Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2017 17:52 - Нови тенис кортове за 170 000 лева в града ни? Имаме новина, дами и господа!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1638 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Според мен това е новината от проведеното днес заседание на Общинският ни съвет, протекло в "утвърденият стандарт" за сесия в Търговище през последните вече няколко мандата - времетраене в рамките на един час, както и без нито едно смислено и принципно изказване. За възражение, изказано мнение, или пък дори задаване на някакви въпроси от страна на съветници към вносителите на докладните записки, явно ще трябва да почакаме да се случи, но първо като се изберат явно други хора в следващият състав на съвета ни - в този просто си цари пълна идилия, "ОФ" формат, и...  красота!

Като прибавим и факта, че двете по-важни Постоянни комисии вчера след обяд /27.02., понеделник/ дори не са успели да проведат своите редовни заседания поради липсата на кворум! /"вчера комисия, днес сесия" - също една порочна практика от последните години на "ерата Мирев", продължаваща на пълни обороти и сега!/, няма да бъде зле още веднъж да обявя и за съветниците ни тази новина, която може би бе подкрепена "по принцип" от тях в сесийната залата, без дори те дори да са си направили труда да се запознаят по-подробно с това намерение...

И така, като точка 12 от Дневния ред бе приета Програма за развитие на туризма на територията на община Търговище през 2017 г., където като приоритет № 2 бе прието: Изграждане на нови и поддържане на съществуващите туристически ресурси в региона, а като т. 3 се планира изграждане на тенис кортове на стадион "Неделчо Камов" за 170 000! лева, с източник на финансиране - Бюджета на Общината.

В т. 4 на същият приоритет пък се планира и Изграждане на писта за авиомоделизъм на Работническия стадион в гр. Търговище, която ще ни струва 64 000 лева, отново финансирана от общинският ни бюджет...  Коректно е да се посочи тук, че тази Програма е била одобрена от Консултативният съвет по въпросите на туризма към Кмета на Общината, с Протокол от 19.01.2017 год.

В никакъв случай аз нямам претенции сега да бъда някакъв експерт по туризъм, но определено ми е много странен фактът, че тези струващи 170 000 лева много скъпи /а може би луксозни тенис кортове, дори!/, ще се водят като някакъв нов туристически ресурс в региона ни. Понеже няма никакво допълнително и предварително обяснение на тази екзотична идея, възникващите въпроси в мен са повече от една дузина.

Очевидно е, че става въпрос за открити кортове, като не е ясно Кой все пак ще може да ги ползва основно? - имагинерните туристи, посещаващи по някакъв повод града ни, и желаещи да ударят по някоя и друга топка, и дали през останалата много по-голяма част от време, ще може да се ползват както за провеждане на тренировки с преподаватели по тенис на корт, така и от редови наши съграждани за поддържане на любовта си към този световно популярен спорт.

Знаем добре, че и в момента има изграден и функциониращ клуб по тенис на корт /ако не греша, се казва "Тангра"/, както и че те опитват да водят тренировъчен процес на приличащите на кортове игрища на няколко места в града, както и на това до хотел "Белия кон". Очевадно е за мен, че не фурора, които прави в последните години звездата ни в този спорт - Григор Димитров, е катализирал това намерение на управата ни, но на фона на общо взето трагичното състояние на по-голямата част от публичната инфраструктура на Търговище, тези 170 000 лева сега за изграждане на тенис кортове!, ми изглеждат абсолютно кощунствено, както и не на мястото си. Според мен е редно обществеността ни да бъде предварително запозната, както и убедена в правилността на тази, по своему луксозна идея, а не така обичайно - тихомълком и по терлици, да се решава къде да се похарчат едни толкова големи бюджетни пари, които на практика са на всички жители на общината ни!

Усещането ми от дълги години е, че и настоящият кмет и общинската ни управа продължава да работи усилено, както и да защитава основно частните и корпоративни проекти на хора с фирми и лица от най-близкото си обкръжение, някои от които които и в този момент са действащи общински съветници. Това "срастване" с техните лични интереси е дълбоко порочно, както и незаконосъобразно, но за съжаление мое продължава упорито да се налага в Общината ни. Следващият път ще дам един конкретен пример за това от началото на 2017 год., като преценката за него всеки един от Вас ще може да си направи и сам.

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1342612
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930