Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2017 16:39 - Футболът ни продължава да е "жива рана" , безпътицата и при него продължава ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1032 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       На 17.10.2017 г.  Община Търговище бе организатор и домакин на среща , посветена на 95 - годишнина от основаването на Футболен клуб "Светкавица" , сложило и началото на организираният футбол в града ни .  С изключение на подготвената професионално презентация по темата , специално изготвена от г-н Сашо Стойков , и припомняща ни  - включително  с богат снимков материал едни от най-важните моменти и дати в историята на клуба от неговото основаване на 06.07.1922 г. , както и връчените почетни значки на ветераните Иван Георгиев - Кондака и Доньо Панайотов / по повод тяхната  70- та и 90-та годишнина от рождението им / , всичко останало би могло да се определи  от "жалба по младост" , до "обещай ми светло бъдеще" , едва ли не като един  помен , или пък панихида за футбола ни ...

    Опитът да се демонстрира някакъв ентусиазъм относно неговото развитието  /  намиращо  се в едно  състояние , приличащо ми по скоро на будна кома !  /  , се сблъсква с настоящата  реалност , както и повече от скромните  резултати на тима на ФК"Светкавица Търговище" , понастоящем все пак  участващ в първенството на Североизточната "В" аматьорска футболна група / със статут на най-слабата в страната ни / ...

    Защо се стигна до това трагично "дередже"  в момента , и кой все пак е виновен за срива на една футболна традиция , носила всяка седмица по малко радост на стадиона за няколко поколения търговищенци ? ,  е болната тема , за която упорито се избягва да се даде както  оценка , така и  мнение за нея  от страна на местната ни управа , начело с кмета  Дарин Димитров  . За мен е повече от ясно , че без да се назоват поименно хората , допринесли най-много за този безспорен и огромен провал през  "ерата Мирев" , а именно - сложеният край  на професионалният ни мъжки футбол в средата на 2013 г. , настоящата   безпътица  ще продължи незнайно още колко много  години , си мисля аз .

     Има ги доказани събитията , Решенията , стъпките , както и Фактите , довели до този крах - като се започне от учредяването на ПФК"Светкавица 1922" АД през 2000 г. , в които  Община Търговище притежава 32 , 48 % от неговият капитал , и  апортира в него три общински имота с цел подпомагане на издръжката му  /  с които много странно бяха "намалени"  натрупаните  задължения към мажоритарният собственик по онова време /  , стигайки  до  първото в историята си участие в "А" ПФГ през сезон 2011 / 2012 г. , завършило с пълно  фиаско и според очакванията на специалистите , довело до бързото  "срутване" на  отбора след това .

    И така , ПФК "Светкавица 1922" АД е клубът  , които носи до днес  символите на професионалният отбор , и пази спомените от миналата слава .

  Сдружение "Светкавица Търговище" е отборът , които бе много бързо и панически създаден през лятото на 2013 г. , включил се още същата година  веднага да участва в първенството на "В" аматьорската ни футболна  група .  Този клуб Общината ни започна да подпомага с финансови средства още в края на тази същата 2013 г. , което продължава  да прави ежегодно и до настоящият момент .

   Сдружение "ФК Светкавица - 2014 - Търговище" участва в републиканското първенство за деца - елитна група U13 , Футбол 9 и Футбол 7 зона Варна . Това сдружение не получава пряко средства за подпомагане на участието му във футболните турнири , но се подпомага от община Търговище чрез "ФК Светкавица Търговище" . Разбира се чудесно  от всички ни  , че самите родители на тези деца - бъдещи местни футболни таланти  , водещи тренировъчен процес , подпомагат според възможностите си  треньорската работа  с тях ...

      На фона на този сериозен "батак"  , през изминалият вече половин управленски мандат ,  ръководството на Общината ни не успя да предложи някаква работеща формула или  Решение , което да обедини усилията по пътя за едно ново начало на футбола в града ни . Опитът да бъдат осигурени едни 10 000 лева на година от Ефбет , срещу предложената и площ за нейна реклама по входно - изходните артерии на града ни , не може да бъде нещо сериозно в тази посока .

       По принцип е ясно , че една месечна издръжка на отбор с поне 10 - 15  футболисти с професионални договори , ще  се "движи" в рамките на 40 - 50 000 лева - големият въпрос е кои би поел финансово  отбора ни  , и по какъв начин Общината ни би могла да помага на този процес .  Въпрос с повишена трудност , които аз въпреки че искам , просто не вярвам че настоящата ни управа ще успее да реши до края на мандата си ...

       Въпреки , че знае ли човек -  покрай наближаващата вече Коледни празници казват , че  ставали  чудеса  - за сега Ви пожелавам  КУРАЖ И СВЕТЛИНА !    



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322942
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031