Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2017 17:13 - "Гарван гарвану око не вади!" - това е положението, Минке!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1546 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 16.06.2017 21:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В интересни времена на последните поне две-три поколения ни се "падна" да живеем наистина, което пък си е едно своеобразно проклятие, според древните китайски мислители. Още по-забележителен /но в едно друго отношение/, е и факта, че в това супер технологично наше време, местната ни общественост явно ще продължава да научава истината за реално случилите се, но неудобни за нея Решения, факти и събития, касаещи работата на институциите - като Кмет и местна управа, Общински съвет и Областен управител на Търговище не от местните ни журналисти, а от други, дори и национални медии и сайтове при това!

Това само по себе си показва много добре на всички непредубедени наши съграждани, че манипулативното и криво местно медийно огледало продължава да обслужва основно временно силните на деня. Няма как и да бъде явно другояче, при факта, че от началото на 2017 г. кметът Дарин Димитров сключи шест договора /до сега/ за т.нар. "информационно обслужване" на Община Търговище, по които разпредели сам едни 32 000 лева наши, общински пари - без никакви обективни критерии, явно според неговите лични симпатии и предпочитания, по направление на подбрани от него местни медии и журналисти.

И въпреки рехавите обяснения на повечето от тях в лични разговори, че тези дребни суми не са определящи за тяхната издръжка и съществуване дори, фактите говорят съвсем друго нещо - критични публикации, мнения, или пък опити за журналистически разследвания по "горещи" теми, засягащи местната ни управа, в техните материали или страници, просто... няма!

Абсолютно обречена линия на поведение в тези информационни времена, но важни за в момента управляващите само и единствено, за да могат да си продължат на спокойствие със "схемите" за своето лично себе уреждане на първо място, използвайки настоящото си влияние и служебно положение на макс, разбира се... Но, да е жив и здрав Интернета, социалните групи, и фейсбук - както се казва, за сега!

И така, да вляза в конкретиката около порочно приетото /според мен! /Решение № 10 на заседанието на Общински съвет - Търговище, проведено на 31.05.2017 г., касаещо отдаване под наем на общински имот, представляващ сграда за култура, находяща се на ул."Любен Каравелов" № 18. Както стана ясно в последствие, лично заинтересована от това Решение се оказа г-жа Анета Куманова - общински съветник от Герб, директор на 3 ОУ "П.Р.Славейков", и донякъде! имаща общо и с Образователен център "Дъга"...

Изяснявайки си всички факти около подготовката и приемането /за 2 минути време, без обсъждане и никакъв дебат, в присъствието на г-жа Куманова в залата/ на Решение № 10 - с 24 гласа "ЗА", 1 глас "ПРОТИВ", и 1 глас "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ", аргументирано и мотивирано внесох Жалба до Областният нов /стар управител, в лицето на г-н Митко Стайков /от Герб /, настоявайки с оглед на неговите изключителни законови правомощия - според чл. 45, ал. 4 от ЗМСМА /с които всеки един от вас може да се запознае! /, той да спре изпълнението на това скандално Решение, и да го оспори според неговата ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ пред Административен съд - Търговище!

Една много "чиста" и принципна възможност пред него - има конкретно посочени нарушения и оспорване на дадено Решение /по принцип /, насочваш го пред компетентният орган - в случая Административният съд, които го разглежда и се произнася с убедително Решение, което просто "връзва гащите" както на вносителят на докладната записка - г-н Велчев, зам.кмет, така и на всички останали страни, включително и на най-заинтересованата от тях...

"ДА, АМА НЕ", както обичаше да казва покойният г-н Петко Бочаров - след като входирах моята Жалба на 09.06.2017 г. /петък/ в късният след обяд, още на 12.06.2017 г. /понеделник/, и то след почивните събота и неделя! , светкавично г-н Стайков реагира по този случай, изготвяйки своят отговор до мен.

В него той много несръчно се опитва да "пришие" моето конкретно искане към неговите изключителни правомощия по ЗМСМА - да спира, отнася и оспорва в Съда всяко едно Решение, прието и в петте Общински съвета в подопечната му Област Търговище, с постъпил предходен сигнал от 06.06.2017 г. при него, съдържащ съмнения за нарушения на ЗПУКИ около същото това Решение № 10 /31.05.2017 г. на Общински съвет Търговище.

Целта на тази негова много бърза маневра за мен е повече от ясна - да "прехвърли" този горещ картоф на друга законова плоскост /в случая - проверка по ЗПУКИ/, отказвайки да упражни по този начин своите лични законови правомощия, и да се конфронтира по този начин с интересите както на г-жа Куманова, така и на целият ни местен отбор на Герб в Търговище, които е чудесно запознат с този казуса, определено стой зад това поредното грубо нарушаване на норми и права, и просто чака /снишил се /, да отмине "бурятя" от тези няколко дни. Блокирайки я където може, естествено...

Разбира се, че своята голяма отговорност в този конкретен случай носи и г-жа Алиева /от ДПС/, като Председател на Общинският съвет, която допусна очевадни пропуски относно обявяването на късно подадената /на 29.05.2017 г./ пред нея на декларация за частен интерес по конкретен повод от г-жа Куманова пред Общинският ни съвет, допускайки и нейното присъствие в залата.

Аз лично не съм и очаквал особено друго, както и по-различно поведение от г-н Стайков - все пак имах възможност през мандата 2009 /2013 г. да наблюдавам неговото поведение, което винаги и тогава си е било само и единствено успоредно не на разписаните законови правомощия и тяхното уплътняване от негова страна, а на... партията му Герб.

Представителното упражняване на правомощия си е на мода в тази Област и тази Община, но то не носи почти никакви... Видими резултати, според мен. До нито един от сериозните, и тормозещи всекидневният живот на всички жители на Търговище проблеми дори не се е доближил да ги реши сборният управленският "ОФ" екип на д-р Димитров - припомням, че след горещите два - три летни месеца, неговият мандат почти се преполови...

След взетите мерки и закани към "лошите" лисици, тормозещи кокошките на хората в няколко села, според мен е добре скоро да се обърне внимание и на дивите зайци, които видимо също така са намалели в нашата Община

На първо време е възможно да се организира едно тяхно... преброяване, като на база на получените реални данни, да се вземат съответните мъдри управленски решения и по този жизненоважен въпрос и проблем, предлагам аз.

За сметка на цялата тази порочна управленска схема, губеща времето на всички ни при това, както и на идилията, царяща в това своеобразно местно ТКЗС, мога официално да заявя, че ПЪРВА БЯЛА КНИГА на управлението на Дарин Димитров &Герб &Бсп &Дпс &Обединените &Абв и Сие през мандата 2015/2019 г., вече се подготвя. И " навсякъде има много  материал ,  при това ", както се пее в една знакова песен на също така знаковата и любима моя група "ЪПСУРТ"...

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1322161
Постинги: 769
Коментари: 98
Гласове: 614
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031