Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2017 14:50 - ... изтървани нерви покрай бюджета днес? "Лошо, Седларов, много лошо!"
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1472 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Приемането на бюджета на Община Търговище за 2017 г. безспорно бе акцента на днешното заседание на Общинският ни съвет. Това винаги и навсякъде се приема по принцип за най-важното Политическо гласуване както в т.нар. ни "местен парламент", така и на национално ниво в големият ни Парламент, където обикновено управляващите партии приемат и подкрепят внесеният от правителството Бюджет на страната ни.

Избързвам да обявя, че с 28 гласа "ЗА" и 1 глас "Въздържал се", бюджета на Община Търговище бе приет с лекота, което още веднъж показа на всички ни, че създадената от кмета ни голяма местна " ОФ " коалиция между Герб, БСП, ДПС, АБВ и Обединените си работи чудесно вече втора година, което просто показва още веднъж на всички, че съвсем в реда на нещата ТЯ би могла да си се получи и на национално ниво, след провеждането на вече насрочените за 26.03.2017 г. предсрочни парламентарни избори...

Няколко неща и цифри правят впечатление, освен грозната сценка, разбира се, която също ще опитам да пресъздам накрая. Въпреки по-високата с 16% цифра тази година - 41 605 547 лева, според екс кмета Мирев и БСП /които категорично го подкрепиха!/, той си е "същият като миналогодишният..."!

С приемствеността си, балансираното финансиране, стил и традиция на изготвянето - "същата лампа, същата газ", както се казва. Стана ясна и сумата за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища, подсигурена от държавата: 332 400 лв., за един издънен като организация и изпълнение процес, продължаващ да носи толкова много главоболия и щети на всички хора в града и общината ни.

Прави впечатление и сумата от 89 000 лева!, отделена за подпомагане на формациите към много страдалният ни ФСК "Светкавица", включваща подпомагането на детско-юношеският футбол, и регистрираните към клуба футболни формации, увеличена с около 20 000 лева спрямо миналата година. На фона на продължаващите неразбории, както и провалените два опита до сега за провеждане на общо събрание в този клуб, раздиран от противоречия, както и представящ се доволно слабо във "В" аматьорската ни група, логика за мен в това за сега няма никаква. Крайно време е, след като на практика Общината ни е основният спонсор на мъжкият ни футбол - много далеч от старата си слава преди години!, настоящото ни общинско ръководство да се ангажира решително и пряко, за да се излезе от тази срамна ситуация, си мисля аз...

Прави също така впечатление факта, че представителните пари на кмета са: 12, 803 лева, а на Общинският ни съвет /от 33 души/- цели...  260 лева!!! По около 20 лева на месец, фрапантно около 50 пъти по-малко от тези на кмета, имащ по едни 1 000 лева на месец, и стигащи точно за 4 /четири /добри венци, поръчани за отделни чествания от името на Общ. ни съвет, нали?

Това е една стара и порочна тенденция на обидно омаловажаване и по-този начин на ролята на този изключително важен орган на местното ни самоуправление, дълбоко унизен и принизен едва ли не като една досадна, но необходима притурка на волята, предложенията и решенията на общинската ни управа и администрацията ни...  Да добавя само, че и по една минерална вода дори не се подсигурява на съветниците ни по време на сесиите - сигурно пък това е и поради факта, че те рядко надхвърлят един час време, все пак, като нямат време дори да се уморят достатъчно...

Кое ми направи най-грозното впечатление днес обаче - това бе грубото нахвърляне от страна на кмета Дарин Димитров върху съветника от Обединените за Търговище - г-н Дамян Иванов, и то по един доволно дребен, даже смешен повод.

Г-н Иванов направи предложение, с което настояваше да бъде увеличена сумата, плащана от Общината при подсигуряване на домакинските срещи в Областното ни футболно първенство, от 240 на 320 лева - или с около 6 000 лева общо повече, за тези 5 отбора от Общината ни, участващи сега в нея. Определено изнервен може би от несполуките със снегопочистването тези дни, довели до порои от заслужени хули и обиди към него в социалните ни мрежи и фейсбук, както и несвикнал да отреагира нормално на подобни "несъгласувани" явно с него нови предложения /на които всеки един съветник има своето право, обаче! /, Дарин Димитров гневно реагира, заявявайки, че е страшно разочарован от Дамян Иванов!!! Обвини го, че той едва ли не опитва да бламира бюджета, като го засегна и лично, заявявайки, че понеже той живее във Варна, едва ли не дори не плаща данъци в града ни! Че и други от съветниците ни имат имоти във Варна, е една съвсем друга тема, но според мен кметът ни си беше предварително подготвил тази реплика, говореща много за неговото изнервено състояние в момента.

Той обаче бе отлично поставен "на място" от засегнатият лично Дамян Иванов, който доволно го информира, че притежава достатъчно имоти в Общината ни, на които чинно плаща данъците им тука!

Според мен в случаят г-н Дамян Иванов заслужава да получи лично и публично своето извинение от Дарин Димитров, който недопустимо си позволи този опит за неговото публично компроментиране, като един вид наказание, че си е позволил да му разваля "нареденият мач", наречен редовно заседание на съвета ни.

Явно жестоко заблуждаван от екипа си - може би пеещ му всекидневно датирамби относно неговото велико местно управление, той губи връзка с реалността, която е достатъчно тъжна и тягостна дори...  Писал съм многократно, че не пипайки дори една стара схема, едно скандално решение на управлението на Мирев - де факто ограбило и ощетило всеки един, живеещ в този град и Община, разочарованието в хората, гласували за него на последните местни избори ще става все по-голямо. Само с пи-ар не може да се управлява успешно, както и работейки по личните сделки и проекти на познати и достатъчно мразени от хората ни лица, някой от тях и понастоящем общински съветници: в "n" - ти мандат!

Провалът в гласовете за Герб в Търговище на президентските избори миналата есен бе показателен, като според мен сривът в гласовете за тях ще продължи да се задълбочава и на предстоящите парламентарни избори на 26.03.2017 г.

Както се казва в една стара максима: "Можеш да излъжеш много хора за ИЗВЕСТНО време, обещавайки им, че ще донесеш ПРОМЯНАТА в общината ни, но за по-дълъг период от време ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ"! Особено когато се окаже, че си една предварително нагласена ПОДМЯНА!

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!


Тагове:   политика,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1338071
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930