Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2016 17:41 - Параметри на Подмяната - част 2 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1013 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След "дърпането" на баници в село  Макариополско  ,   публичното засаждане на лирово дърво пред театъра , дойде ред и на "серийното" учредяване на Обществени съвети към кмета ни Дарин Димитров ...  Помощни обществени  органи  от хора ,  с "активна позиция по обществено-значимите проблеми на общината" , поканени да се включат  в тях лично от кмета , като например :  архиерейския наместник Славчо Проданов , районният мюфтия Енвер Яхов , бизнесмена Илко Илиев , кандидатите за съветници от МИ 2015 г. от Обединените за Търговище  - адвокат  Мая Павлова и Маринела Динева , журналиста- общественик  Радослав Черкезов , последният първи  секретар на ОК на БКП , бивш депутат от ВНС , дългогодишен  общински съветник от БСП  , идеолог и Изп.директор на ПФ "Мизия" , екс–шеф на ВиК , а сега вече пенсионер - г-н Теодор Гяуров , и т.н. , и т.н. 
   Вече аз  съм много  по-спокоен - при тази висока лична експертиза в почти всички сфери на живота ни  , просто  няма как да не се вземат за напред само и единствено мъдри решения , както и общински  дела - само и единствено на принципа ни стар от близкото ни соц-минало ,  почти , като например  - перифразирам : " Всичко в името на хората , всичко за благото на хората от Търговищка Община -  мила родна  наша " , нали ?
          Конграчулейшън , спасени сме си  за напред , и това си е , нали така ? 
   С риск да разваля тази очертала се вече  идилия местна , ще продължа хронологично да изброявам реалните действия , постъпки , решения и управленски ходове през тази една година , от които ПЕРФЕКТНО  става видно и ясно на всички непредубедени / а и не само на тях , убеден съм аз ! / , че е в ход , както и  налице една голяма ЛЪЖА , че едва ли не след като на МИ миналата година от Герб  ни проглушиха ушите , че след 71- на  години за първи път от 09.09.1944 г. насам Търговище има за кмет НЕ КОМУНИСТ , Промяната вече е дошла автоматично едва ли не  в града и общината ни . ДА , АМА НЕ - ПРОМЯНАТА ЩЕ ПОЧАКА ОЩЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ  .  ДОЙДЕ .... ПОДМЯНАТА ! 
И така , правеше ми огромно впечатление факта -  и то  особено силно  през миналото лято , че Герб и техният кандидат-кмет /тогава/  , се правеха на " НЕ ПРИЧОМ " , както  и  че  "не виждат" въобще  стартиралият изненадващо бързо  строеж на голям магазин на терена на бившият ни битак , закупен от Общината ни в края на 2009 г. от г-н  Хамди Илиязов -  като съветник в пореден свой си  мандат .  Сделка , при това   в един  класически конфликт на интереси според ЗПУКИ , разбира се  !  , при това - за "изграждане" само и единствено на Паркинг за платено паркиране ...  Нещо повече  - оказа се , че чрез териториално представените в града ни  държавни звена и органи  , той получи необходимата пълна подкрепа и съдействие за това .  Това бе и част от предизборната сделка между Герб и ДПС през  миналото лято  - никакво "пипане" на тази стара договорка между Мирев&Хамди / респективно БСП&ДПС / , като просто тази елементарна комбинация от двойна , си се трансформира в ... тройна местна  коалиция , разбира се  ! 
   Останалото е известно , и е вече срамно и като история дори  - категоричен отказ от страна на кмета Димитров на Искането ми да спре този строеж , и да бъде извършена съответната проверка , входирано до него в края на месец ноември 2015 г. !  , а дори  напротив  - пълно съдействие и "форсиране" на ТСУ отдела на  администрацията ни  , с последвало негово лично !  участие в  тържественото  откриване на поредният МУ отдаден под наем   търговски комплекс  , придружено с едно  напълно  подкрепяща  , възхваляваща  г-н Илиязов  реч ! , както   и с отрязване на лентичката от негова страна в средата на месец февруари , разбира се  ...
     И след като по-рано  кмета  бе и личен   гост   на 60 - годишният му  юбилей  , отбелязан грандиозно от г-н Илиязов  в няколко вечери  в началото на 2016 г. ,  по-късно "логично"  се случи немислимото дори  -  на сесията , проведена на 28.04.2016 г. ,  на Велики Четвъртък през Страстната седмица , и  в навечерието на християнският ни  Великден ! , с нарочна своя  Докладна записка , внесена извънредно , както  и  извън Дневният ред в самото начало на заседанието , г-н  Дарин Димитров предложи на Общинският ни съвет г-н Хамди Илиязов да бъде удостоен със званието "ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ГРАД ТЪРГОВИЩЕ" - за заслуги и особен принос в обществено-политическия , икономическия , социалния и спортен живот на града и общината !  Като точка 2 в това решение  - възложи на самия  себе си да  му връчи наградите , във връзка с взетото решение , на Тържествената сесия на 14.05.2016 г.     ШОК И УЖАС , почти като  възгласа отчаян и  спортен : " Не вярвам аз , мълчи стадиона " ... 
    Но няма да е все така - КУРАЖ И СВЕТЛИНА !


Тагове:   политика,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1337444
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930