Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2018 14:58 - Нова скандална сесия на хоризонта . Дошло е време разделно , обаче ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1413 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 13.02.2018 15:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    
        Учудващо за мен , Дневният ред на предстоящото заседание на Общинският ни съвет , насрочен за 22 февруари 2018 г. , е вече наличен в сайта на Общината ни . 
Няколко неща ми правят впечатление на първо четене - факт е  , че вместо Докладна записка относно предстоящите промени в състава на съвета ни , наложен от приетият  в новият Анти корупционен Закон допълнителни разпоредби , под № 1 и № 2 са две Докладни , с които се предлага г-н Радослав Черкезов и г-н проф . Николай Овчаров да бъдат удостоени за Почетни граждани на град Търговище ! 
Лично аз мисля , че беше редно доста по-рано  управата да ни беше запознала с това свое намерение , правейки го публично достояние , но нейсе - така са си решили , така и са си го направили .  Резултатите са се по - видими , обаче ...  

   Разочароваща  е  за мен липсата на поне няколко скици , които задължително трябва да придружават дузината Докладни , касаещи разпореждане с общински терени и имоти .    Очаквах все пак , че грубо и тенденциозно отхвърлената на предишното заседание  Докладна записка , изготвена от Гл. архитект Димитрова , и касаеща желанието на г-жа Виолетка Георгиева  за промяна в ПУП на стопанският двор на село Здравец , сега гузно ще бъде отново внесена , както и подкрепена подобаващо - ДА , АМА НЕ !  От този съвет - толкова за сега ....

   Оказа се , че в предната си колонка съм пропуснал като задължително напускаш съвета ни като общински съветник г-н Кр. Мирев - бившият кмет в продължение почти на четири мандата на Търговище  , един от хората с най-големи заслуги за налагането на отвратителният Местен управленският модел на търговия с влияние , политическа корупция и Конфликт на интереси .
Модел , довел до ощетяване на атрактивната общинска собственост с милиони през всички тези последни години  , които запокити града ни в дъното на всевъзможни класации , касаещи развитие , стандарт и почти всичко останало . Иронично , може би ,  наречен " ерата Мирев " , при това ... 

   Единственият кмет на Областен град , с потвърден КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ от ПЕТ ЧЛЕНЕН СЪСТАВ НА ВАС , което Решение на практика сега  го лишава от възможността да заема Висша Публична Длъжност -  по смисъла на новият Закон .  
Вълнуващо е да се види от близо , как заедно с него - при това в " блясъка на величието и славата си"  ! ,  Съвета ни напуска и Хамди Илиязов - знаковият местен  КОЙ ? , създаден точно от архитектите на отвратителният  модел  : Материални Придобивки срещу Политическа Подкрепа !  И той удостоен за " Почетен гражданин " , при това ... 


  Накрая само да ИМ припомня , че ако някои от другите съветници  , които трябва да се съобразят с влезлият в сила Закон , все още се чудят дали да се съобразят с него , временният (  а съвсем  скоро - постоянен ! )  Шеф на Агенция "АНТИКОРУПЦИЯ" - г-н Пламен Георгиев вече призова публично :  " Подавайте Сигнали " ! 
Тези от Търговище няма да закъснеят много , казано честно при това ...  Те сега са на ход до 22.02.2018 г. , мисля си аз . 

КУРАЖ И СВЕТЛИНА !  



Тагове:   политика,


Гласувай:
3



1. morskipesni - Za 4erkeza- da pusnat nqkoj zapis ot manifestaciq predi 10.11.89
13.02.2018 16:19
Takova bezgrybna4no nqma vtoro v grada, omete vsi4ki partii bezrodnika . Sramota!
Izvinqvam, se za majmunicata, pi6a ot ofisa v Nemsko.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322806
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031