Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2018 15:37 - Конкурсът за Директор на ОП "Детско и ученическо хранене" - начин на /зло/ употреба !?!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1893 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   На заседанието на Общински съвет Търговище , проведено на 30.11.2017 г. , бе прието Решение № 6 по Протокол № 29 , в резултат на което ( и считано от 01.02.2018 г. ) ,  се преобразува общинско мероприятие "Ученическо и столово хранене"  в Общинско Предприятие   с  наименование : " Детско и ученическо хранене" -  със същия предмет на дейност , седалище , както  и адрес на управление .  Бе приет и  Правилник за устройството и дейността на това общинско предприятие със структура и численост на персонала , като активите и пасивите на ОМ "Ученическо и столово хранене" също  преминават към ОП "Детско и ученическо хранене" .

Във връзка с изпълнение на т. 6 от въпросното Решение , със Заповед № 3-0-131 / 21.01.2018 г. на Кмета Дарин Димитров бе обявен публично Конкурс за длъжността "Директор" на ОП "Детско и ученическо хранене" гр. Търговище , с краен срок за подаване на необходимите документи - 17.00  часа на  23.03.2018 г. ( петък )  ,  в Центъра за административно обслужване , работно място 5 или  6 .

       Като човек , от много години следящ достатъчно отблизо работата на Кмета & Екипа с подчинената му Администрация , както и на Общинският ни съвет ,  преди да започна с излагането на няколко сериозни  факти и мой  съмнения -  които категорично ми подсказват за вървящата  подготовка на поредната гнусна и нечистоплътна схема , държа на отбележа още  няколко неща .

       Първо , не се явявам ни най-малко като някакъв  адвокат на настоящият директор на тази дейност  - г/жа Анжела Георгиева , която познавам от двадесетина години - убеден съм , че при нужда и необходимост да си  защити името и честа  от някаква форма на произвол ,  или  незаконосъобразни действия срещу нея , тя сама  ще се погрижи да си наеме достатъчно добър адвокат за тази цел .

Факт е , че в последните седем години г-жа Георгиева според мен се справя много добре като ръководител на това мероприятие , в което  тя бе започнала работа  като технолог в началото  , и на която  като на "човек от вътре"  бе даден шанса  да го оглави след смъртта на тогавашният му ръководител , много добре познат на почти всички в града ни по него време  ,  като "Кайфата"  -  Бог да го прости !  

Поне аз не знам в тези няколко години да е имало сериозни възражения срещу нейното управление  от страна на общинските ни ръководства , както и да и са и  били  налагани административни наказания или забележки за това  .

Напротив , убеден съм , че тя се ползва с необходимото уважение и подкрепа на настоящият трудов  колектив , които изразява желание  тя да продължи да  управлява .

 В тази връзка обаче няколко дребни на пръв поглед факти , както и събрани от мен информации ми правят крайно  лошо впечатление , подсказвайки ми категорично , че е налице подготовка на операция по смяната на г-жа Анжела Георгиева като досегашен директор . Разбира се , както може и да се предположи ,   под давлението на едни  до болка познати от дълги години  местни "Фактори", "Авторитети" , и най-вече ЛИЧНИ ИКОНОМИЧЕСКИ  ИНТЕРЕСИ С ИМЕНАТА СИ   , РАЗБИРА СЕ !

   Според мен отново става въпрос за интереса на "Почетният гражданин" г-н  Хамди Илиязов , както и за  неговото намерение сега  да простре своето  директно  влияние и  върху тази апетитна  за него  дейност , назначавайки свой доверен  човек за евентуален  нов директор там  !

  Факт е , че Илиязов от много години прави добър бизнес с приготвяне на храна  и  кетъринг  , като също така е вярно  , че Илиязов   много негативно е приел  загубата на  апетитната  поръчка ( която от години  Той  изпълняваше )  ,  включваща подготовката на храна за няколко хилядите  работници  в заводите на "Тракия глас" ...

