Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2017 15:43 - ... за нещата от живота в Търговище - част 2 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 959 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
        Странно тихо , както и напълно  не отразен  от електронните ни местни медии премина поредният и традиционен вече  събор , проведен на 08 и 09 .07. в свещената за мюсюлманите ни местност Баба Конду , намираща се в гората между селата Пайдушко и  Божурка . Да прочетем какво се е случило  и казано на него  четири ,  или дори  пет дни след това , и то само в местните ни вестници - "Търговищки новини" и "Знаме" , е нещо неприемливо и силно недостатъчно за мен , дори и само поради фактът , че на него все пак  освен местните и традиционни  гости , изселници от Турция , една дузина депутати ,  е присъствал и назначеният за оперативен председател на ДПС Мустафа Карадайъ ...  Прави впечатление това "затъмнение" , което на фона на търсеният  пи-ар ефект от какво ли не - от  всякакви незначителни ,  измислени дори прояви на управата  в града ни ,  определено подсказва известна  гузност сега в тях , както и голямото им  желание ей тъй , ако може много директно все пак  да не се разкрива  на 100 % и така  напълно пред избирателите ни  реалната местна управляваща "ОФ"  коалиция , с главните роли на  ГЕРБ и ДПС в нея .  
   Наистина много неудобно , както  и прекалено близко  във времето се случиха две важни за региона ни  събития - изборът на бившият кмет на Омуртаг -  Неждет Шабан за нов управител на  "Общински пазари" ЕООД -  избран с гласовете на съветниците от Герб в Търговище на 29.06.2017 г / четвъртък /  , както и насроченият и проведен  на  02.07.2017 г. / неделя / ,   частичен избор на кмет в Антоново , където пък ГЕРБ и ДПС трябваше да бъдат пък в ролята на ... върли  опоненти !    Комична ,  трудна както  за изиграване , така  и за обяснение !  дори и  от капацитет като  Цветан Цветанов  двойнствена  роля , които въпреки всичко  , се е постарал достатъчно ,  казвайки   това-онова на предизборната си  среща  в Антоново , все пак  . 
Какво по-точно , разбрах и аз чак  сега , и то  от изявлението на Карадайъ на Баба Конду  , които очевидно бе  решил както  да се похвали с убедителната победа на ДПС кандидат-кмета още  на първият тур в Антоново  - с 62 % от гласовете , така и публично да  "ошамари" г-н Цветанов , цитирам : 
  "Не може да идва Цветанов в Антоново за изборите , и да търси линии за разделение и противопоставяне . Те били на власт , и ако не спечелят изборите в Антоново , нямало да има инвестиции ! " 
    И тук вече сега ,  вече звучащо и на мен много  правилно и силно : "Държавата трябва да е сляпа , когато дава услуги на населението , когато дава здравеопазване  и образование - да не прави разделение нито на етнически , нито на политически принцип ! Това са правилата на демокрацията , и ние трябва да се противопоставяме на всички  тези подобни  случай в страната  ."  
   Категорично удържана негова  победа над Цветанов  с тези  думи и според мен , показвайки в същото време ниското ниво на мислене и действия в ГЕРБ - Ние сме на власт / за сега , и то с подкрепата на  едни 15-16 % от всички български  избиратели !  / , така че без никакво  значение какъв ни е кандидатът , Вие трябва задължително него  да  изберете - пълни глупости на търкалета , "ДА , АМА НЕ" -  това е положението , дори и  в Антоново  ! 
Иначе в Търговище кметът Дарин Димитров и екипът му продължават да се държат като безгрешни , в стилът на държане на  "Слон в стъкларски магазин ",   като за нищо на света не са склонни нито да върнат назад , нито пък - не дай си Боже ! ,  за нещо сгрешено , както и  причинено от тях ,  да се извинят на избирателите си дори  . 
   Показателно за поведението на тези хора - от които  повечето буквално "от вчера" , както и случайно  попаднаха  в местната ни политика  , а другите  пък обиколиха сериозна част от политическият ни  "спектър" ,    е развитието на казуса "Куманова" . 
   Напълно  очаквано от мен , Областният управител Митко Стайков въпреки изключителните си законови правомощия ,  "не си мръдна малкият пръст" ,  на практика отказвайки както  да спре , така  и да изпрати в Административен съд Търговище  това крещящо от пороци още при самото му  приемане  / според мен !  / Решение на Общ. съвет от 29.05.2017 г.  ,  относно отдаването под наем и бъдещо  стопанисване  на Общински  имот -  къщата с предназначение  за културна дейност  , намираща се на улица "Каравелов" № 18 , ставайки по този начин  на практика съучастник в тази дълбоко неморална схема ! 
   Засега се наблюдава едно  лятно  "снишаване" , този горещ   скандал  да се позабрави малко  от хората ни  ,  изчаквайки  да се произнесе  с Решение по този казус и  КПУКИ .  А след това ТЕ очевадно  ще продължат с  изпълняването на вече  поетите предварително обещания и лични  ангажименти , които стигат малко по- напред във времето за някои от тях ! дори   и до обещаният им вече   директорски  пост на 2 - ра Гимназия , разбира се  - апетитът идвал с яденето , както се казва , нали ? 
   КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323406
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031