Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2017 17:17 - След Панаирни новини, нюанси, и... фалити!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1485 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Едва от гърмяла в главите на хората ни тази импозантна, силно празничната заря в края на съботната вечер на 13.05.2017 г - в чест на закриването на юбилейният, 240-ти по ред, и превърнал се отдавна вече повече от традиционен за града ни Панаир&Изложение, животът в Общината ни си пое по своя нормален и делничен ритъм.

Разбира се, обективните оценки на наблюдатели и анализатори относно неговата организация, акценти, тематика, а така също и въпросите за цената на тази доста тежка панаирна програма откъм участници, тепърва предстои да излизат в свободното и медийно местно пространство. Естествено, това никак не попречи вече да бъдат дадени едни много високи оценки за целият Панаир /бих казал - самохвално високи оценки!/на страниците на това, което остана, както и в този момент представлява бившият медиен "флагман" и инкубатор на местни журналисти - общинският ни в-к "Знаме", сега...

Но за него това си е повече от нормално медийно поведение - в последните няколко години, на неговите скромни странички има един - единствено важещ принцип - за Общинските ни дела и управа, да се пише - "Или само добро, или нищо"! Резултатът го видяхме накрая - старателно прикриваният от Мирев&Ко в последните си няколко години от последният негов четвърти мандат, Фалита вече "избухна" неспасяемо, обявени след обективна ревизия едни натрупани задължения за около 100 000 лева!

Виновни, разбира се, че все още няма! Засега де, въпреки факта, че някаква институционална особена активност от управата ни, начело с Дарин Димитров, не се забелязва и по тази тема, ама въобще... Освен едните 35 000 лева, дадени назаем на "Знаме" от резерва на Общината, с ясната надежда за един негов "рестарт" /които лично за мен, една година по-късно след това драматично спасяване, не се вижда на хоризонта, особено след като продължава "стерилността" му медийна/, които просто го спасиха временно! от процедурите по ликвидация, описани чинно в Търговският ни закон...

Тези дни официално изплува и една, честно казано, очаквана от мен, и то особено в последните няколко години новина - след резонно съдебно Решение в полза на една Банка, ЧСИ обяви и стартира процедурата по продажба на недвижимото имуществото на ОКС /Областен Кооперативен Съюз/, с председател г-н Йордан Ботунски, заложено като обезпечение на изтегленият от него просрочен банков кредит. Описани и обявени за продажба са обособени имоти в сградата на ОКС, намираща се на ул."Васил Левски" № 5 - които прояви някакъв интерес, може спокойно да погледне конкретните обявления на обозначените за тази цел места.

Тъжен, но пък повече от логичен край на едно абсолютно авантюристично, самонадеяно и много грешно управление от страна на неговият председател /бивш общински съветник от БСП в мандати: 2007-2011, 2011-2015, както и неуспял като техен кандидат-съветник за трети пореден мандат на МИ през есента на 2015/, засегнало, затруднило и ощетило прекалено много хора в града и общината ни в последните години, логично стигайки сега до тази своеобразна "стена на срама", т.е., до позорната разпродажба на кооперативното им имущество...

И ако за брутално отстраненият заради интереса на Ботунски & ОКС в края на 2014 г. - и то принудително, чрез полиция! работлив наемател и неговото семейство от общинският магазин в центъра на село Лиляк /"зрелищно" изхвърлен, едва ли не като престъпник, и то след като 12 години е имал своята клиентела и успешна търговия там, и създал един предпочитан от хората в селото търговски обект/, животът им продължи с друго тяхно занимание и работа, как ли се чувстват точно в този момент онези над 4 000 /четири хиляди!/редови член-кооператори на ОКС сега? Обикновени, и в голямата си част вече на сериозна възраст хора, живеещи предимно по селата в Общината ни, като всеки един от тях е дал своя скромен принос в изграденото кооперативно имущество през годините, и без което ще останат всички ТЕ съвсем скоро във времето. И няма ли те да поискат, както и да потърсят сега по законен начин личната отговорност на председателят на ОКС Ботунски, на практика превърнал се в неговият ликвидатор...

Между другото, на фона на провала с базар Сюрен и загуба от около 500 000 лева! за ОКС, /също продаден от съдия-изпълнител/, факта, че в "спечеленият" чрез търг магазин в центъра на Лиляк, те не забиха и "един пирон", в резултат на което бяха изхвърлени и от там, изглежда незначителен, но за мен е много показателен, поради злоупотребата с властовите възможности на местно ниво, насочени пряко срещу обикновените ни хора!

Срамна история, показваща още веднъж пълната управленската немощ в реални пазарни и съвременни условия на деня от страна на фаворизирани от всякъде лица като Ботунски, присъстващи от дълги години в най-близкото обкръжение както на Мирев, така и на БСП/к/ в Търговище.

Особено пък на фона на хора, които буквално от "гола поляна" стартираха, както и успешно развиха своя успех и бизнес честно и почтено, без партийни бонуси и подкрепа, и то пред очите на местната ни общественост. Изводите може всеки един от Вас да си ги направи за себе си.

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337338
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930