Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2017 16:28 - ... и по ДЕЛАТА ИМ ще ги познаете !
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1594 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.10.2017 16:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Разбира се ,  в този случай за  заглавието на поредната си колонка  аз ползвам като препратка едно от  посланията  ,  написани  в свещената и най-мъдра книга на тоя наш грешен свят - Библията , чиито вечни и верни правила за почтен и праведен живот /  за голямо и мое съжаление ! / ,само една  сравнително малка част от българите се опитват да спазват в днешните динамични и забързани дни  .

За разлика от един от предишните ми материали , в които по-скоро аз  иронично посочих , че ... "и по успехите ИМ ще ги познаем" -  имайки в предвид нелепото ,  под натиск , а  и в стил Герб & "абордажно" ,  прибързано  назначение  на г-жа Анета  Куманова за ВрИД директор на 2 - ра  гимназия / в резултат на което , едно от последствията е , че заинтересувахме трайно !  екипа на "Господари на ефира" , в лицето  на  :  "тежко ми е , Касиков" / , тук ще се опитам да хвърля повече светлина върху една много  тежка присъда , постановена по Наказателно дело / ВНОХД № 100 / 2017 /  на 13.09.2107 г. от състав на Окръжен съд - Търговище .

   Ето и  така постановената   присъда за  четирима охранители -  наказание от по  ТРИ ГОДИНИ "лишаване от свобода" , с изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ , и то  за престъпление  , с  квалифицирани  състави на рекет ! /  визирани в  чл. 213 а , ал. 2 от Наказателния Кодекс /  , както и "глоба" в размер на 5 500 лева за всеки един от подсъдимите ...   Бързам да направя и уточнението , че тази  тежка присъда те можеха  да  обжалват  и протестират  в 15 дневен срок пред ВКС - дали са се възползвали  от тази своя законова   възможност подсъдимите ,  аз лично не знам , а и не ме интересува особено ...

    Всички Решения на различните нива и инстанции на Съда в страната ни  са публични , така че всеки един може да се запознава с тях при съответното желание от негова страна , разбира се .  Лично аз си отделям време и за това , като в този конкретен случай -  и  то след като се запознах с важни детайли и мотивите на Присъда № 18 / 02.05.2017 г. , постановена по НОХД № 1140 / 2016 г. на Районен съд - Търговище , мога да заявя  определено , че съм потресен от цялата описана в детайли грозна ситуация !

  Става ясно на всички ни , че неудовлетворената воля и желание на г-н Таньо Танев - водещ местен бизнесмен , Изп. директор на "ЕМУ" АД ,  трети мандат общински съветник и лидер на сдружение  "Обединени за Търговище" в Общинският ни съвет , заявени  от него още през  2010 г.  към Ш.Ш. - арендатор на земеделска земя  от 2004 г. в този район   - " да му остави "  тези арендувани от него до тогава  общо 9 , 543 дка !!! ниви  , намираща се в землищата на селата Преселец и Драгановец , постепенно довежда  и до влошаване на техните лични отношения в началото на 2012 г. .

  След  като са  проведени още няколко  неуспешни лични срещи по същата тема ,  през месеците май / юни 2012 г. -  вече с "включването" и на Георги Танев - син на Т.Танев  в тях , се стига и  до драматичната последна такава среща между тях   , провела се на 17.07.2012 г. при вечер ,  около беседката в стопанският двор на с. Преселец .

   След явният и пореден  отказ на  Ш.Ш. "да се разберат" !  ,  се стига до "включването" в преговорният процес  на тези  добре  познати  от близкото ни минало  като силови ,  мутренски аргументи , използвани от пристигналите с  два джипа  четирима  охранители на иначе  известната  в Търговище охранителна  фирма "Енерджи Секюрити Груп" ООД ...

  За жалост ,  в този "екшън на живо"  под някаква форма  участие взема и г-н Светослав Загоров - действащ  /тогава / общински съветник от БСП , работещ в "ЕМУ" АД , призован и също дал показания като свидетел по това неприятно и тежко  дело .

Грозна и много тъжна картинка  както  на превземане на бизнес територия  , така и  на  уреждане на бизнес  отношения -  и то между двама човека  - Т.Т. и Ш.Ш.  , познаващи се от 40 години ! ,  пораснали като деца  в тези села навремето   / става ясно също  от показанията по това дело / .

 И ако осъдените с достатъчно тежки присъди четирима охранители -  реално работещи в тази фирма , са  изпълнили по този силов  начин така или иначе някакви дадени към тях  разпореждания , в това Решение някак си не се вижда вината и на хората , дали все пак тези указания и  разпореждания конкретно към тях за действие в онази ситуация  , си мисля аз .

В тази връзка обаче  аз съм категоричен -  след като става много ясно на всички ни както  поводът , така и цялата порочна  "схема" ,  довела  в последствие до ескалацията на цялото това голямо  напрежение ,  довело и до  постановената тежка осъдителна присъда на самите физически извършители на този -  на практика групов  побой , придружен очевадно  с тежки  заплахи за живота и имуществото на тогавашният арендатор - Ш.Ш. -  довел и до неговото сериозно физическо страдание , г-н Таньо Танев няма моралното право да продължи да бъде  общински съветник в Общински съвет - Търговище , както  и да продължи да  решава важни  въпроси , касаещи бъдещето на местната ни общност ,  града и Общината ни   !

  Разбира се , винаги подобно  решение е много лично , като е и  безспорно , че   той би трябвало да го вземе и  да стигне до него сам  .

  Но аз като човек , активно занимаващ се с местна политика вече повече от двадесет години , както и бивш общински съветник и неколкократен кандидат за кмет на Община Търговище , определено  не си спомням за друг  подобен случай , засягащ по такъв начин действащ съветник  - поне в годините след политическата Промяна от 10.11.1989 г. , с изключение може би  на една неприятна селска свада с тогавашният кмет на село Лиляк , където беше замесено и името на уважаваният и от мен  г-н Васил Даскалов - известен агробизнесмен  /  вече покойник / ,  тогава общински съветник от БЗНС & Народен съюз .  Но в онзи конкретен  случай до Дела и присъди не се стигна въобще , кметът просто  беше след време  отстранен , и т.н.  ...

    КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341734
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930