Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2016 17:00 - И нека бъде... топлина!
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Подходящо ми се струва това пожелание - като за последно!, за изтичащата след броени часове 2016 година - една доста тежка и напрегната за всички ни високосна година, трудно започнала, и очевадно трудно и завършваща - гледайки току що и обедните новини по ТВ с блокираните вече цяло денонощие хора и коли на магистралите ни Тракия и Хемус, за жалост, разбира се... Потвърди се и една тъжна особеност на високосните години по принцип - винаги през тях си отиват от този свят знакови и изключителни личности - обществено популярни и световни звезди всеки във своята си област. Още веднъж свеждам глава в почит - RIP последно за мегаталанта на Джордж Майкъл, както и за Принс, Дейвид Бауи, както и още една дузина световни звезди и таланти, напуснали този свят по-рано през годината...

Злополучно започна 2016 г. и за Търговище, със смъртта на двамата млади, задушили се в кола с работещ двигател, за съжаление прибрана в гараж. Това със сигурност бе един много лош знак, които всеки изтълкува според своите разбирания за нещата от живота ни.
За мое най-голямо съжаление, през 2016 г. категорично се доказа, че в Търговище ПРОМЯНАТА на стила и методите в управлението отново се отлага за напред във времето, заменена от ПОДМЯНА!

Просто преди проведените през октомври 2015 г. редовни местни избори бе постигната една договорка за извършване на "малка рокада" в управата ни - тежко компроментираният и в национален план, и на практика вече пенсионер със своите 67 години бивш кмет Мирев, бе "съгласувано" заменен с кандидат-кмета на Герб - бившият депутат Дарин Димитров. Интересен за отбелязване е факта, че най-много не успя да усети този по своему договорен предварително местен преход г-н Диан Цонев - бивш шеф на ДАНС, предложен и наложен от Мирев като кандидат-кмет на БСП. Явно той си бе повярвал толкова много и силно, че ще е новият кмет на Общината ни /а и бе спряган и публично предварително като такъв!/, като явно в резултат на своето дълбоко и лично разочарование от тежкото си изборно поражение - че доколкото разбрах напоследък, е напуснал града ни, ориентирайки се и житейски към близкият ни град Шумен...

Формираната от Дарин Димитров след МИ 2015 г. голяма управленска местна коалиция от типа на "Отечествения Фронт" в Търговище, между Герб, БСП, ДПС, АБВ и Обединените за Търговище е един класически белег за ВСЕЯДНОСТ, като тя със сигурност ще изцеди живота на партиите, участващи в нея.

Особено показателно за това саморазрушително нейно поведение бе удостояването на Хамди Илиязов с най-високата чест и звание в този град : "Почетен гражданин на град Търговище", което на практика вече води гарантирано местният ни Герб към политическото небитие - няма как нормалните хора в тази Община нито да забравят, нито пък да им простят това публично унижение и гавра с това най-високо признание и звание в града ни, убеден съм аз!
 Фактите през тази година са категорични - нито една знакова схема и далавера от последните години на Мирев не бе дори "пипната" от новият кмет - с изключение на разкритата злоупотреба от последните няколко години в общинският вестник "Знаме" /на кмета!/за над 100 000 лева, довела го на практика до неговият реален и пълен фалит! След публичното обявяване на тези факти, последва спасяване на вестника от неговият реален фалит, с помощта на едни 30 000 лева от резерва на Общината, но не се чу досега абсолютно нищо относно последвалото търсенето на наказателна отговорност спрямо бившата му управителка в последните 6 години, в лицето на г-жа Ивалина Парашкевова...

При това положение на нещата, Мирев и близкият му кръг от хора могат да бъдат абсолютно спокойни за погромите, които причиниха респективно на всички ни в тази Община - подобно на квачка, пазеща и наблюдаваща полога си, той със сигурност ще продължи да лобира, както и да защитава личните интереси на близкият си бизнес кръг - този път само че като общински съветник от БСП, с особено ценен, специален статут...

Освен, че кметът Дарин Димитров няма нито желанието, нито този си силен характер, сила и воля да направи изобщо нещо подобно, той е и много тежко зависим от продължаващата си паралелна своя дейност и като действащ лекар - много добър специалист по акушерство и гинекология, не спиращ и до днес да работи по договор със Здравната каса в частният си лекарски кабинет - както той сам казва пред медиите: "основно като хоби, и само в свободното си време и почивните си дни"... Как звучи само, а?

За мен това некоректно и продължаващо съвместяване е категорично недопустимо, както и е на ръба на конфликта му на интереси - мисля си, че една бърза справка сред кметовете на областните градове ще покаже, че отново правим един своеобразен прецедент - негативен, за жалост...

Не мога да отрека обаче едно - събраният около него много силен пропаганден, както и пиарски екип /включително г-жа Антоанета Марчева и г-н Христо Богданов/, му позволява една доста по-мащабна, тежка организация на всевъзможни прояви и чествания, особено по отношение на силата на използваните пиротехнически средства - голямо гърмене, голямо чудо настава в града ни при тези прояви!

Принципа е доволно стар, може би не толкова много работещ обаче днес, във времената на модерните електронни медии, свободен интернет, както и наличие на силни социални групи: Хляб и зрелища му трябват на народа, другото - кой колкото успее да разбере и се ориентира!

Това мое съмнение само времето напред ще потвърди и докаже - накрая искам да поздравя официално всички Ви с настъпващата НОВА 2017 ГОДИНА - МНОГО ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА И УСПЕШНА ДА БЪДЕ ЗА ВСИЧКИ!

КУРАЖ И СВЕТЛИНА!



Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1323240
Постинги: 770
Коментари: 98
Гласове: 615
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031