Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2016 09:47 - Параметри на Подмяната - част 4 . "ВИП" гаражи , рунд пореден ...
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 895 Коментари: 0 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Четвърти месец  продължава  да тече тежката , и навлизаща вече в своята си  "гореща" фаза / но и за мое  съжаление - категорично  не равнопоставена борба ! /  , която водят собствениците на жилища в блока на ул."Тетевенска" 8 , срещу един "стар" , но  безспорно поет , както  и  категорично личен , "техен" си  ангажимент  - на екс кмета ни Мирев & екс Гл.архитект Стефанова .   Поето от тях    обещание , с което  да "уредят" едни  четирима техни ВИП съседи ,  с уреждането  на възможността ТЕ  да си построят гаражи - непосредствено срещу гаражите на хората  от този  блок    , на едно толкова безумно и силно  неподходящо място , намиращо се  на пресечката между улиците "Тетевенска" и "Богомил" , в непосредствена близост до Първа гимназия .
  Арогантно за тези обикновени  хора намерение , срещу което те остро възразиха още на 20.04.2015 г. , и срещу което бе направено "възможното" , отговорът на арх. Стефанова от 02.06.2015 г.    да не стигне по най- нормалният начин  до тях , странно защо изпратен с обикновено писъмце ... Категорична и умишлена не информираност по него  време  , директно и   лишавайки ги от възможността им те  да продължат с жалбите си , съобразно съществуващите  законови  възможности за това  по нивата -  с  типичните за нашата  Община  номерца  от селски вечеринки ...
   Е да , ще кажете - така беше по времето на Мирев през последните четири мандата , през което управлението отдавна беше престанало да бъде общинско ,  на практика се беше превърнало в частно такова , като се  работеше директно за интересите на няколко човека и фирми  в града ни , който пък от своя страна го  крепяха ,  управлявайки  заедно с него Общината ни дълги години  .
А какво наблюдаваме по развитието на този казус , преминал през това  време сега ,  вече "уж" в новата управа -  при новият кмет Дарин Димитров , както и при новият  ни Главен архитект Дарина Димитрова - ами пак същото , отново наблюдаваме  неистово  желание лично ! ,  и   от тяхна страна ПАК  да им бъде доработена процедурата , и да им се ДАДЕ възможност ТЕ  да си построят лелеяните от тях и от  доста време 4  / четири / , като ТЕ    дори си бяха поискали и 6 !!!/ шест /   гаража в самото начало ...  
    Да върна лентата набързо и малко назад , като  хронологично още веднъж ще  изложа фактите .  На 11.03.2015 г. ,  със свое Заявление до кмета Мирев тогава , г-жа Анелия Загорова , д-р Мирослав Русев , вет.лекар Недко Недев и г-н Петър Христов си  пожелават да им бъде обособен терен за 6 гаража на горепосоченото място / кв. 200 , УПИ 1 / .  Припомням също , че по това време д-р Русев е действащ съветник от Обединени за Търговище , категорично и лично  подкрепил всички важни решения на тогавашното управляващо  мнозинство между БСП и ДПС в съвета ни  !  Четири дни след първото подадено Възражение тогава  от хората  ,  на 24.04.2015 г. проведеният  Общински Експертен Съвет по Устройство на Територията го отхвърля , като дори  на него представител на ВИК уведомява , че след извършена проверка НЕ Е УСТАНОВЕНО НАЛИЧИЕ НА ВИК МРЕЖИ В РАЙОНА НА СИТУИРАНИТЕ във визата гаражи  !  Дебела и удобна лъжа , което обяснява и НЕ ПОЛУЧАВАНЕТО на писменият  отговора на арх. Стефанова до тях ... 
 В последствие е изготвена Докладна записка с вносител Пламен Петров - тогава Директор на дирекция ИПХД -  съшита отново с бели конци и лъжи , и приета без замисляне от съвета ни ,  на заседанието , проведено  през месец август 2015 г. ,  и даващо старта на продажбата на правото на строеж -  все пак вече само  на 4 гаража !  Колко благородно , нали ? 
Търга  бива насрочен и проведен на 30.09.2015 г. , като на него се явяват ... само  точно тези четирима ВИП съседи на потърпевшите . Д-р Мирослав Русев - като действащ общински съветник ,  също е допуснат от тръжната комисия , след което заедно с останалите печели ,  и съответно той  закупува за себе си право на строеж на гараж № 2 -  за 1, 565 , 00 лева без ДДС .   След като  заплаща тази цена ,   на 09.10.2015 г. , пак  той лично , и  все още като  действащ общински съветник ! ,   подписва Договор за учредяване право на строеж върху недвижим имот - частна общинска собственост с Общината - в случая ,  представлявана от Дечев като ВрИД кмет . 
   Научавайки за тези , както и   за нови факти около тази "Велчова завера"  , в началото на август 2016 г.  хората продължиха да протестират  - вече пред новата управа , в лицето на кмета Димитров и Гл. архитект Димитрова ,  за  разваляне на тази стара схема , като се надяваха , че "новите лица"  ще се съобразят с тях , ще влязат в необходимият доброжелателен диалог , и ще намерят взаимоизгоден изход от този батак !  Да не говоря също  , че вече  се установи "изненадващо" наличие на ВИК мрежа , захранваща жилищният блок , намираща се под терена , определян за тези  мечтани гаражи  / определен като "нов факт" за Общината / , както и че за водещата си  роля в тази схема , срещу  д-р Мирослав Русев бе изпратен Сигнал за установяване на Конфликт на интереси при него до КПУКИ ! 
     За мое поредно и голямо  съжаление обаче  , дори и след като Арх.  Дарина Димитрова бе заявила дори  и пред мен  , че също е категорично  против !  тази стара и  досегашна практика на арх. Стефанова , в  това уреждане   "на парче" / с учредяване на право на строеж на  гаражи -  обикновено  на хора ,  близки до властта ! / , както и че тя няма да издаде Визи за проектиране точно  на тези гаражи !!!  ,  очевидно е  в последствие , че  тя - както и предполагам , е била  поставена под натиск  от страна на  кмета Димитров , и  на 19.10. 2016 г. си позволи да издаде тези визи  ...  Изключително жалък факт ! 
   Разбира се , че тя вече ще си носи и своята лична отговорност -  при това като длъжностно лице , при предстоящото тяхно обжалване на тези визи   по съответният законов и съдебен  ред .  Хората са категорични , че ще се възползват от всички законови възможности , за да защитят грубо погазеният им и незачетен техен  интерес , с цел да бъдат удовлетворени личните капризи и претенции на тези ВИП техни съседи . Борбата продължава !
       КУРАЖ И СВЕТЛИНА ! 


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1341175
Постинги: 775
Коментари: 98
Гласове: 623
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930