Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2017 15:07 - Ченгениадата ни местна наша..... част 2.
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1383 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Много си е "гореща" темата с обявяването на местните ни лица с принадлежност към Държавна сигурност, че чак "пари", пък и множко са тези хора, минали през управлението на града и Общината след 10.11.1989 г. до сега, затова и бързам да я продължа. Мислех си, че днешното заседание на Общинският съвет ще "роди" нещо интересно, но уви - освен недопустимото и хашлашко поведение в залата на "осветеният" пред всички ни като секретен сътрудник - разузнавач с псевдонима "Щокман" общински съветник Таню Танев, подвиквайки като на селски футболен мач името ми поне десетина пъти!?! /което той си позволява за втори пореден път, и отново без да му се направи забележка от страна на Председателката на съвета ни/, нямаше нещо особено.

Освен, разбира се, поредната внесена извън Дневният ред нова докладна, с която се отменят няколкото неправилно приети Решения на съвета ни в последната една година, явно породени и от неистовото бързане, както и огромно желание на цялата ни управа, начело с Дарин Димитров, час по-скоро да се отдаде на външен доставчик тази тепърва ново разкриващата се в Общината ни, и то като държавно делегирана дейност социална услуга: "Дом за стари хора с капацитет 40 места". Топ фаворита на властта ни е ясен отдавна, това е дружеството "АЛФАМЕД ХОСПИС" ООД, съсобственост: 50/50 между д-р Мирослав Русев и... инж. Таню Танев, разбира се. За база ще бъде ползвана сградата на бившият ни хотел "Търговище", като с продължението и на тази поредна местна сага във времето, аз ще и посветя един бъдещ материал, специално посветен на нея...

За мен и това Решение е поредното доказателство относно целта, създаването, както и самото присъствие на този местен и набеден за "политически" проект - сдружението "Обединени за Търговище", а тя е ясна и проста - "ефективно" участие в местната власт, търговия с влияние, и ползване на служебна информация по отношение на всяка една подобна и добра възможност, но в лична изгода, разбира се.

Опитвайки се да систематизирам останалите интересни имена, събрани във вчерашният "букет", ще продължа с това на адвокат Стойчко Илиев, вербуван през 1979 г. като секретен сътрудник - агент Вилчур! Заедно с Марин Николов той също бе едно от местните "знакови" лица на Промяната след 10.11.1989 г. в Търговище, минал през ръководството на Общинският ни съвет, както и като общински съветник през мандата 1991/ 1995 г., от т.нар. тогава СДС-център /находчиво наречени Седесета с тирета тогава, а на практика - отцепници и поредните му разбивачи, разбира се/. И за двамата в този случай потвърждението за политическото им поведението в онези години носи запазената марка на ДС...

Сега идва ред на "тежката артилерия" от няколко имена, пребивавали директно на подстъпа до върха на Общината ни, а именно позициите на Заместник кмет и Секретар.

Единственият, които съчетава "две в едно" и двете позиции, е г-н Маргарит Ковачев, вербуван през 1985 г. като секретен сътрудник - агент Стефанов. Да припомня отново, че той бе Зам.кмет във вторият мандат на Петър Карагеоргиев от 17.07.1997 г. до 18.11.1999 г., като след това за него д-р Мирев направи три неистови опита! през Общинският съвет /тогава такъв бе редът по ЗМСМА/, да го "продължи" като такъв. След като на три пъти не успя да получи заветните 17 гласа "ЗА" за него, Мирев го назначи като Секретар на Общината, където пък Ковачев прекара повече от три години - за времето от 03.04.2000 г. до 14.07.2003 г. Припомням също така, че той сам напусна този пост, за да стане Началник на кабинета на екс депутата ни от СДС - д-р Димитър Петров, които го "изтегли" в София тогава в качеството си на Директор на НЗОК ! О, времена, о, нрави /или задкулисни дебели ДС връзки, може би/, би възкликнал сега поета, но е факт, че в обявеното Решение на Комисията по досиетата сега също така е отбелязано, че са налице документи, удостоверяващи принадлежността на Маргарит Ковачев към ДС и след 10.11.1989 г., което е още по-впечатляващо, нали?

Другото "знаково" лице, осветено преди почти шест години, е това на Юсеин Ибрямов Бейтулов, вербуван през 1987 г. като секретен сътрудник - агент за влияние с псевдонима Морски...

Най-малкото поради факта, че като агент носи прякора на баща ми, но с него водих истинска война с него в амплоато му на Зам.кмет на Мирев с ресор земеделие от ДПС, за времето между 27.03.2000 и 24.06.2002 г. В последствие той дори бе назначен за Директор на Областна дирекция "Земеделие и гори", откъдето бе скандално уволнен от министъра на ДПС Нихат Кабил - не можаха да му изтърпят както знаковите провали, така и личните му далаверите и злоупотреби с власт дори собствените му хора от ДПС, което е повече от показателно!

Само няколко по-едри негови "подвига", с които остана завинаги герой в трилогията ми "Бяла книга" - той бе основният мотор на общинският проект "АГРО 2000" ЕООД, чрез което учредяване бе извършена ЗАМЯНАТА на Супера на пазара от страна на Общината, срещу складовата база на "Горещо чипи" /сега база на Екобулпак/, която по-рано вече бе изгодно придобил /т.е., заплатил основно чрез компенсаторки на Общината ни/, г-н Хамди Илиязов, разбера се... В последствие АГРО 2000 очаквано от мен приключи с грандиозен провал и фалит, донесъл грубо директни загуби от над 700 000 лева за общинският ни бюджет, както и принудителна продажба на сериозна част от Общинският ни поземлен фонд.

По най-подъл начин, както и с личното му участие в схемата, бяха заблудени собствениците на около 200 декара земя в землището на кв. Въбел, в непосредствена близост до изграждащият се вече завод на Шишеджам - от тях тези земи бяха изкупени на едни текущи за него момент цени, които веднага след това бяха препродадени на завода, на четирикратно по-високи цени! Това е поредният пример в коя полза агентите на ДС упражняват властта и информацията, попаднала им в ръцете за служебно ползване - "в ползу... Джобу"!

В съдружие с г-н Емил Станчев /провалилият "АГРО 2000" ЕООД, и назначен лично от него за управител/, бяха си точно уредени "от горе", като спечелиха един мечтан от много хора тогава проект по програма Сапард - за 2 500 000 лева, с които изградиха предприятие за замразяване на плодове и зеленчуци в края на града /хладилника до Агротрон сега/. Въпреки тези отлични възможности, за няколко години успешно фалираха и негo!

От това по-добър атестат относно личните качества на агентите на ДС, здраве му кажи, нали ? След всички негови митарства и лични неблагополучия, минавайки през длъжността Търговски директор на общинското ни БКС /нещо като зам. шеф на вечният му директор Галин Дачев/, както и като охрана на бариерата на Феникс Пластик /бившите Вторични суровини/, агент Морски все пак бе партийно реабилитиран от ДПС, като отново стана... директор - в случая той бе "командирован" при Танер Али, за да развива пак общинското земеделие, но този път в община Антоново - за едни не лоши пари като тлъста заплата, разбира се...

Понеже емоционалната ми слабост към него вече пролича, затова му ии отделих на Морския повечко време. Ще продължа с останалите имена от списъка в част 3.
КУРАЖ И СВЕТЛИНА!


Тагове:   политика,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1318925
Постинги: 767
Коментари: 98
Гласове: 614
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031