Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2018 17:39 - Местна управленска немощ в началото на годината ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 3831 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.03.2018 17:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Определено това е моята оценка за управата ни ,  включваща  кмета Димитров , неговият екип от заместници , както и работата на Общинският съвет за тези първи няколко месеца в Търговище .  След като в края на 2017 г. някой странни  обстоятелства -  като пожарът на покривната конструкция на училище "Хр.Ботев" , например , както  мудната ,  и недостатъчно координирана  строителна дейност на новото кръгово на банята  ги принудиха ТЕ сами  да поискат удължаването  на сроковете за изпълнение на иначе  гръмко обявените с невижданите до тогава в града ни " 5 първи копки " !!! начало на тези    ремонтни дейности , и днес всеки може сам  да види и прецени това доста  лежерно и  тегаво според мен  продължение , наблюдавано на няколко места в града ни  тук-там .

   Чист факт бе и  традиционното вече  несправяне от страна на Общинското предприятие " БКС "  с единственият по-сериозен снеговалеж , паднал в края на февруари , както и упоритото нежелание от тяхна страна поне  да бъдат запълвани и то  редовно ! тези най-фрапантно зейнали и  опасни дупки-кратери по улиците ни , всекидневно причиняващи сериозни повреди , щети и неволи на маса автомобили - ситуация , сама по себе си доказваща правилността на  старата ни соц-максима , че :  "най-хубавата кола е ... служебната" !?!

   Едва изчакал приемането на бюджета за 2018 г. , "традиционно"  вече за трета година , кметът Димитров побърза да се погрижи за местните ни медии и журналисти , раздавайки им едни над 30 000 лева подпомагане на тяхната дейност ,  сключвайки с избраните 5  Договора  за информационно и медийно обслужване на Общината .

Тази тема стана достатъчно  обсъдена вече  предишната седмица , като аз още веднъж потвърждавам намерението си , че ще поискам компетентните ни органи да проверят и се произнесат относно  законността  на тази  схема - от липсата на предварителното обсъждане в Постоянни комисии и в съвета  , липсата на всякакви критерии : "на кого по колко , и Защо на някои по ... нищо ? " , и т.н.

 Важно бе обаче обществеността ни  да  разбере , че д-р Димитров тържествено се присъедини към семейството на Ротари клуб - Търговище на тяхната редовна сбирка , проведена на 01.03.2018 г. - приветстван може би  с бурни ръкопляскания , предполагам аз !?!   Още веднъж заявявам , че за мен подобен прием , и то  на един  действащ в момента  кмет  , и то в една - на практика ,  масонска ложа , е категорично неприемливо !

  За мое голямо съжаление , от години в града ни е създадена тази порочна система на задкулисно влияние на подобни неформални центрове на власт , които категорично упражняват едно никъде  не регламентирано , както  и много силно  влияние върху местното ни управление . Само искам  да припомня , че като членове  сред тези 26 - ма  лидери -  доказани професионалисти , както  и станали  по всякакъв начин достатъчно  заможни местни бизнесмени  , съзираме бившият ни  кмет Мирев , неуспелият и лансиран лично от него за  БСП кандидат-кмет от МИ 2015 г-н  Диан Цонев , например ...

 Едва ли сред другите разговори помежду им ще бъде пропусната и темата за редовните Местни избори през есента на 2019 г. , си мисля аз , както и че по един подобен начин просто умишлено се блокира и пречи от години ефективно на нормалното функциониране на местният ни политически живот ...

  За тихата и едва прикрита радост сред неколцината ни общински съветници , визирани от мен по-рано като хората , които попадат под ограничението да бъдат такива по силата на & 19 от Преходните и заключителни разпоредби на новият ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО ,  е направо излишно да споменавам ...  Поводът е повече от  ясен - внесената и вече приета поправка от Парламента , отлагаща съобразяването  с тези изисквания чак  за ...  01.12.2019 г. ! 

    " Конграчулейшънс "  , разбира се - точно няколко от  тези визирани от мен по-рано действащи и до днес съветници , буквално показаха на всички НИ Кои са , и за какво РЕАЛНО на всяка цена  държат да бъдат и като членове  в Общинският ни съвет и до днес  .

 На сесията в края на януари ТЕ  брутално спряха желанието на г-жа Виолета Тодорова да стартира подготовката на нейна частна инвестиция в селското стопанство в стопанският двор на  село Здравец , а през месец  февруари - лично Хамди Илиязов "събори" внесена Докладна  , обиден от ИСТИНАТА , казана му обаче  публично и  в очите от микрофона в залата - в случая  от арх. Димитрова .

 Раздразнен много  от тази Истина  ,  лично ПОЧЕТНИЯ ГРАЖДАНИН    ИЛИЯЗОВ  БРУТАЛНО нареди пред ВСИЧКИ  присъстващи в този момент в  сесийната ни  зала  общински съветници , селски кметове и наместници - включително  журналисти и граждани !  на групата съветници на ДПС , ТЕ да не подкрепят НАКАЗАТЕЛНО тази поредна и  рутинна   Докладна записка , касаеща извършването обаче  на спешен ремонт на тръба от трасето за природен газ от страна на " Булгартрансгаз "   , минаваща през землището на село Г. Соколово !!!

   Може би не е излишно да припомня , НО ТОВА НЕГОВО ГРУБО И НЕДОПУСТИМО  ПОВЕДЕНИЕ ПРЕДСТАВЛЯВА НОВО , КАКТО  И МНОГО  БРУТАЛНО НАРУШЕНИЕ , ОПИСАНО ЧИННО В НОВИЯТ АНТИ КОРУПЦИОНЕН ЗАКОН - за мен той трябва да понесе своята лична  отговорност за това негово деяние  , като аз отново и категорично  настоявам  г-н  Хамди Илиязов  да напусне сам Общинският ни съвет !

   Така или иначе , аз  обмислям изготвяне на един  нов Сигнал за това негово поведение , а пък  това негово  брутално нарушение  съвсем леко ще може да се установи при нужда и от съда , разбира се .

   Най-тъжното обаче за мен  в целият този местен  цирк (  и то вече  "дублиран" при това  )  , бе съвършено страхливото поведение на кмета Димитров , които не посмя да защити ,  или да  подкрепи дори с две думи  все пак една от основните си фигури в екипа , в лицето на арх. Димитрова .

   Не е тайна , че  и досега съществува сериозно  недоволство и голямо напрежение сред  строителни и други професионални  среди срещу нейната досегашна дейност ,   бе направен опит за една  среща  в Областната ни  управа , в резултат на  подадени дузина официални Жалби срещу нейно конкретно поведение , която тя обаче не уважи с присъствието си !    

 Ако сега се прибави и вече публично  заявеното негативно  отношение към нея  от страна на ДПС  , нейното бъдещето  на тази възлова  позиция за мен става много проблематично ...  

 

КУРАЖ И СВЕТЛИНА !

     



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1340150
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930