-вече изпълнявайки  "правилните" указания на когото трябва ! , в ОП "Детско и ученическо хранене" всекидневното приготвяне на храната  за децата ни  в яслите , детските градини и училищата в Търговище  и Общината , е една съвсем друга и много сериозна  отговорност , която съвсем  не е шега работа !

    Видно е , че г-н Хасанов няма представа от естеството на тази работа , поглеждайки към  неговата  квалификация и досегашен опит -  чист факт е  , че САМО И ЕДИНСТВЕНО лично желание и ИНТЕРЕСИ  на т.нар. Почетен гражданин Хамди Илиязов стои в основата на тази изключително Груба , Глупава , а и същевременно достатъчно  опасна Игра и Схема -  рискувайки дори в известна степен  здравето на децата и учениците !  , на сила и "зорлем"  да бъде отстранена досегашната директорка Анжела Георгиева -  и то дори чрез вариант с евентуалното  нейно недопускане до същинското участие в този конкурс , включващ защита на писмена разработка и концепция за развитие на това общинско предприятие за следващите 3 години , както и събеседване .

    Факт е и внесената вече  в деловодството на Общината ни Подписка в нейна подкрепа , включваща както  работещите в настоящият момент  в това общинско предприятие  , така също и много  учители и помощен  персонал от повечето ни общински  училища !

 Наистина ще бъде пълна лудост , ако всички разумни аргументи , както и тази декларирана официална  подкрепа както за нейното досегашно , така и за бъдещето и  ръководство бъдат грубо пренебрегнати от кмета Димитров ,  управата ни , и респективно от неизвестната все още Комисия , която ще проведе този конкурс   - след като за тези вече 7 години срещу г-жа Анжела Георгиева  нея няма сериозни  забележки , административни ,  или някакви други наказания , нормално е тази намираща се в силата си жена на 43 години , и  с вече  натрупан достатъчен  управленски опит в това звено ,   да бъде много силно подкрепена , както и оставена да продължи да развива успешно това общинско  предприятие !

    Понеже за мен тази тема е много принципна и важна , останалите актуални въпроси  на деня и седмицата -  включващи предстоящото заседание на Общинският съвет в петък , както и някои интересни , а  и много  важни за града ни Решения на ВАС и на Апелативната Специализирана Прокуратура , ще  развия в новата си  колонка .

     КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338527
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930