Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2016 19:01 - Една година по-късно - Подмяна , вместо очакваната Промяна в града ни - част 1 .
Автор: rusev Категория: Политика   
Прочетен: 1048 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Неусетно някак си , ден след ден на днешният ни Димитровден се навърши вече  една година ,  след като на 25.10.2015 г. се  проведоха  редовните  Местни избори и  в  Търговище .   Време  / за мен особено - напълно , както  и предостатъчно дори ! /  , за да мога  убедено да твърдя   ,  че за   реалната  ПРОМЯНА  в местната ни управа  определено Търговище ще трябва да почака поне до следващият местен вот .  Които  е напълно възможно да бъде и предсрочен , разбира се ...  Не е никак  случайно , че  лично аз не му дадох на д-р Димитров  дори стандартните първи толерантни 100 дни . Убедено , при това - една година по-късно времето показа моята правота !  
  За да не връщам този път толкова много "лентата назад"   / и  да повторя за пореден път неопроверганата  от никого до сега  ! моя  оценка за този  период / , ще   включа все пак времето от  началото на лятото на 2015 г. , когато беше на практика "одобрен" , както  и съгласуван "по нивата" ,   като най-удобният за   управляващо ни  тогава  местно мнозинство -  между БСП , ДПС и Обединените в Общинският ни съвет  ,  за  кандидат-кмет на Герб да бъде одобрен   депутата /тогава/ д-р  Дарин Димитров .  Постигнато бе и национално споразумение между Борисов и Местан / тогава председател на ДПС / , в т.нар. "смесени" райони като нашият областен център , да бъдат сменени прекалено задължалите се , както  и доволно компроментирани  , корумпирани ,  и омръзнали на повечето хора  вече  стари лица  на БСП/к/ , с по няколко управленски мандата ...  Иначе Мирев си беше готов и  въпреки всичко ! ,   до последно да "продължи напред" , да ни води към светлото ни местно бъдеще -  за пети път , дори  !  Като стадото със слепите пастири , почти ... 
Разбира се , като опитен и достатъчно обигран  номенклатурен  играч , останал без гласовете на ДПС за първият тур ,  той предостави "удоволствието" от този неизбежен за БСП  изборен провал ,  да бъде поето от  грижливо подготвената си негова  първа резерва , в лицето на Диян Цонев . 
И така -  без да има някакви лични заслуги за нея , Дарин Димитров се оказа на върха на вече  оформилата се  и в града ни  изборна  вълна . Представяйки себе си  за носител на промяната , разбира се .  Истинска лъжа , както се оказва вече в тази една година ...
   Да погледнем някои параметри  на "промяната" .  ДПС си  запази своето - има си Председател на съвета , както и новият/стар  зам.кмет , в лицето на Емине Якубова . След като бе изчакан учтиво да навърши възраст за пенсиониране , тържествено и през парадният вход на Общината ни се оттегли с почести като зам.кмет Диян Дечев - човекът , през когото минаха поне 90 % от всички порочни решения и схеми на "ерата" Мирев  , ощетили драстично общинската ни собственост през последните четири мандата поне ... Разбира се , БСП запази своята си управленска квота , чрез верният си  кадър в лицето на  г-жа  Рая Матева , "наследила"  го като зам.кмет ...
Като "нови" лица бяха назначени за зам.кметове Валентин Велчев и Митко Панайотов , а за секретар - г-жа Христалина Халачева .  От началото на 2016 г. бе назначен и нов Главен архитект -  в лицето на младата  г-жа Дарина Димитрова , поела много  тежкото наследство на  попилялата  каквото можа  / а и беше поръчано от "вторият етаж"  , разбира се /  през последните си  няколко години в  града ни ,  бивша Главна архитектка Стефанова  . 
По отношение на общинските фирми и предприятия се оказа , че и там Промяна ...  няма да има .  След като нямаше как да продължи да бъде укриван , лъсна и бе констатиран Фалитът на общинският ни вестник "Знаме" , натрупал ужасяващи задължения за над 100 000 лева -  тотално прикривани през последните няколко години от Мирев & Ко , толерирал през последните няколко  години трагичното  управление на г-жа Ива  Парашкевова . След като на практика това фалирало дружество бе временно  спасено с пари на заем от Общинският ни бюджет , не се чу нищо повече  по темата , както и дали изобщо тази управленска вакханалия бе предадена на Прокуратурата ни . По всяка вероятност - Не , разбира се -   на принципа стар при нас в града ни : " КОЙТО ОТКРАДНАЛ - ОТКРАДНАЛ " -  нали така ?
   БКС изненадващо тръгна да се преобразува в края на лятото  от общинска фирма в общинско предприятие , породено от явната му  невъзможност вече то  да се бори с конкуренцията и на други фирми , имащи интерес и по-добри предложения  по отношение на общинската обществена  поръчка за възлагане на  почистването на града ни  .  Там очевадно като вечен негов директор ще си се пенсионира / може би / др. Галин Дачев .  Интересно ми е докога ли пък като пенсионер / според мен !  / ще продължи да управлява общинското предприятие "Флора" дългогодишният му директор - др.  Асен Чакъров .  Очевадно е , че за  тази категория  несменяеми местни   управници  терминът МАНДАТНОСТ ,  не важи - само и единствено те могат и трябва да ги управляват - докрай !   За "Общински пазари" , като че ли отдадено на концесия !  , и  по принцип попадащо в зоната на интереси от дълги  години на ДПС -  както  и лично на лидерът им / и той несменяем ! / Хамди Илиязов , е  просто безпредметно на този етап дори  да се говори . И за там достойните да го управляват по принцип !!! -  са само и единствено от кадровата банка на ДПС ...     Засега , разбира се - но няма да бъде все така , убеден съм аз ! 
    КУРАЖ  И  СВЕТЛИНА !


Тагове:   политика,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rusev
Категория: Политика
Прочетен: 1336799
Постинги: 774
Коментари: 98
Гласове: 622
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930