Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2018 14:34 - Време за отчети , време за бюджети ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 982 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Стандартно ,  и както винаги   до сега , на 17.01.2018 г. кметът Дарин Димитров направи своя публичен отчет за втората година на управлението си - т.е. , по средата на мандата  .   След като законодателят направи тези ежегодни отчети   публични  и  задължителни , както  Мирев преди , така  и Димитров сега , не смеят да напуснат своята " Зона на комфорт " , а   предпочитат те да бъдат организирани и провеждани само и единствено в някоя от залите на Общината .  
С тази за мен крайно  неподходяща , както  и остаряла форма на провеждане , се цели и неговото формализиране - гарантирано той се провежда пред резонно присъстващ кръг от служебни лица , плюс отразяващите го медии . 
  Големите отсъстващи обаче са активните граждани , които биха присъствали с удоволствие на този  отчет  , но при няколко прости условия - да бъде организиран за провеждане в подходящ час и  място  в града , да бъде подсигурена техническа възможност с наличие на микрофони в залата , за да може да се влиза в някакъв разчупен  формат на диалог , както и получаване на отговори веднага и на място на задаваните въпроси , разбира се . 
 Иначе ще продължаваме все така да я караме : " това си баба знае , това си и бае " - никакви рискове , " всичко е точно "  , както и по сценарии отработено и ... стерилно .  Скучно , почти като в-к "Знаме" , например ...

   Публичното обсъждане на проекта за бюджет на Община Търговище за 2018 г. се проведе по подобен начин - отново в зала в Общината ни  , като този път участие взеха освен всички служебно  задължени да присъстват , се включиха представители на НПО - сектора , малко граждани , няколко пенсионери ,  както и една дузина  общински съветници  , начело със съветника Мирев ....
Сухите цифри са ни  известни - над 44 000 000 лева е общата приходна рамка , което определено говори , че не може да се говори толкова за липса на пари , а за тяхното разумно ,  правилно и ефективно  разпределение в обща полза .  Стана ясно , че  се предвижда запазване на ставките и размера на основните местни данъци и такси за 2018 година . 

Определено прави впечатление , че се заделя сумата от 500 000 лева за ремонти на улици по т.нар. "живи"  села .  На фона на почти  катастрофалното положение на около блоковите пространства в града  ( най-видимо и за справка - дереджето около блоковете на ул."Скопие" №№ 17 и 19 , там където от години се провежда традиционният битак в петък  ) , жеста към партньора му  в управлението местно -  ДПС ,  е повече от очеваден .
Всички заявления и общи  приказки за ефективен диалог с гражданите и НПО - сектора , както и формално изградените Обществени съвети , определено "издишат" на фона на тази цифра , говореща само по себе си .  
Скандалните няколко случая от 2017 г. - ( с Образователен център "Дъга" &  Куманова , Делата , загубени категорично от Общината ни в Административен съд , бутиковите нови спирки )   и т.н.  показаха на всички ни , че  Димитров  &  Ко не обичат да  се съобразяват с негативните обществени нагласи за много от  техните абсолютни глупости и управленски  простотии , натворени от тях до момента  . 
В единственият Областен град без местно радио и телевизия , реално купувайки си местен медиен комфорт с тези доволно измислени , не обявени  , мотивирани с разяснени предварително критерии т.нар.  Договори за информационно обслужване , на стойност 32 000 лева за 2017 година от нашите пари !  ,  липсата на опозиция в Общинският съвет , " ОФ " формата ни местен &  Кмет  определено се взема много на  сериозно , т.е. повярваха си , че са велики , едва ли не !?! 

   " ДА , АМА НЕ " - при положение , че дори не си се доближил до дузината Реални , а не измислени градски проблеми за половината си мандат  , губейки доверие и разочаровайки местната Герб структура -  мислейки си може би  , че ДПС са ти достатъчни в подкрепата за бленуваният втори мандат , разочарованието ще става все по-голямо и силно в хората ни  -  според мен поне . 
Убеден съм , че приетият и публикуван вече ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА , тепърва ще обърка много дребни лични сметки и в местната ни политика в  Търговище . 
Пък знае ли човек -  може би и Специализираната Прокуратура скоро ще изпрати новини в добра  посока ...    Засега е  това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1335909
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930