Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2017 14:09 - ... местни пролетно - Панаирни нюанси, премълчани и неудобни факти. част 2.
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1214 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Има няколко Решения, приети на последното заседание на Общинският ни съвет, провело се на 27.04.2017 г., които така си и останаха не отразени в публичното ни пространство.

На първо място става въпрос за поканата към Община Търговище - акционер с 32,5% от капитала на ПФК "Светкавица 1922" АД, изпратена от Изпълнителният Директор Георги Танев, за участие в редовното Общо събрание на акционерите на дружеството, което ще се проведе на 15.05.2017 г.

В тази връзка бе и приетото Решение, с което се упълномощи общинският съветник Христо Стойнев от Герб да гласува "ЗА" по всички точки от предварително обявеният Дневен ред - от Отчета за самата дейност на това дружество за 2016 г.!!!, през приемане на неговият финансовият отчет, за освобождаване от отговорност за тази им тяхна дейност, и избор на одитор на дружеството за 2017 г., та чак до отнасяне на Печалбата за 2015 г., в размер на 66,890,80 лв. за покриване на загуби от минали години...

Изключително странни неща, които явно продължават да се случват с тази многострадална наша си добра и стара, ставаща на достолепната си 95 - годишна възраст "Светкавица", която въпреки че я има в настоящият момент основно "на книга" /след като се подвизава за кратко дори в Областната ни /бивша селска /футболна група/, сега вече отчита една завидна печалба от едни почти 70,000 лв. за 2015 г.!

Местната ни футболна общественост помни много добре, как на 26 юли 2013 г. - непосредствено преди старта на сезон 2013/2014 г. в професионалната ни "Б" група, и след като бе провел своята лятна подготовка, на нарочна пресконференция изпълнителният директор на "ЕМУ" АД и общински съветник - Таньо Танев обяви, че оттегля подкрепата си, спирайки от участие в първенството отборът ни тогава!

Като причина той посочи липсата на адекватна подкрепа за спорта както от страна на Общината, така и на държавата, а така също и затрудненията на неговото дружество, обусловено от липсата на работа и достатъчно поръчки в него момент. С това негово действие на практика се сложи край на професионалният мъжки футбол в Търговище, като по този начин градът ни отпадна от футболната ни карта, и то непосредствено след като бе отбелязан тържествено 90 - годишният юбилей на футбола в Търговище...

Тъжен край на една не лоша и славна футболна традиция и местна приказка, имаща и своите върхови постижения в своята история, като участието ни ни в "А" ПФГ през сезон 2011/2012 г.!, както, разбира се, и "трансформацията" на общинският ни апорт в това дружество от три имота - поземлен терен до околовръстното шосе, теренът с бившият градски басейн, както и големият магазин на бул."Митрополит Андрей", внесени тогава от Общината в създаденото през 2001 г. АД - в полза на бившият мажоритарен собственик на отбора г-н Петко Матеев... Любопитен съм към доклада, които г-н Харалампиев ще предостави в десет дневен срок до Общинският ни съвет, и с които ще се опитам да Ви запозная също така след това.

Представлява определен интерес и решението, с което на база постъпило Заявление за инвестиционно намерение за развиване на поливно земеделие!, ще се обяви публично обявен конкурс за отдаване под аренда за срок от 20 години!!!, за отглеждане на едногодишни култури общински земеделски земи в размер на 237 дка в землището на село Голямо Соколово, както и на 545 дка в землището на село Ралица. Сериозно намерение, правилното протичане на процедурата по отдаването /което е един своеобразен прецедент до сега!/, също ще се постарая да наблюдавам отблизо.

Накрая не мога да не отбележа и усърдието, което вече на трета поредна сесия! полага общинската ни управа, внасяйки сега /отново извън дневният ред/ нова допълнителна докладна записка, относно разкриването на тази лелеяна социална услуга - "Дом за стари хора", като делегирана от държавата дейност. Отново отменяйки две свои приети вече, но явно незаконосъобразни докрай решения - съответно Решение №14 /26.01.2017 г., и Решение №22 /31.03.2017 г., сега отново давайки съгласие за разкриване на тази услуга, с капацитет 40 места от 01.05.2017 г., както и възлагане на кмета Димитров да проведе конкурс за нейното управление.

Няколко пъти съм писал преди това, че в своята бързина, както и в голямото си желание изпълнителят на тази услуга да бъде дружеството "АЛФАМЕД ХОСПИС"ООД, беше прието по-рано през януари едва ли не и поименно Решение в негова полза! По-късно /и след реакцията ми по темата!/, ТЕ се сетиха, че с това тяхно бързане ще я докарат най-много "до под кривата круша", и то при категорично нарушение на писаните норми и правила от тяхна страна, като вече вземаха по-внимателно и правилно да "пипат" нещата, все пак...

За нещата около Панаира, както и за новите придобивки на града /а може би и на кмета!/, сега не остана и време, и място. Очаквайте ново включване скоро!

За сега е това - КУРАЖ И СВЕТЛИНА!


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337547
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930