Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2017 17:34 - Времеви паралели за 04.02.2017 г., двадесет години след 04.02.1997 година...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1158 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Масовите многохилядни протести в Букурещ тези дни, както и удържаната огромна победа, постигната снощи от тяхното много смело и активно гражданско общество над лявото им управление в момента, определено ме вълнуват много и искрено. Освен всичко останало, интересен за мен стана и фактът, че това се случи точно на 04.02.2017 г. - една от датите в нашата най-нова история, която двадесет години по-късно остава незаслужено пренебрегната, но пък с оглед на текущата политическа обстановка в момента у нас, си мисля, че е повече от разбираемо защо това е така...

На 04 и 05. 02. 2017 г. провежда своят 49 конгрес преименувалата се на БСП през пролетта на 1990 година бивша Българска комунистическа партия, дошла на власт веднага след преврата на 09.09.1944 г., извършен у нас след като няколко дни по-рано СССР ни бе обявил война, а Съветската армия навлезе, окупира, и между другото "освободи" страната ни - без никаква съпротива, без нито един изстрел срещу нея от страна на Българската армия. Разбира се, и след като цар Борис Трети не допусна да бъде изпратен нито един български войник на Източният фронт, въпреки настояването и натиска това да се случи, и то от страна на самият Хитлер...  Пример за едно мъдро, държавническо и родолюбиво поведение от негова страна в онези жестоки вълчи времена, цената на което той преждевременно заплати с живота си, по всяка вероятност...

Без да се връщам сега назад в "онези" 45 години - на член № 1 от Живковската ни Конституция, на ДС, на лагерите - по модела на Гулаг, на ТКЗС -тата, жителствата, и върхът на глупостта - на два пъти! направеното предложение от ЦК на БКП, нашата България да стане 16 - та република на СССР /въпреки, че тя реално си се управляваше като руска провинция през това време/, още веднъж искам да напомня, че в онези драматични дни преди 20 години, страната ни бе реално изправена на прага на реална гражданска война с непредвидими последици, доведена до там след поредният грандиозен управленски провал на БСП с премиер Жан Виденов тогава.

А днес, наново възроден и вдъхновен - ти да видиш!, плашещ ме дори с революционният блясък в очите си, др. проф. Румен Гечев - "поразяващата уста", вице - премиер на Жан тогава, се кани след 26.03.2017 г. отново да ни управлява! Това би трябвало да бъде просто един комикс, да бъде супер смешно, ако не е супер тъжно за всички нас, разбира се...

Но да се върнем сега на местен терен, където тези дни слънцето ни пожали и се появи, времето дълго очаквано омекна, което даде известен шанс на Ледената епоха - сковала улиците и тротоарите на града ни след провала на управата & БКС /с вечният си ръководител Галин Дачев/ по темата : "зимно почистване, и има ли то почва у нас", да се подобри донякъде. За ужас на всички шофьори /както и за голяма радост на магазини за авточасти, автосервизи и монтьори!/, по освободените от леда улици сега се появиха...  кратери, почти като на луната! Голяма част от уличната ни мрежа прилича на разкопана картофена нива, изискваща скиорски умения по слалом от страна на шофьори и пешеходци, за да успеят те да заобиколят - и то само донякъде тези сериозни нови дупки, неравности, локви и нови препятствия.

Участъци като : бул. "Сюрен" до механа Чевермето, бул. "Стамболийски" - до Кауфланд, ул. "Трети март" - след пресечката на "Тр.Китанчев" в посока околовръстното ни, ул. "Хаджи Димитър" - изцяло, ул. "Велико Търново" - също, ул."Бр. Миладинови", както и пространствата между блокове с № 16 до 19, 37, 38, 39, 40, 41, 55 в квартал Запад 1 и 2, както и целият Запад 3 в действителност за вече опасни за здравето на водачи и автомобили, особено!

Със страшна сила тук отново изплува въпросът с пътните ремонти в града - кой, как, и доколко качествено ги извършва и изпълнява, с каква гаранция са тези пътни кърпежи и ремонти, и не е ли това от много години една поредна и много изгодна за някого "яма", от която се изкарват едни съвсем не лоши пари - за сметка на потрошените ни нерви, коли и наши пари, разбира се.

На ход отново е управата ни, особено на фона на продължаващата зима, все пак - текущите проблеми на града чукат всеки ден на вратата им, само с демонстрации, Пи-ар похвати, и прах в очите те няма как дори да започнат да се решават! Сега е време за нареждане на листи, само след двадесетина дни ще се влезе и в ожесточена кампания за предсрочният парламентарен вот, насрочен на 26.03.2017 г. - продължи ли се с тези управленски неволи и провали по тези конкретни теми, тормозещи всички граждани всекидневно, резултатите в Общината ни ще бъдат като едно огледало, една реална оценка на "ОФ" управата ни начело с кмета в момента, разбира се.

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341358
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930