  И така , налице е директен опит г-жа Анжела  Георгиева ( ръководила това предприятие в последните му 7 години ! ) ,   да бъде с лекота  отстранена предварително , и то   по документи , като за целта в изискванията по  Обявата за конкурса  напълно УМИШЛЕНО  са  посочени професионални направления към двете и висши  образования !!!  , на които тя просто да няма възможност  да отговори - " Много Елементарно , Уотсън , все пак ! " .   Какъв по-лесен начин да се измисли , за да елиминираш подготвен и силен кандидат - ами просто отказваш да го допуснеш до участие в самият конкурс  , като му  измисляш съответната преграда  за това !

  И понеже всички !  сме под давлението на преминалите вчера избори за Президент на Руската федерация , примера за мен  е Челен - въпреки , че държат всички лостове , ресурси и вездесъщата държавна машина в Русия , Путин и кликата му  просто елиминира основният си критик и конкурент Александър  Навални , на когото Централната  Избирателната  Комисия  ... отказа да  го регистрира за участие , дори !  За всеки случай , подсигурявайки се напълно и от теоретична някаква си толкова  неприятна  ( за тях ! )   изненада ...  

" Молодец "  , както там  казват - той  ще трябва  да им  благодари дори  , че е  все пак жив - особено в предвид факта , че много други сериозни опоненти на Путин   нямаха и този негов  късмет , плащайки с живота собствената си дързост - очевадно  е това  !

И  за моя  жалост  , този тъжен списък продължава да се допълва , както видяхме наскоро при инцидента в  Лондон  ....

  Но да се върнем отново при нас - информацията ми е , че Почетният гражданин Илиязов сега  е решил да "помилва" изгоненият лично от него през 2017 г.  като Управител на общинското ни дружество "Общински пазари" Гюрсел Хасанов , когото пък ТОЙ  замени тогава с прогоненият от ДПС в Омуртаг -  и то  след два негови  мандата !  като кмет на града  , г-н  Неждет Шабан !

  Успешен или провалил се като кмет тогава  - няма особено значение -  важното е , че кадрилът и уреждането на лично  верните му  партийни ДПС  хора на "топ" позиции и общински хранилки в Търговище да продължава , нали така  ?

   И за да се затвърди изпълнението на цялата схема  ( която си става вече  почти поименна ! ) , прави впечатление факта , че в обявата се изискват  само 2 / две / години управленски опит - административен , и на ръководна длъжност .

 Защо ли тогава в обявеният наскоро конкурс за Директор на ОП "БКС" се изискват пък  3 / три / години подобен опит - ами очевадно става ясно , че явно г-н Гюрсел Хасанов може "да покрие" тази по-ниска летва , която просто е съобразена с неговото скромно CV досега ... 

  Иначе цялата ни общественост се убеди , че в организирането на  автобусите  , докарали хора  от няколко близки до Търговище   села , за да участват  в т.нар. "контра протест" в подкрепа на Хамди Илиязов , и то   срещу съгражданите ни  , излезли да протестират на 14.05.2016 г. на  площада СРЕЩУ   удостояването на Хамди Илиязов като Почетен гражданин на Търговище , Гюрсел Хасанов се справи задоволително ...

  Къде и защо после бе набързо  разлюбен и съответно наказан от "началника" си , само те си знаят - любов / омраза , и така !   Но като управител на Пазарите определено той няма с какво въобще  да бъде запомнен , дори и с едно НЕ  боядисване на отдавна ръждясващата метална   конструкция на покритият ни Общински  пазар , изграден по времето на управителя там  г-н Михаил Кузманов !     О , времена , о , нрави ! 

  Реализацията на това "мероприятие"  ще покаже още веднъж пълната зависимост на кмета Дарин Димитров , в която той абсолютно  доброволно се е поставил , обслужвайки безпрекословно  желанията МУ , очаквайки в замяна разбира се гласовете и подкрепата на ДПС за евентуален хипотетичен негов втори мандат .

   Какъвто според мен Димитров НЕ  заслужава , А  няма и да има .  Много вода има все пак  да изтече до тогава - за сега е това : КУРАЖ И СВЕТЛИНА !



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1336747
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930